Prøv vores nye app
Lynoptakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
26. maj 2023 12:01Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Fra torsdag til søndag køres det fire dage lange ProSeries-løb Boucles de la Mayenne, der med sin prolog, puncheuretape og to sprinteretaper som altid er et knivskarpt opgør på sekunder mellem sprintere og puncheurtyper. I disse Giro-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Selvom terrænet i området er relativt let, sørger arrangørerne som regel for at designe én mere kuperet etape. Det har de også gjort i år, og hvor den tidligere altid kom om lørdagen, er det nu andet år i træk, at den er på programmet allerede fredag.  Sidste år var den svær nok til at afgøre løbet, og det kan den muligvis være igen. I hvert skal man med små 5 km til mål over en 700 m lang bakke, der er den perfekte rampe til sene angreb, men med et fladt stykke ind mod mål er alt åbent på en dag, der også kan være for stærke sprintere.

 

I alt skal der tilbagelægges 185,2 km, der fører feltet fra Saint-Mars-sur-Colmont til Lassay-Les-Chateaux. Der er tale om to byer, der ligger relativt tæt på hinanden i et ganske kuperet område af regionen, og derfor består etapen af en kringlet tur rundt i terrænet. Omkring startbyen er det dog relativt fladt, og derfor er der ingen væsentlige terrænmæssige udfordringer, når man lægger ud med at køre en omgang på en 20,0 km lang og trekantet rundstrækning i området sydvest for byen. Den slutter dog med kategori 2-stigningen Cote du Cimetiere (1,0 km, 4,5%), der har top efter 18,7 km, inden man kører ind til byen.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Herfra kører man kortvarigt mod sydøst, inden en lang og lige vej leder mod nordøst igennem fladlandet forbi dagens første spurt, som kommer efter 31,7 km. Efter 44,0 km rammer man akkurat finalerundstrækningen, men man fortsætter forbi den videre mod nordøst. Kort efter drejer man mod øst og senere sydøst for at køre igennem ganske kuperet terræn med flere bakker. Undervejs passerer man igennem den fra Circuit Sarthe så velkendte by Pre-en-Pail, hvorfra man kører videre mod sydøst ud til den fra samme løb kendte Mont des Avaloirs (4,6 km, 4,0%), der her er en kategori 1-stigning med top efter 82,5 km.

 

Umiddelbart herefter når man det østligste punkt, hvor man drejer mod syd og kort efter mod sydvest for at køre frem til kategori 2-stigningen Les Champs Elysees (1,3 km, 3,4%), der har top efter 94,2 km. Derfra snor man sig skiftevis mod nordvest, vest og nord igennem det kuperede terræn frem til kategori 2-stigningen Cot ecu chateau d’eau (800 m, 6,5%), der har top efter 122,4 km. Her drejer man mod sydvest for at køre forbi dagens anden spurt, der er placeret efter 128,0 km, og senere mod nordvest og nord. Umiddelbart syd for målbyen kører man kortvarigt mod øst for at passere kategori 2-stigningen Cote d’Herbaine (3,7 km, 3,1%), der har top efter 147,3 km, inden det går det sidste stykke mod nord ind til målbyen, hvor man efter 152,1 km rammer den afsluttende rundstrækning og bare 300 m senere krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med to omgange på den 16,4 km lange runde. Den indledes med, at man kører mod nordøst op og ned ad en lille bakke, inden det går mod øst op og ned ad endnu en bakke. Derfra drejer man mod sydvest for at køre ad en nedkørsel, der leder direkte ned til bunden af kategori 2-stigningen Cote d’Herbaine (700 m, 6,7%), hvor der kun er bjergspurt på første omgang efter i alt 164,1 km. Fra toppen resterer 4,7 km, der generelt er ganske let stigende, som det også gælder for de sidste 500 m, der stiger med 0,6% i snit. Man drejer skarpt lige efter toppen, hvorefter en let snoet vej leder frem til et sidste sving bare 500 m fra stregen.

Annonce

 

Etapen byder på i alt 2257 højdemeter.

 

Lassay-les-Chateaux var senest målby i 2019, hvor Jon Aberasturi vandt en massespurt, endda med 1 sekund ned til de nærmeste rivaler, Hugo Hofstetter og Romain Cardis, i 2015, hvor Anthony Turgis kørte alene hjem fra et udbrud, og i 2012, hvor Pirmin Lang leverede samme bedrift.

 

 

 

 

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

 

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Rytterne kan se frem til en forrygende uge, og nu bliver fredagen heller ikke så blæsende, som det så ud til for nogle dage siden. Den bliver helt skyfri med en temperatur i målbyen på 21 grader, og vinden vil være jævn (18-19 km/t) og komme fra nordøst. Det giver efter den indledende rundstrækning primært sidemodvind i den indledende fase, hvorefter der generelt vil være med- og sidemedvind, men også side sidevind frem til Herbaine, hvor der vil være sidemodvind. Slutteligt vil der være sidemodvind frem til rundstrækningen. Her får man først modvind og siden sidemedvind frem til toppen af stigningen. Herfra vil der være sidemodvind og slutteligt modvind over de sidste 500 m.

 

Favoritterne

Efter dagens prolog er det tid til kongeetapen, som er den eneste reelle chance for løbets puncheurs til at gøre forskelle. Er den i år så svær nok? Den synes slet ikke så svær som sidste år, hvor sprinterne blev sat til vægs af seks mand. Her ser det ud til, at det hele vil skulle koges ned til den sidste bakke, der over 700 m stiger med 6,7%. Det er en ganske seriøs sag, særligt hvis det gøres hårdt forinden på en dag med relativt mange højdemeter. Man må formode, at vi her vil se nogle puncheurs køre væk, og det helt store spørgsmål er, om de vil blive hentet. Det kan umiddelbart gå begge veje: enten en sejr til puncheurtyperne eller en reduceret massespurt.

Annonce

 

Jeg vil forvente, at det skal afgøres på stigningen til sidst. I går så dagen ud til at blive blæsende, men nu er vinden kun på grænsen til at kunne skabe splittelse. Den vil nok gøre etapen nervøs, men min erfaring med sidevind i dette løb er for dårlig til, at jeg for alvor tror på det. I stedet regner jeg med et kontrolleret løb, hvor UAE, Ag2r, FDJ og Cofidis alle kan tænkes at bidrage til jagten. Derfor bør udbruddet ikke have de store chancer, selvom vi før har set overraskelser i dette løb, hvor holdene er små.

 

På rundstrækningen vil jeg forvente, at Ag2r forsøger at gøre det hårdt. UAE skal også bruge et hårdt løb, men grundet Ivo Oliveira vil de nok gribe det mere afventende an. Jeg vil derfor forvente, at Ag2r svinger taktstokken frem til stigningen, hvor Benoit Cosnefroy skal angribe. Jeg vil tro, at en lille gruppe kører væk, og herefter vil det store spørgsmål være, om de kan holde.

 

Det kan lade sig gøre og vil være bestemt af samarbejdet. Problemet er den hårde modvind. Det gør det svært at tro på en solosejr og vil næsten altid betyde, at det bliver taktisk til sidst. Efter den skuffende prolog er det også muligt, at Marc Hirschi sætter sig på hjul, hvis Oliveira fortsat er med i feltet, og det kan gøre det endnu sværere. Jeg tror, at modvinden bliver dræbende, og derfor hælder jeg til en reduceret massespurt, men det kan gå begge veje.

 

Derfor peger jeg også på Arnaud Demare. Formen er efter pausen næppe til at gå med i angrebene, men den bør være god nok til at deltage i en spurt. Prologen var hæderlig, og han bør i et let stigende opløb være hurtigste mand. Problemet for ham er altid positioneringen i et sent sving, men denne finale er så hård, at han bør kunne klare det på styrke, ligesom Laurence Pithie bør sidde med som lead-out man. Hans skuffende forår giver usikkerhed, men jeg tror på, at han endelig får den første sejr.

 

Får vi en spurt, vil jeg også tro meget på Milan Menten . Jeg har været svært skuffet over hans flade spurter, men i de stigende finale er han god, som vi så i Le Samyn. Köln viste også, at han er meget formstærk, og han burde således stå stærk i denne hårde finale. Han har positioneret sig godt, men kan lide under et svagt hold. Arjen Livyns og Harry Sweeny kan næppe gå med i angrebene.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

 

Det er også en god finale for Axel Zingle, men han skal vælge. Skal han gå med i angrebene eller satse på en spurt? Grundet klassementet er han nødt til at satse på angreb, og det kan trætte ham, hvis de bliver hentet. Til gengæld er jeg ikke sikker på, at formen rækker til at følge de bedste, og det kan give ham friskheden til en stigende spurt, han bør kunne vinde. Går han med de bedste, vil han formentlig være hurtigst i en spurt. Den bør være for hård for Max Walscheid .

 

Jeg er lidt spændt på Tudor. Maikel Zijlaard burde have en chance for at vinde denne spurt, hvis det bliver samlet, men vi er stadig ved at finde ud af, hvor holdbar han er. Han er i hvert fald god i positionskampen. Arvid De Kleijn har i hvert fald farten til at vinde, og med modvindsfinale har han en chance for at overleve, men jeg tror, at den er lidt for svær for deres plan A. Falder de begge fra, kan Rick Pluimers spurte.

 

Ag2r har to gode bud. Bedst chance har Benoit Cosnefroy, der er rask igen og kørte en fremragende prolog. Han vil sammen med Hirschi formentlig være bedste mand på bakken, men som udgangspunkt skal han af med Zingle inden spurten. Omvendt er han efter en hård dag hurtig, som han har vist ved at overspurte Alaphilippe i Bretagne. Alternativet er Clement Venturini, men han skal nok med de bedste på stigningen for at vinde. Det er ikke umuligt med den form, han har vist, men det bliver svært. I en stor spurt mangler han nok farten. Det bør være for hård til Marc Sarreau.

 

På baggrund af Ungarn er Marc Hirschi formentlig stærkeste mand på bakken, men med førertrøjen får han næppe lov at angribe. Til gengæld får han lov at gå med, og får han også lov at samarbejde, har han en god chance for at vinde, selvom modvinden umuliggør en solosejr. Desværre tror jeg, at Cosnefroy og Zingle slår ham i en spurt. Til en spurt i en større gruppe har holdet Ivo Oliveira, hvis han overlever, eller Rui Oliveira, men de vinder næppe. Alvaro Hodeg bør være for tung.

 

Movistar skal satse på Gonzalo Serrano. Den bedste Serrano går med Cosnefroy på bakken, og så er han hurtig nok til at vinde denne stigende spurt. Problemet er, at dagens prolog vel indikerer, at han stadig ikke har fundet sit niveau. I en større spurt er han heller ikke helt uden chance, hvis han sidder rigtigt i positionskampen.

Annonce

 

Total har den formstærke Sandy Dujardin, der dog nok desværre næppe kan gå med de bedste på bakken og næppe er helt hurtig nok til en spurt. Efter i dag kører de næppe for Edvald Boasson Hagen. Finalen er perfekt for Julien Simon til at følge de bedste, men han har manglet for meget efter sine mange styrt. Den bør være for hård for Jason Tesson, mens Dries Van Gestel næppe er eksplosiv nok til at gå med de bedste på bakken.

 

Uno-X har den meget spændende Stian Fredheim. Han synes at have farten til at blande sig helt fremme, men jeg vil også tro, at den bliver for hård. Et mere holdbart alternativ er nok Louis Bendixen , men han vinder næppe. Finalen må være for hård for Tord Gudmestad, og jeg tvivler på, at Fredrik Dversnes er eksplosiv nok til at følge de bedste puncheurs.

 

Det burde være en finale, hvor Nacer Bouhanni kan vinde, men Köln indikerer, at han efter sin styrt mangler for meget. Måske kan Simon Guglielmi eller Ewen Costiou gå med på bakken, men de mangler farten til at vinde.  Hos Bingoal skal de håbe, at Matteo Malucelli overlever, men det er nok lidt for svært. Marco Tizza og Remy Mertz er alternativerne, men de mangler farten. Hos Burgos kan Jesus Ezquerra og Cyril Barthe køre en fin spurt, men ikke vinde, og hos Caja Rural bør den være for hård for Tomas Barta og Tomas Babor. Jeg vil også tro, at det hos Nantes bliver for svært for Pierre Barbier og den mere holdbare Emmanuel Morin er ikke hurtig nok. Kern Pharma har Kiko Galvan til en spurt, men han mangler den fornødne fart, og det samme gør Pier-André Coté hos Human Powered Health, Jean-Louis Le Ny på Nice og Anthony Maldonado hos Auber. Hos Q36.5 bør den være for hård for Matteo Moschetti, mens den mere holdbare Nicolo Parisini ikke er hurtig nok. Hos Flanders er Jules Hesters for tung og Alex Colman ikke hurtig nok, mens Samuel Leroux, Thomas Boudat og Jeremy Leveau mangler farten hos Roubaix.

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Milan Menten, Axel Zingle

Outsidere: Maikel Zijlaard, Benoit Cosnefroy, Marc Hirschi, Gonzalo Serrano, Arvid De Kleijn

Jokers: Sandy Dujardin, Clement Venturini, Stian Fredheim, Nacer Bouhanni, Laurence Pithie, Rui Oliveira, Matteo Malucelli, Marc Sarreau, Pierre Barbier, Julien Simon, Ivo Oliveira, Edvald Boasson Hagen, Matteo Moschetti

 

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Annonce

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Arnaud Demare
Milan Menten, Axel Zingle
Maikel Zijlaard, Benoit Cosnefroy, Marc Hirschi, Gonzalo Serrano, Arvid De Kleijn
Sandy Dujardin, Clement Venturini, Stian Fredheim, Nacer Bouhanni, Laurence Pithie, Rui Oliveira, Matteo Malucelli, Marc Sarreau, Pierre Barbier, Julien Simon, Ivo Oliveira, Edvald Boasson Hagen, Matteo Moschetti
Max Walscheid, Alvaro Hodeg, Dries Van Gestel, Simon Guglielmi, Pier-André Coté, Kiko Galvan, Marco Tizza, Jesus Ezquerra, Cyril Barthe, Emmanuel Morin, Tomas Babor, Tomas Barta, Laurent Pichon, Ewen Costiou, Fredrik Dversnes, Louis Bendixen, Nicolo Parisini, Anthony Maldonado, Thomas Boudat, Samuel Leroux, Manuel Penalver, Rick Pluimers, Remy Mertz, Arjen Livyns, Jean-Loius Le Ny, Alex Colman
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Følg en vild onsdag med stejle mure i både Italien og Belgien
Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Annonce

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm

Annonce

Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker

Annonce

Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
VIS FLERE

Annonce