Prøv vores nye app
Lynoptakt: 5. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali
25. marts 2023 15:24Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG GENT-WEVELGEM UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

Enkeltstarter er bestemt ikke usete for løbet, men i de senere år har de været sjældne, blandt andet fordi man længe gjorde brug af et holdløb på førstedagen. Faktisk er det i dette årtusinde kun i 2011, 2012, 2013 og 2014, hvor man fire år i træk havde både et holdløb og en enkeltstart, samt i 2018, hvor man kortvarigt genbrugte den model, at der har været en individuel kamp mod uret med i løbet. Sidste år havde vi for første gang siden 2001 et løb helt uden tidskørsler, men i år vender tempokampen tilbage. Det sker ikke i form af det klassiske holdløb, men derimod i form af årtusindets blot sjette enkeltstart, og modsat tidligere år, hvor man nogle gange har haft ganske kuperede ruter, er der denne gang tale om et fladt tonserterræn, der er skabt til de store specialister, som dog skal kunne klare en del tekniske udfordringer. Dermed kan alt forandres på sidstedagen, der i lyset af den lettere rute de foregående dage meget vel kan blive den allervigtigste.

 

Med en distance på 18,6 km er der tale om en relativt lang enkeltstart, der har både start og mål i Carpi, og det er stort set helt fladt hele vejen. Til gengæld er der mange sving. Således skal man dreje hele otte gange, mens man snor sig mod sydøst ud gennem byen, indtil man efter 2,5 km når udkanten af byen. Herefter kører man kortvarigt mod nordøst op langs bygrænsen, inden man efter 3,3 km drejer mod sydvest. Undervejs skal man nu dreje fire gange, inden man efter 6,8 km drejer mod nordøst.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

På denne vej er der her igennem et hurtigt dobbeltsving, inden man efter 9,3 km drejer mod nordvest for at køre det længste lige stykke, indtil man efter 12,1 km drejer mod sydvest for at køre tilbage mod Carpi. Her afsluttes det hele med en meget teknisk tur ind gennem byen, hvor man efter en passage igennem en rundkørsel med 3900 m igen skal dreje skarpt med 3400 m igen og igennem en rundkørsel med 3000 m igen, hvorefter der med det samme følger to bløde og tre skarpe sving lige i rap. Med 2500 m igen er der endnu et skarpt sving, hvorefter vejen bugter sig mod venstre, indtil det hele afsluttes med hele fem sving med hhv. 1300 m, 1200 m, 600 m, 400 m og 100 m igen.

 

Etapen byder på i alt bare 16 højdemeter.

 

Carpi har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i Giroen i 2008, hvor Daniele Bennati vandt en massespurt i byen foran Mark Cavendish og Robbie McEwen.

Annonce

 

 

 

 

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG GENT-WEVELGEM UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

For nogle dage siden så det ud til, at enkeltstarten skulle afvikles i regnvejr, men nu venter en flot lørdag. Der vil kun være få skyer, og temperaturen vil nå hele 22 grader. Til gengæld vil det være blæsende med en frisk til hård, vestlig vind (24-27 km/t), der kan aftage lidt til allersidst startende. Det giver generelt sidemed- og medvind på første del og mod- og sidemodvind på anden del.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Favoritterne

Med en kongeetape, der slet ikke blev så selektiv, som mange havde håbet, er løbet reelt afgjort. Blandt rytterne i top 10 er det kun Ben Healy, der på enkeltstarten kan måle sig med Mauro Schmid, men han er alt for lang efter. Det betyder dog ikke, at sidste etape er uinteressant. Dels er der kampen om podiet, og dels er enkeltstarten i sig spændende.

 

Det er en ganske lang enkeltstart, arrangørerne har sammensat, og den slags kan i dette flade terræn gøre ganske stor skade, da de temposvage klatrere som regel bløder på denne slags ruter. Det er i hvert fald en rute for specialisterne, men den er også næsten urimeligt teknisk. Det længste lige stykke er bare 2,8 km langt, og særligt første og sidste del er ekstremt kompliceret. Det er således en solid blanding af tempoevner og tekniske egenskaber, der vil afgøre slaget.

 

Heldigvis får vi ikke det regnvejr, det så ud til inden løbet. Tværtimod venter der flot vejr, men det bliver meget blæsende. Der er tillige en aftagende tendens på vinden, der kan være en fordel for de allersidst startende. Om det er nok til at få en indvirkning er svært at sige, for det er på grænsen, om vinden når at aftage.

 

Det er dog nok også kun vinden, der kan forhindrede Remi Cavagna i at vinde. Han blev i Vueltaen og senest i Algarve, hvor han slog både Tobias Foss og Filippo Ganna og næsten også Stefan Küng, at han er genrejst som temporytter. Den tekniske rute er en stor ulempe, men med den superform, han har vist, bør han stadig vinde ganske komfortabelt. Jokeren er vinden, de kan hæmme ham.

Annonce

 

I det hele taget står Soudal meget stærkt. Josef Cerny har ikke kørt en god enkeltstart i nogen tid, men det skyldes primært, at de har været for kuperede, og vi så i Danmark og Slovakiet, at han stadig kan. Han bør være med helt fremme på denne rute, hvor han også har det fint med de tekniske dele. Det har i sandhed også Mauro Schmid, men Danmark og Belgien lærte os, at han ikke er alt for god på flade ruter. Han er til gengæld teknisk fremragende, og selvom han ikke vinder på denne flade rute, bør han være helt fremme. Det, der måske kan give ham sejren alligevel, er naturligvis vinden. Martin Svrcek blev nr. 9 på prologen i Slovakiet sidste år og kan ligesom James Knox alene på materiel komme langt i dette felt.

 

Den største trussel må være Michael Hepburn, der sidste år begyndte igen at køre gode enkeltstarter. Det gjaldt særligt i Giroen, og han bekræftede det i år i Tirreno. Distancen taler lidt mod ham, da han er bedst over kortere distancer, men Giroen viste, at han godt kan begå sig over denne distance. Terrænet passer ham perfekt. Den anden trussel er Lawson Craddock, der med en 6. plads i Vueltaen genrejstes i 2022. Terrænet passer ham ikke ideelt, men i Vueltaen var det også fladt. Til gengæld arbejder de tekniske dele og den lidt kortere distance imod ham, og han synes langt fra sin bedste form.

 

En anden trussel kommer fra EF, og den burde være størst fra Stefan De Bod. Han er ikke nogen tempogigant og har generel svært ved at køre sine bedste enkeltstarter i Europa, men i dette felt er han en af de store specialister. Hans svage kørsel de seneste to dage bekymrer dog. Den anden specialist er Ben Healy, men det er nyt, at han er begyndt at køre gode enkeltstarter. EM viste dog, at han kommer langt i dette felt, og med de ben, han har vist indtil nu, og med hjælp fra vinden tror jeg, at han klarer sig bedre end De Bod. Sean Quinn er en god prologrytter og vil i kraft af svingene formentlig ende langt fremme. Sidste år choksejrede Mark Padun i Galicien, men denne rute passer ham ganske enkelt elendigt. Langt stærkere står James Shaw, der formentlig ender som tredjebedste bud, for han vil have glæde af de tekniske elementer, er i form og har kørt pæne enkeltstarter.

 

Ineos har Leo Hayter, der er svær at vurdere. Han har stort set ikke kørt enkeltstarter, men han blev nr. 3 til VM, selvom vinden arbejdede imod ham. Han har desværre haft det lidt svært, også i dette løb, men med den slags store talenter skal man altid vente det største. Også Brandon Rivera, Cameron Wurf og Elia Viviani kan vel hævde sig i dette felt, hvis de kører i gennem.

 

Trek har Mathias Vacek, der ikke helt har indfriet forventningerne efter junioreuropamesterskabet i 2020, men en 15. plads i Algarve viser, at han bør have en chance for at køre med om 2. pladsen. Algarve viste også, at vi skal vente os en del af Tony Gallopin i dette felt, særligt når ruten er teknisk og eksplosiv.

Annonce

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Jumbo har Johannes Staune-Mittet, der senest i Galicien viste, at han er en fin temporytter. Denne rute er dog nok for flad til at passe ham ideelt. Måske passer den bedre til Loe van Belle, der blev nr. 4 på prologen i Slovakiet, men han har slet ikke samme resultater over længere distancer. Algarve viste også, at den bør være for flad for Milan Vader og nok også for Gijs Leemreize, der ellers gjorde det godt sidste år på kuperede ruter. Tijmen Graat har ikke vist meget som temporytter, men Jumbo-talenter kan altid overraske.

 

Tudor har den schweiziske mester Joel Suter. Det er nyt, at han er begyndt at køre pæne enkeltstarter, og han kan næppe være med helt fremme, men terrænet bør passe ham. Desværre synes han efter sin skade ikke at have sin allerbedste form. Rick Pluimers har kørt fornemme prologer, men har slet ikke hævdet sig over længere distancer

 

I dette felt vil jeg også forvente, at den tidligere specialist Manuele Boaro vil gøre det hæderligt. Hos Bora overraskede Ben Zwiehoff i Vueltaen i 2020, men ruten her bør være for flad. James Oram var tidligere en god temporytter, men det synes ikke at gælde længere, hvor James Fouche nok er et bedre kort. Domenico Pozzovivo gør det pænt i dette felt, som Ben Hermans også bør gøre det, men ingen af dem er længere tempostærke nok, slet ikke på denne rute, mens også Marco Frigo sikkert kan gøre det hæderligt. Hos Q36.5 synes Gianluca Brambilla helt at have mistet fordums tempoevner, men de tekniske dele passer ham som fod i hose. Hos Corratec kan Charlie Quartermann gøre det hæderligt i kraft af terrænet

 

Feltet.dks vinderbud: Remi Cavagna

Øvrige vinderkandidater: Michael Hepburn, Josef Cerny

Outsidere: Lawson Craddock, Mauro Schmid, Ben Healy, Stefan De Bod, Leo Hayter

Jokers: Mathias Vacek, Tony Gallopin, Joel Suter, Sean Quinn, James Shaw, Johannnes Staune-Mittet, Loe van Belle, Mark Padun, Ben Hermans, Gijs Leemreize, Domenico Pozzovivo, Manuele Boaro, Gianluca Brambilla

 

Starttider

Du finder starttiderne her.

Annonce

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG GENT-WEVELGEM UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Remi Cavagna
Michael Hepburn, Josef Cerny
Lawson Craddock, Mauro Schmid, Ben Healy, Stefan De Bod, Leo Hayter
Mathias Vacek, Tony Gallopin, Joel Suter, Sean Quinn, James Shaw, Johannnes Staune-Mittet, Loe van Belle, Mark Padun, Ben Hermans, Gijs Leemreize, Domenico Pozzovivo, Manuele Boaro, Gianluca Brambilla
Milan Vader, Martin Svrcek, Charlie Quartermann, Tijmen Graat, Marco Frigo, Elia Viviani, James Knox, Ben Zwiehoff, Patrick Gamper, James Fouche, Rick Pluimers, Brandon Rivera, Cameron Wurf, Rudy Porter, Walter Calzoni, James Oram
INFO
Optakter
Nyheder
Coppi e Bartali
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
LIVE nu: Kron angriber i finalen
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app

Annonce

Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl

Annonce

Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

Annonce

Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre

Annonce

Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
VIS FLERE

Annonce