Prøv vores nye app
Lynoptakt: 2. etape af Region Pays de la Loire Tour
03. april 2024 15:21Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

I denne uge køres fra tirsdag til fredag det sprintervenlige Region Pays de la Loire Tour, der igen i år har en ganske fin startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den efterfølgende dags begivenheder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

I denne del af Frankrig skal man lede efter det terræn, der kan bryde sprintermonotonien, men måske er det lykkedes at finde noget sådant til onsdagens 2. etape. Her venter ganske vist endnu en næsten helt flad etape, men i finalen har arrangørerne fundet en meget interessant lille mur, der har top bare 4 km fra stregen. Om den vil være nok til at snyde sprinterne vil tiden vise, men den giver i hvert fald feltets puncheurs en første chance for måske at vinde noget tid.

 

Med en distance på 162,1 km er etapen betydeligt kortere end den foregående, og den fører feltet fra Châteaubriant til Saumur. Der er tale om en transportetape, hvor man kører mod sydøst og øst hele dagen. Således lægger man ud med at køre ad lange, lige og flade veje frem til den første spurt, der kommer efter 15,9 km, hvorefter det går videre ad lange, lige og flade veje mod sydøst. Efter 53,1 km når man toppen af en lille kategori 3-stigning (1,3 km, 3,1%) i et område, hvor det bliver en smule mere kuperet, og sådan forsætter det lidt endnu, mens man kører mod sydøst, inden det går mod øst ad flade veje frem til dagens anden spurt, der kommer efter 76,6 km.

 

Læs også
Mikkel Bjerg har fremtiden på plads

 

Nu bliver det igen en anelse mere kuperet, når man fortsætter mod øst syd om den store by Angers, og det let kuperede terræn slutter med endnu en kategori 3-stigning (1,2 km, 1,3%) med top efter 115,9 km. Herefter bliver det imidlertid igen helt fladt, når man fortsætter mod sydøst ad lige veje frem til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 130,4 km, inden man efter 131,5 km krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med fire omgange på den 7,6 km lange runde, der indledes med, at man kører et kort fladt stykke mod sydøst hen langs Loire-floden. Den forlader man, når man drejer mod sydvest for at køre op ad kategori 2-stigningen Cote de Rue Chevre (400 m, 12,2%), der er en relativt jævn mur. Kun ved første passage er der en bjergspurt efter 135,0 km, mens der fra sidste passage resterer bare 4,0 km.

 

Man drejer skarpt på toppen, hvorefter det går igennem rundkørsler med 3800 m og 3400 m igen, inden det med 3000 m igen begynder at falde, mens man passerer rundkørsler med 2600 m og 2400 igen. Med 2000 m igen bliver det igen helt fladt, og nu bliver det meget teknisk. Man drejer i en rundkørsel med 1700 m igen, drejer skarpt med 1500 m igen, drejer i en rundkørsel med 1400 m igen og drejer skarpt med 1100 m igen. Herefter går det ad en lige vej igennem en rundkørsel med 700 m igen, inden man igen drejer i en rundkørsel med bare 300 m igen.

Annonce

 

Etapen byder på i alt 1079 højdemeter.

 

Saumur har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i 2017 i Tour de l’Avenir, hvor Chris Lawless spurtede sig til sejr med 2 sekunder ned til resten af feltet anført af Imerio Cima og Kristoffer Halvorsen.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: Amstel Gold Race

 

 

 

 

Annonce

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Det kedelige og blæsende vejr fortsætter på en onsdag, der vil starte overskyet med en nedbørsrisiko på 40% og en temperatur på 14 grader, men som vil slutte tørt med mere sol og også en del skyer samt en temperatur på 17 grader. Der vil være en frisk til hård vind (26-30 km/t) fra vestsydvest, hvilket giver en hel dag med sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der være sidemedvind frem til muren, hvor der vil være sidevind. Nu vil der være sidemodvind, indtil man med 1300 m igen får sidevind, hvorefter der vil være sidemedvind over de sidste 300 m.

 

Favoritterne

Sidevinden kom ikke i spil på dagens etape, der derfor endte som en helt klassisk sprinteretape. Også i morgen er der en god chance for, at det ender i en spurt, men denne gang er der hele to trusler. Dels er det igen meget blæsende, og dels har vi denne gang den lille mur i finalen.

 

En udbrudssejr bør det ikke blive. Udbrud kan altid holde hjem i løb med små hold, men kombinationen af nervøsitet i vinden og mange sprinterhold bør sikre, at der bliver samling. EF vil føre, og derudover ser jeg det som sandsynligt, at Ag2r, FDJ, Cofidis, Arkea, Tudor, Euskaltel og Uno-X alle giver en hånd med, hvis det bliver nødvendigt.

 

Splitter den så i vinden? Retningen og styrken er den rette, men når det ikke skete i dag, sker det næppe heller i morgen. Erfaringerne med sidevindskørsel i løbet er dårlige, selvom det er set før, og denne gang er der måske endda for meget medvind, hvilket bør sikre en hurtig etape. Udelukkes kan det ikke, men jeg tvivler på det.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel har endnu ikke skænket konkurrenterne en tanke

 

Nej, det er nok muren, der er en trussel. Jeg var egentlig ret sikker på, at Ben Healy ville angribe, men selvom Marijn van den Berg i dag sagde, at han er deres kaptajn, vil det være mærkeligt, hvis han angriber en førende holdkammerat. Til gengæld er jeg stensikker på, at Benoit Cosnefroy prøver, og her vil Healy få lov at gå med, hvis han kan.

 

Healy havde formentlig angrebet tidligt, for det gør han altid. Det kan ikke udelukkes, at han gør det, men hvis alt overlades til Cosnefroy, ventes der formentlig til sidste omgang - i hvert fald fra favoritternes side. Med sin form og sit punch vil jeg tro, at franskmanden kan køre væk, og så er spørgsmålet, hvem der kan være med, og om han kan holde hele vejen. Her vil meget afhænge af Healy. Sidder han med, men sidder han på hjul, bliver det svært at holde. Hvis der er for mange, så der går taktik i den, vil det også blive svært. I forvejen kan man ikke slå verdens største hul over 400 m.

 

Omvendt er finalen uhyre teknisk. Modvinden taler for samling, men der er jo sving og rundkørsler i ét væk. Her kan en gruppe køre lige så stærkt som et felt, og hvis Cosnefroy er alene, bliver han ikke let at hente, og det gør han heller ikke, hvis han har selskab af folk, der vil samarbejde, eksempelvis Clement Venturini.

 

Den tekniske finale gør, at jeg tror, at de holder, og derfor peger jeg på Benoit Cosnefroy. Denne mur har hans navn skrevet med flammeskrift, og selvom Healy er stærk, har han slet ikke franskmandens punch. Det virker bestemt sandsynligt, at Cosnefroy kan køre alene hjem, men det er også sandsynligt, at de kan køre hjem i en gruppe på 2-4 mand, hvis ikke Healy ødelægger alt ved at sidde på hjul. Lykkes det, er det blandt de klatrestærke formentlig kun Venturini, der kan slå den delvist genfødte Cosnefroy, men ham slog han jo i Camembert. Derfor tror jeg, at han får sin fjerde sejr i år.

 

Det siger så også sig selv, at Clement Venturini nok er den mest åbenlyse trussel. Han har en god chance for at køre med, men det er ikke givet, at han kan matche Cosnefroy på så stejl en mur. Formen er dog god, og selvom han blev slået i Camembert, skulle man mene, at han har en ret god chance i en duel mellem de to.

Annonce

 

Hvem kan ellers være med? Den oplagte er Ben Healy, men han vinder aldrig en spurt. Hans chance er at sætte sig på hjul og herefter snige sig væk, men det er svært i denne tekniske finale. Hans allerbedste chance er derfor nok, at han kører alene hjem fra muren, men det vil undre, hvis han sætter Cosnefroy på en stigning som denne.

 

Andre, der kan sidde med, er Alexandre Delettre, Fredrik Dversnes, Lukas Nerurkar, Darren Rafferty, Ewen Costiou, Magnus Kulset, Clement Braz Afonso og Joris Delbove, men selvom de tre førstnævnte er hurtige, har jeg svært ved at se dem vinde en spurt. Jeg tvivler på, at formen rækker for Anthony Perez, Bryan Coquard, Marijn van den Berg, Valentin Ferron og Sam Watson.

 

Ender det i en spurt, er Marijn van den Berg min favorit. Han er ikke den hurtigste i dette felt, men som vi så i dag, er han blandt dem. Først og fremmest er han dog eminent i positionskampen, og da han også vil være en af de første på muren, vil han formentlig klare sig fremragende i denne tekniske finale, hvor det meste handler om position med et sving med bare 300 m til stregen.

 

Jeg har Bryan Coquard som nr. 2. Han har det svært i positionskampen, men hans tog er ganske fint, og muren vil hjælpe. Her bør han runde som en af de første sprintere, og det øger chancen for, at han sidder godt. Lige nu er Van den Berg hurtigere, men forskellen var ganske lille i Catalonien.

 

Læs også
En perlerække af danskere: Se den foreløbige startliste til Amstel Gold Race

 

Dernæst vil jeg pege på Sam Watson. Også han er en af de mest klatrestærke sprintere, der bør runde toppen langt fremme. Jeg frygter dog, at farten ikke helt rækker, og da hans tog er tungt, har han ikke den fordel, han burde have.

Annonce

 

Vi skal også tage David Dekker seriøst. Bakken er en ulempe, men den er trods alt ikke langt. Som vi så i dag, er Venturini måske den bedste lead-out man, og når de frem i tide, burde Dekker kunne vinde denne spurt med et sent sving.

 

Efter i dag skal vi også tage Jon Aberasturi mere seriøst igen. Han fik vist, at han har farten til at vinde, men i dag er han ikke rasende holdbar. Bakken er derfor nok en ulempe, og det skal for ham flaske sig i den tekniske finale.

 

De sidste to, der vel skal tages meget seriøst i en spurt, er Alberto Dainese og Sam Bennett. Begge bør være blandt de hurtigste, men der er usikkerheder ved dem begge. Dainese er holdbar, men gør comeback efter en skade, og i dag lignede han en mand uden den vanlige fart. I forvejen har han det svært i tekniske finaler. Bennetts holdbarhed er meget svingende, men med benene fra Paris-Nice kan bakken faktisk være en fordel. Som vi så i dag, får han med sit svage hold bare problemer i den tekniske finale.

 

Andre kandidater til en spurt er Emilien Jeanniere, Erlend Blikra, Matyas Kopecky, Mark Stewart, Jakub Mareczko, Kristian Sbaragli, Alexander Salby, Joes Oosterlinck, Georgios Bouglas, Clement Alleno, Antonio Angulo, Angel Fuentes, Kiko Galvan, Paul Hennequin, Alexander Konijn, Jeremy Lecroq, Romain Cardis og Emmanuel Morin, men det er svært at se dem vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Clement Venturini, Marijn van den Berg

Outsidere: Bryan Coquard, Sam Watson, David Dekker, Jon Aberasturi, Alberto Dainese

Jokers: Sam Bennett, Alexandre Delettre, Fredrik Dversnes, Romain Cardis, Anthony Perez, Lukas Nerurkar, Emmanuel Morin, Emilien Jeanniere, Matyas Kopecky, Kiko Galvan, Erlend Blikra, Jeremy Lecroq, Alexander Salby, Jakub Mareczko

Annonce

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Benoit Cosnefroy
Clement Venturini, Marijn van den Berg
Bryan Coquard, Sam Watson, David Dekker, Jon Aberasturi, Alberto Dainese
Sam Bennett, Alexandre Delettre, Fredrik Dversnes, Romain Cardis, Anthony Perez, Lukas Nerurkar, Emmanuel Morin, Emilien Jeanniere, Matyas Kopecky, Kiko Galvan, Erlend Blikra, Jeremy Lecroq, Alexander Salby, Jakub Mareczko
Ewen Costiou, Darren Rafferty, Johannes Kulset, Valentin Ferron, Robin Froidevaux, Joes Oosterlinck, Mark Stewart, Kristian Sbaragli, Clement Braz Afonso, Milan Fretin, Georgios Bouglas, Antonio Angulo, Paul Hennequin, Carl-Frederik Bevort, Lucas Eriksson, Luca Van Boven, Lorrenzo Manzin, Julien Simon, Clement Alleno, Angel Fuentes, Andoni Lopez De Abetxuko, Alexander Konijn, Rait Ärm
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 12. april 2024

Landevej
Følg det franske andendagsgilde i Jura-bjergene
Landevej
Disse hold er udtaget til Amstel Gold Race
Landevej
ColoQuick klar til revanche i stort U23-løb
Landevej
Svensk dominans - varm coloQuick-profil med ny top-10
Landevej
UAE-profil forklarer fordel i første sejr
Landevej
Van der Poel har endnu ikke skænket konkurrenterne en tanke
Motion
Veggerby arrangerer Aarhus-København igen i 2024
Landevej
Fransk vidunderbarn tager revanche i hårdt endagsløb
Landevej
UAE får etapesejren, men formår ikke at knække Lutsenko
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Medie: Lidl-Trek melder sig ud af kampen om verdensstjerne
Landevej
Optakt: 4. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Optakt: Classic Grand Besancon Doubs
Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Lotto tager tre danskere med til Amstel
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Profil fortsætter på UAE
Landevej
Feltet.dk nu også på TikTok - Følg os på de sociale medier
Landevej
Officielt: Van der Poel og Kragh udtaget til Amstel Gold Race
Landevej
Visma har holdet klar til stor klassiker
Landevej
Roglic aflyser ardennerkampagne
Landevej
Lefevere undskylder kontroversielle udtalelser
Landevej
Alaphilippe afslører: Har kørt rundt med hemmeligt brud
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!

Annonce

Torsdag den 11. april 2024

Landevej
Soudal Quick-Step uden favoritter til Amstel Gold Race
Landevej
Fransk klassikerprofil undskylder overfor cykelsponsor
Landevej
Bizar allergi var en kæp i hjulet for Naesen: Sidste år var jeg syg 40 gange

Annonce

Landevej
Belgisk stjerneskud på vej tilbage efter borrelia-infektion
Landevej
Lustenko reagerer på flot bjerg-sejr over Yates
Landevej
Cosnefroy tror, Van der Poel kan besejres: Amstel Gold Race er mindre kontrollerbart
Landevej
Her er Ineos-holdet, der skal køre sejren hjem for Pidcock i Amstel
Landevej
Van Aert opgiver stort sæsonmål og giver opdatering på skader
Landevej
Enmandshær basker UAE's stjerneparade på italiensk kongeetape
Landevej
Optakt: 3. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Bora-boss afviser flere superstjerne-handler og løfter sløret for nyt hold
Landevej
En perlerække af danskere: Se den foreløbige startliste til Amstel Gold Race
Landevej
Avis: Hurtig belgier får ny aftale
Landevej
”Jeg blev strejfet af døden” – belgisk klatrer reflekterer over livsfarligt styrt
Landevej
Medie udpeger favorit til Philipsen
Landevej
19-årigt vidunderbarn dedikerer sejren til afdødt familiemedlem
Bane
Tre måneder efter fødsel: Dansk medaljevinder melder klar til OL
Landevej
Boonen tror på Van der Poels legendariske monumentjagt: Hvorfor ikke prøve?
Landevej
Berørt Vine efter mareridtsstyrt: Et mirakel at jeg kan lege med mine børn

Onsdag den 10. april 2024

Landevej
Stærk belgier ser frem mod Ardennerne: Formen er god
Landevej
Sad i god position før målstregen: Havde bare ikke benene til sidst
Landevej
Cosnefroy sejrer i Ardenneroptakt: Godt at starte med en sejr
Landevej
Hurtig hollænder blev for ivrig: Det var lidt dumt af mig
Landevej
Dansker misser akkurat podiet i belgisk sejr
Landevej
Formstærk franskmand tager endnu en sejr i stor klassiker
Landevej
Tour de France-vinderen lægger låg på holdskifte-rygter
Landevej
Vidunderbarn vinder i Italien efter formidabel nedkørsel
Landevej
UCI intensiverer kampen mod mekanisk doping
Landevej
Italiensk verdensstjerne tager endnu en stor sejr
Landevej
Optakt: 2. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Optakt: Brabantse Pijl
Landevej
Visma-profil bliver ikke klar til Giroen
Landevej
Matthews ser tilbage på Flandern Rundt-deklassering
Landevej
Dansk profil med opløftende meldinger inden stort løb
INTERVIEW E-cykling
Eksklusivt interviewDanskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Landevej
Bekræftet: Verdensmesteren kører Giro d’Italia
Landevej
UAE-stjerner skal jagte triumfen i Amstel
Landevej
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Landevej
Historisk hurtigt Paris-Roubaix: Her er tre årsager

Tirsdag den 09. april 2024

Landevej
Vivianis hjelm eksploderede: Den reddede mit liv
Landevej
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Landevej
Officielt: Ti danskere til start i stort endagsløb
Landevej
Cancellara: Van der Poel bør give det et skud
Landevej
Bekræftet: Quick-Step sender supersprinter til Giroen
Landevej
Pogačar forbavser Politt: Jeg har aldrig set noget lignende
Landevej
Vismas nye håb er i mesterlære hos Vingegaard: Det er en kliché
Landevej
Hjemmebanesejr afgjort efter målfoto – Hurtig dansker blander sig i toppen
Landevej
Se billedet: Forslået og forsigtig Roglic tilbage på cyklen
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Alpecin-sprinter melder fra til Brabantse Pijl
Landevej
Optakt: 1. etape af Il Giro d’Abruzzo
Landevej
Optakt: Il Giro d’Abruzzo
VIS FLERE

Annonce