Lynoptakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
26. maj 2023 12:01Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Fra torsdag til søndag køres det fire dage lange ProSeries-løb Boucles de la Mayenne, der med sin prolog, puncheuretape og to sprinteretaper som altid er et knivskarpt opgør på sekunder mellem sprintere og puncheurtyper. I disse Giro-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Annonce

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Selvom terrænet i området er relativt let, sørger arrangørerne som regel for at designe én mere kuperet etape. Det har de også gjort i år, og hvor den tidligere altid kom om lørdagen, er det nu andet år i træk, at den er på programmet allerede fredag.  Sidste år var den svær nok til at afgøre løbet, og det kan den muligvis være igen. I hvert skal man med små 5 km til mål over en 700 m lang bakke, der er den perfekte rampe til sene angreb, men med et fladt stykke ind mod mål er alt åbent på en dag, der også kan være for stærke sprintere.

 

I alt skal der tilbagelægges 185,2 km, der fører feltet fra Saint-Mars-sur-Colmont til Lassay-Les-Chateaux. Der er tale om to byer, der ligger relativt tæt på hinanden i et ganske kuperet område af regionen, og derfor består etapen af en kringlet tur rundt i terrænet. Omkring startbyen er det dog relativt fladt, og derfor er der ingen væsentlige terrænmæssige udfordringer, når man lægger ud med at køre en omgang på en 20,0 km lang og trekantet rundstrækning i området sydvest for byen. Den slutter dog med kategori 2-stigningen Cote du Cimetiere (1,0 km, 4,5%), der har top efter 18,7 km, inden man kører ind til byen.

Målfoto: Se afslutningen på Boucles de la Mayenne

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Herfra kører man kortvarigt mod sydøst, inden en lang og lige vej leder mod nordøst igennem fladlandet forbi dagens første spurt, som kommer efter 31,7 km. Efter 44,0 km rammer man akkurat finalerundstrækningen, men man fortsætter forbi den videre mod nordøst. Kort efter drejer man mod øst og senere sydøst for at køre igennem ganske kuperet terræn med flere bakker. Undervejs passerer man igennem den fra Circuit Sarthe så velkendte by Pre-en-Pail, hvorfra man kører videre mod sydøst ud til den fra samme løb kendte Mont des Avaloirs (4,6 km, 4,0%), der her er en kategori 1-stigning med top efter 82,5 km.

 

Umiddelbart herefter når man det østligste punkt, hvor man drejer mod syd og kort efter mod sydvest for at køre frem til kategori 2-stigningen Les Champs Elysees (1,3 km, 3,4%), der har top efter 94,2 km. Derfra snor man sig skiftevis mod nordvest, vest og nord igennem det kuperede terræn frem til kategori 2-stigningen Cot ecu chateau d’eau (800 m, 6,5%), der har top efter 122,4 km. Her drejer man mod sydvest for at køre forbi dagens anden spurt, der er placeret efter 128,0 km, og senere mod nordvest og nord. Umiddelbart syd for målbyen kører man kortvarigt mod øst for at passere kategori 2-stigningen Cote d’Herbaine (3,7 km, 3,1%), der har top efter 147,3 km, inden det går det sidste stykke mod nord ind til målbyen, hvor man efter 152,1 km rammer den afsluttende rundstrækning og bare 300 m senere krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med to omgange på den 16,4 km lange runde. Den indledes med, at man kører mod nordøst op og ned ad en lille bakke, inden det går mod øst op og ned ad endnu en bakke. Derfra drejer man mod sydvest for at køre ad en nedkørsel, der leder direkte ned til bunden af kategori 2-stigningen Cote d’Herbaine (700 m, 6,7%), hvor der kun er bjergspurt på første omgang efter i alt 164,1 km. Fra toppen resterer 4,7 km, der generelt er ganske let stigende, som det også gælder for de sidste 500 m, der stiger med 0,6% i snit. Man drejer skarpt lige efter toppen, hvorefter en let snoet vej leder frem til et sidste sving bare 500 m fra stregen.

Annonce

 

Etapen byder på i alt 2257 højdemeter.

 

Lassay-les-Chateaux var senest målby i 2019, hvor Jon Aberasturi vandt en massespurt, endda med 1 sekund ned til de nærmeste rivaler, Hugo Hofstetter og Romain Cardis, i 2015, hvor Anthony Turgis kørte alene hjem fra et udbrud, og i 2012, hvor Pirmin Lang leverede samme bedrift.

 

 

 

 

 

 

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Rytterne kan se frem til en forrygende uge, og nu bliver fredagen heller ikke så blæsende, som det så ud til for nogle dage siden. Den bliver helt skyfri med en temperatur i målbyen på 21 grader, og vinden vil være jævn (18-19 km/t) og komme fra nordøst. Det giver efter den indledende rundstrækning primært sidemodvind i den indledende fase, hvorefter der generelt vil være med- og sidemedvind, men også side sidevind frem til Herbaine, hvor der vil være sidemodvind. Slutteligt vil der være sidemodvind frem til rundstrækningen. Her får man først modvind og siden sidemedvind frem til toppen af stigningen. Herfra vil der være sidemodvind og slutteligt modvind over de sidste 500 m.

 

Favoritterne

Efter dagens prolog er det tid til kongeetapen, som er den eneste reelle chance for løbets puncheurs til at gøre forskelle. Er den i år så svær nok? Den synes slet ikke så svær som sidste år, hvor sprinterne blev sat til vægs af seks mand. Her ser det ud til, at det hele vil skulle koges ned til den sidste bakke, der over 700 m stiger med 6,7%. Det er en ganske seriøs sag, særligt hvis det gøres hårdt forinden på en dag med relativt mange højdemeter. Man må formode, at vi her vil se nogle puncheurs køre væk, og det helt store spørgsmål er, om de vil blive hentet. Det kan umiddelbart gå begge veje: enten en sejr til puncheurtyperne eller en reduceret massespurt.

Annonce

 

Jeg vil forvente, at det skal afgøres på stigningen til sidst. I går så dagen ud til at blive blæsende, men nu er vinden kun på grænsen til at kunne skabe splittelse. Den vil nok gøre etapen nervøs, men min erfaring med sidevind i dette løb er for dårlig til, at jeg for alvor tror på det. I stedet regner jeg med et kontrolleret løb, hvor UAE, Ag2r, FDJ og Cofidis alle kan tænkes at bidrage til jagten. Derfor bør udbruddet ikke have de store chancer, selvom vi før har set overraskelser i dette løb, hvor holdene er små.

 

På rundstrækningen vil jeg forvente, at Ag2r forsøger at gøre det hårdt. UAE skal også bruge et hårdt løb, men grundet Ivo Oliveira vil de nok gribe det mere afventende an. Jeg vil derfor forvente, at Ag2r svinger taktstokken frem til stigningen, hvor Benoit Cosnefroy skal angribe. Jeg vil tro, at en lille gruppe kører væk, og herefter vil det store spørgsmål være, om de kan holde.

 

Det kan lade sig gøre og vil være bestemt af samarbejdet. Problemet er den hårde modvind. Det gør det svært at tro på en solosejr og vil næsten altid betyde, at det bliver taktisk til sidst. Efter den skuffende prolog er det også muligt, at Marc Hirschi sætter sig på hjul, hvis Oliveira fortsat er med i feltet, og det kan gøre det endnu sværere. Jeg tror, at modvinden bliver dræbende, og derfor hælder jeg til en reduceret massespurt, men det kan gå begge veje.

 

Derfor peger jeg også på Arnaud Demare. Formen er efter pausen næppe til at gå med i angrebene, men den bør være god nok til at deltage i en spurt. Prologen var hæderlig, og han bør i et let stigende opløb være hurtigste mand. Problemet for ham er altid positioneringen i et sent sving, men denne finale er så hård, at han bør kunne klare det på styrke, ligesom Laurence Pithie bør sidde med som lead-out man. Hans skuffende forår giver usikkerhed, men jeg tror på, at han endelig får den første sejr.

 

Får vi en spurt, vil jeg også tro meget på Milan Menten . Jeg har været svært skuffet over hans flade spurter, men i de stigende finale er han god, som vi så i Le Samyn. Köln viste også, at han er meget formstærk, og han burde således stå stærk i denne hårde finale. Han har positioneret sig godt, men kan lide under et svagt hold. Arjen Livyns og Harry Sweeny kan næppe gå med i angrebene.

Annonce

 

Det er også en god finale for Axel Zingle, men han skal vælge. Skal han gå med i angrebene eller satse på en spurt? Grundet klassementet er han nødt til at satse på angreb, og det kan trætte ham, hvis de bliver hentet. Til gengæld er jeg ikke sikker på, at formen rækker til at følge de bedste, og det kan give ham friskheden til en stigende spurt, han bør kunne vinde. Går han med de bedste, vil han formentlig være hurtigst i en spurt. Den bør være for hård for Max Walscheid .

 

Jeg er lidt spændt på Tudor. Maikel Zijlaard burde have en chance for at vinde denne spurt, hvis det bliver samlet, men vi er stadig ved at finde ud af, hvor holdbar han er. Han er i hvert fald god i positionskampen. Arvid De Kleijn har i hvert fald farten til at vinde, og med modvindsfinale har han en chance for at overleve, men jeg tror, at den er lidt for svær for deres plan A. Falder de begge fra, kan Rick Pluimers spurte.

 

Ag2r har to gode bud. Bedst chance har Benoit Cosnefroy, der er rask igen og kørte en fremragende prolog. Han vil sammen med Hirschi formentlig være bedste mand på bakken, men som udgangspunkt skal han af med Zingle inden spurten. Omvendt er han efter en hård dag hurtig, som han har vist ved at overspurte Alaphilippe i Bretagne. Alternativet er Clement Venturini, men han skal nok med de bedste på stigningen for at vinde. Det er ikke umuligt med den form, han har vist, men det bliver svært. I en stor spurt mangler han nok farten. Det bør være for hård til Marc Sarreau.

 

På baggrund af Ungarn er Marc Hirschi formentlig stærkeste mand på bakken, men med førertrøjen får han næppe lov at angribe. Til gengæld får han lov at gå med, og får han også lov at samarbejde, har han en god chance for at vinde, selvom modvinden umuliggør en solosejr. Desværre tror jeg, at Cosnefroy og Zingle slår ham i en spurt. Til en spurt i en større gruppe har holdet Ivo Oliveira, hvis han overlever, eller Rui Oliveira, men de vinder næppe. Alvaro Hodeg bør være for tung.

 

Movistar skal satse på Gonzalo Serrano. Den bedste Serrano går med Cosnefroy på bakken, og så er han hurtig nok til at vinde denne stigende spurt. Problemet er, at dagens prolog vel indikerer, at han stadig ikke har fundet sit niveau. I en større spurt er han heller ikke helt uden chance, hvis han sidder rigtigt i positionskampen.

Annonce

 

Total har den formstærke Sandy Dujardin, der dog nok desværre næppe kan gå med de bedste på bakken og næppe er helt hurtig nok til en spurt. Efter i dag kører de næppe for Edvald Boasson Hagen. Finalen er perfekt for Julien Simon til at følge de bedste, men han har manglet for meget efter sine mange styrt. Den bør være for hård for Jason Tesson, mens Dries Van Gestel næppe er eksplosiv nok til at gå med de bedste på bakken.

 

Uno-X har den meget spændende Stian Fredheim. Han synes at have farten til at blande sig helt fremme, men jeg vil også tro, at den bliver for hård. Et mere holdbart alternativ er nok Louis Bendixen , men han vinder næppe. Finalen må være for hård for Tord Gudmestad, og jeg tvivler på, at Fredrik Dversnes er eksplosiv nok til at følge de bedste puncheurs.

 

Det burde være en finale, hvor Nacer Bouhanni kan vinde, men Köln indikerer, at han efter sin styrt mangler for meget. Måske kan Simon Guglielmi eller Ewen Costiou gå med på bakken, men de mangler farten til at vinde.  Hos Bingoal skal de håbe, at Matteo Malucelli overlever, men det er nok lidt for svært. Marco Tizza og Remy Mertz er alternativerne, men de mangler farten. Hos Burgos kan Jesus Ezquerra og Cyril Barthe køre en fin spurt, men ikke vinde, og hos Caja Rural bør den være for hård for Tomas Barta og Tomas Babor. Jeg vil også tro, at det hos Nantes bliver for svært for Pierre Barbier og den mere holdbare Emmanuel Morin er ikke hurtig nok. Kern Pharma har Kiko Galvan til en spurt, men han mangler den fornødne fart, og det samme gør Pier-André Coté hos Human Powered Health, Jean-Louis Le Ny på Nice og Anthony Maldonado hos Auber. Hos Q36.5 bør den være for hård for Matteo Moschetti, mens den mere holdbare Nicolo Parisini ikke er hurtig nok. Hos Flanders er Jules Hesters for tung og Alex Colman ikke hurtig nok, mens Samuel Leroux, Thomas Boudat og Jeremy Leveau mangler farten hos Roubaix.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Milan Menten, Axel Zingle

Outsidere: Maikel Zijlaard, Benoit Cosnefroy, Marc Hirschi, Gonzalo Serrano, Arvid De Kleijn

Jokers: Sandy Dujardin, Clement Venturini, Stian Fredheim, Nacer Bouhanni, Laurence Pithie, Rui Oliveira, Matteo Malucelli, Marc Sarreau, Pierre Barbier, Julien Simon, Ivo Oliveira, Edvald Boasson Hagen, Matteo Moschetti

 

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Annonce

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Arnaud Demare
Milan Menten, Axel Zingle
Maikel Zijlaard, Benoit Cosnefroy, Marc Hirschi, Gonzalo Serrano, Arvid De Kleijn
Sandy Dujardin, Clement Venturini, Stian Fredheim, Nacer Bouhanni, Laurence Pithie, Rui Oliveira, Matteo Malucelli, Marc Sarreau, Pierre Barbier, Julien Simon, Ivo Oliveira, Edvald Boasson Hagen, Matteo Moschetti
Max Walscheid, Alvaro Hodeg, Dries Van Gestel, Simon Guglielmi, Pier-André Coté, Kiko Galvan, Marco Tizza, Jesus Ezquerra, Cyril Barthe, Emmanuel Morin, Tomas Babor, Tomas Barta, Laurent Pichon, Ewen Costiou, Fredrik Dversnes, Louis Bendixen, Nicolo Parisini, Anthony Maldonado, Thomas Boudat, Samuel Leroux, Manuel Penalver, Rick Pluimers, Remy Mertz, Arjen Livyns, Jean-Loius Le Ny, Alex Colman
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 09. juni 2023

Følg Vingegaard på kongeetapen i Dauphiné
Landevej
Dansk teenager fortsat i front af Nations Cup-ræs
Landevej
Eksklusivt interviewKommende WorldTour-dansker har døjet med sygdom i ugevis før stort mål
INTERVIEW Landevej
Legendes søn jubler efter ny sejr: Som at leve på en sky
Landevej
Ny mand i bjergtrøjen håbede at rival ville tvivle
Landevej
Fremragende resultat af Fini
MTB
Kamp med topresultat - juvel gør det igen
Landevej
Mistede stor sejr - fem år senere vendte han sejrrigt tilbage
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra 6. etape af Critérium du Dauphiné
Video
Dansk fjerdeplads da purung franskmand vandt
Landevej
Vingegaard forklarer hvorfor han angreb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af ZLM Tour
Video
Cavendish uheldig: Italiener tager massespurten i ZLM Tour
Landevej
Dansk skuffelse i stort U23-etapeløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 6. etape af Critérium du Dauphiné
Video
Vingegaard forsvarer gult i Intermarché-sejr
Landevej
Optakt: GP Kanton Aargau
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af kvindernes Tour of Pyrenees
Video
Kaos-finale: Uttrup undviger trafik og går i top fem
Landevej
Jumbo offentliggør Roglic-beslutning
Landevej
Optakt: 6. etape af Criterium du Dauphiné
Landevej

Annonce

Lynoptakt: 2. etape af ZLM Tour
Landevej
Criterium du Dauphiné-analyse: Når de andre bare ikke kan følge med
Landevej
Søren Kragh skal køre Schweiz Rundt
Landevej

Annonce

Vinokourov kan stadig køre stærkt på cykel
Landevej
Groenewegen og bjergtrøjen er færdig i Dauphiné
Landevej
Eksklusivt interviewDansk profil skal bruge etapeløb som DM-optakt: Spørgsmålet er, om jeg kan følge Skjelmose
INTERVIEW Landevej

Annonce

Pidcock til start i landevejsløb igen
Landevej
DM i Aalborg tiltrækker store WorldTour-profiler
Landevej
Vingegaard-konkurrent ser kun spænding i kampen om andenpladsen
Landevej
Tour de France-spillet er åbnet!
Landevej
Alpecin-stjerne med særlig optakt til at indfri grøn drøm i Touren
Landevej
Ung dansker udtaget til stjernebesat endagsløb
Landevej
Jumbo-Visma med nye sponsorproblemer
Landevej
Kontroversiel afgørelse gav stjerne selvtillid
Landevej
Jumbo-hjælper blæst bagover af Vingegaards niveau
Landevej
Formstærk AG2R-profil har fremtiden på plads
Landevej
Medie: Tudor, Trek og Quick-Step kæmper om italiener
Landevej
Mørkøv roses af sin norske sprinter
Landevej
Ny stærk podieplads til dansk stortalent
MTB
Godt nyt fra Pogacar-lejren
Landevej
To chancer mere til Norsgaard
Landevej
Opdateret: EF skaber nyt kvindehold
Landevej
Danmark ind i vild top tre
Landevej

Torsdag den 08. juni 2023

Gregaard ærgrer sig over udbrud: Det er irriterende
Landevej
Sensationel sejrherre: Tænkte det ville gå, som det plejer
Landevej
Sjov video: Vingegaard og Bjerg drøfter trøjebyt
Landevej
Dansk stortalent fortsætter supersæson med ny sejr
Landevej
Danmark godt fra land med podieplacering i Fredsløbet
Landevej
Alaphilippe bøjer sig i støvet for Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af ZLM Tour
Video
Bernal er på vej tilbage, men manglede selvtilliden
Landevej
Carapaz er ikke skuffet over, at han ikke kunne følge Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra dagens Vingegaard-triumf
Video
Video i artiklenVingegaard: Jeg ville ikke angribe
Video
Video i artiklenBerørt Vingegaard: På sådan en dag betyder cykling intet
Landevej
Video i artiklenBjerg beretter om styrtet i afgørende øjeblik
Video
Sensation: Jumbo-Visma snydt af upåagtet belgier
Landevej
Video i artiklenSe Vingegaards eminente sejr
Video
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2023
Landevej
Vingegaard i stor solosejr - tager førertrøjen fra Bjerg
Landevej
UAE-profil gør comeback efter kompliceret brud: Skal stadig være forsigtig
Landevej
Soudal Quick-Step tager to danskere med til Belgien
Landevej
Optakt: 5. etape af Criterium du Dauphiné
Landevej
Lynoptakt: 1. etape af ZLM Tour
Landevej
Criterium du Dauphiné-analyse: Den forventede danskerfest - med den "forkerte" hovedperson
Landevej
Fremadstormende Lotto-kaptajn udgår af Dauphiné
Landevej
Erfaren dansk hjælper udtaget til Schweiz Rundt
Landevej
Medie: Astana jagter italiensk klatrer og britisk sprinter
Landevej
Video i artiklenMikkel Bjerg forventer rolig 5. etape: Tror folk vil spare på kræfterne
Video
Video i artiklenJonas Vingegard inden 5. etape af Dauphine: Der kommer helt sikkert angreb
Video
Test: Northwave Crossland Plus
Udstyr og test
Video i artiklenBjerg vil holde fast i den gule trøje: Det føles virkelig specielt
Landevej
Cancellara udtager den danske mester til stort WorldTour-løb
Landevej
Video i artiklenVingegaard forventer kamp i de franske bjerge: Der kommer helt sikkert angreb
Landevej
VIS FLERE

Annonce