EKSKLUSIVT

Mads P: Touren var ikke et must for mig
13. januar 2021 09:00Foto: Sirotti
af Tekst: Mathias Høj / Interview: Rasmus Nowak Brandt

Tour de France er på løbskalenderen for Mads Pedersen i 2021, men det store franske etapeløb er ikke et mål i sig selv. Trek-danskeren sætter ord på den kommende sæson, sprinter-ambitioner og meget andet i tirsdagens presseseance.

Annonce

For mange cykelryttere er det et stort mål at køre Tour de France, men for Mads Pedersen har det ikke været et krav, at han skulle udtages til den franske Grand Tour.

 

Det fortæller han i et Zoom-interview til Feltet.dk og en række andre medier tirsdag.

 

Mandag bekræftede Trek-Segafredo, at danskeren er udtaget til dette års Tour de France, der efter planen løber af stablen fra den 26. juni til 18. juli. Vincenzo Nibali, Bauke Mollema og Jasper Stuyven er ligeledes udtaget.

Endnu en danskertriumf: Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem!

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Men selvom det tre uger lange etapeløb rundt i Frankrig anses som det største cykelløb i verden, så var Pedersen ikke insisterende på at stille til start i Touren.

 

”Jeg har fået det løbsprogram, som jeg gerne vil have, så jeg klager ikke. Touren er naturligvis et fedt cykelløb, men det er ikke sådan, at jeg slår i bordet og siger, at jeg vil køre Touren. Hvis holdet havde gode argumenter for, at jeg ikke skulle køre løbet, så havde jeg da taget det til overvejelse,” lyder det fra Mads Pedersen.

 

”Jeg banker først i bordet om at komme til Touren i 2022, når løbet begynder i Danmark.”

Annonce

 

Lidt mere insisterende er den tidligere danske verdensmester, når snakken går på VM i landevejscykling i Flandern i september.

 

”Det vil være dumt ikke at satse på VM i Flandern. Det er et løb, som ligger godt til os danskere. Derfor er det selvfølgelig et mål for mig.”

 

VM i Flandern strækker sig fra den 18. - 26. september.

Foto: Sirotti

 

Makkerskab

Mads Pedersen og resten af Trek-Segafredo er i fuld gang med forberedelserne op til sæsonstart på holdets træningslejr, hvor holdets nye ansigter også er med. En af de nye ryttere på holdet er danske Jakob Egholm, som er skiftet op på WorldTouren i denne sæson.

 

Egholm har skrevet under på en etårig kontrakt med Trek-Segafredo efter flere sæsoner på kontinentalniveau. I de sidste par sæsoner har han kørt hos det amerikanske udviklingshold Hagens Berman Axeon, som også er Mikkel Bjergs tidligere hold.

Annonce

 

Pedersen og Egholm er begge vokset op i Holbæk og har et meget tæt forhold udenfor cykelsporten, hvor de er bedste kammerater. Netop det gode makkerskab kan blive afgørende i jagten på at tage et ekstra skridt op ad karrierestigen for Pedersen.

 

”Det kan løfte mig til et højere niveau, at Jakob er kommet ind på holdet. Inden han kom ind på holdet, fortalte jeg ham, at han nok blev nødt til at opgive nogle af sine drømme om at vinde cykelløb, idet han skulle hjælpe mig. Når man siger det til en anden rytter, så skal jeg virkelig også præstere og lave resultater. Jeg glæder mig til at betale Jakob tilbage,” forklarer danskeren.

 

COVID-19 og mentalitet

Sæson 2021 står nu for døren, og det er vel og mærket efter en mærkværdig 2020-sæson. Coronapandemien satte sine tydelige spor på hele verden og dermed også cykelsporten, som i marts måtte lukke ned og først åbne igen til august.

 

Desværre hærger pandemien fortsat i vores samfund, og den har allerede haft sin første ofre på løbskalenderen i 2021. Det australske etapaløb Tour Down Under er blevet aflyst, ligesom samme skæbne er hændt for det argentinske etapeløb Vuelta a San Juan, der også skulle være kørt her i januar.

 

De mange aflysninger har også været en lærerig oplevelse for Pedersen, som i denne sæson vil sætte ekstra stor pris på at køre cykelløb.

Annonce

 

”Sidste år lærte jeg, at man skal køre hvert cykelløb, som var det dét sidste cykelløb. Man ved jo aldrig, hvornår coronapandemien lukker det hele ned igen. Den indstilling vil jeg tage med ind i denne sæson.”

 

 

Foto: Peter Ebro / Argon 18

 

Sprinter

Trods coronapandemien blev der alligevel kørt cykelløb i efteråret. Tour de France nåede hele vejen til Paris, mens andre etapeløb ligeledes blev gennemført.

 

Et af disse etapeløb var Polen Rundt, som Mads Pedersen deltog i. Her høstede danskeren nemlig sæsonens første sejr, da han overspurtede den tyske topsprinter Pascal Ackermann på 2. etape og sikrede sig etapesejren.

 

Lidt over en måned senere blandede Pedersen sig igen i massespurten, og denne gang var det på den helt store scene. På sidste etape af Tour de France var danskeren med helt fremme i spurten på Champs-Elysees i Paris, hvor han kun blev overgået af irske Sam Bennett fra Deceuninck-Quick-Step.

Annonce

 

Men selvom Pedersen har bidt skeer med de allerstørste sprintere i verden, så er han ikke klar til at dedikere sin karriere til at konkurrere i massespurterne.

 

”Jeg kan godt lide at spurte, men jeg har ikke lyst til at være en sprinter som Caleb Ewan. Det er ikke for at tage noget fra ham og hans kvaliteter, men personligt er det ikke dét, som jeg har lyst til. Min kærlighed ligger i klassikerne, og det vil jeg ikke opgive endnu til fordel for at blive en ren sprinter.

 

I disse dage er Mads Pedersen og Trek-Segafredo på træningslejr i Alicante i Spanien, hvor holdet vil befinde sig indtil 25. januar.

 

Den tidligere danske verdensmester får sæsondebut i det franske etapeløb Etoile de Besseges, inden turen går videre til Volta ao Algarve, Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Bruxelles-Kuurne og Paris-Nice.

 

Mads Pedersens forårsprogram i 2021

3. - 7. februar: Etoile de Besseges

17. - 21. februar: Volta ao Algarve

27. februar: Omloop Het Nieuwsblad

28. februar: Kuurne-Bruxelles-Kuurne

7. - 14. marts: Paris-Nice

20. marts: Milano-Sanremo

26. marts: E3 Saxo Bank Classic

28. marts: Gent-Wevelgem

31. marts: Dwars door Vlaanderen

4. april: Flandern Rundt 

11. april: Paris-Roubaix

Annonce

INFO
Jakob Egholm
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Covid-19
Nyheder
Etoile de Bessèges
Nyheder Profil Resultater
Volta ao Algarve
Nyheder Profil Resultater
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Kuurne-Bruxelles-Kuurne
Nyheder Profil Resultater
Paris - Nice
Nyheder Profil Resultater
Milano - Sanremo
Nyheder Profil Resultater
E3 Harelbeke
Nyheder Profil Resultater
Gent-Wevelgem
Nyheder Profil Resultater
Dwars door Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Paris - Roubaix
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Skuffede sølvvindere: Mærkeligt at være skuffet over sølv

Bane

Video i artiklenDet perfekte holdløb udeblev: Holm & Bay analyserer dansk nederlag

Video

Video i artiklenHolm & Bay: Tape-snakken har skabt for meget støj om de danske ryttere

Video

Video i artiklenSportschef: Vi er skuffede i dag, men klar i morgen

Video

Video i artiklenDet føles mærkeligt at være skuffet over sølv: Interview med slukørede danske ryttere

Video

Video i artiklenNej, nej nej! Polak og malay ramler sammen på banen

Video

Video i artiklenSølv til Danmark: Se de danske baneryttere modtage medaljer

Video

Annonce

ANNONCE