EKSKLUSIVT

Ludvig Anton Wacker vender hjem til Synch-Giant
09. oktober 2020 13:00Foto: Team Sunweb | Vincent Riemersma
af Rasmus Brandt Nowak og Andy Joachim Pedersen

Ludvig Anton Wacker vender fra den kommende sæson hjem til Danmark. Karrierens næste skridt byder på en tid med det Amager-baserede Synch-Giant-hold, som dermed får lidt af en kapacitet ombord.

Giroen indefra: Breschel om Unesco-byen Matera, ømme albuer og dagens etape

se mere cykling på

En talentfuld herre vender snuden hjemad til 2021-sæsonen.

 

Team Sunweb Development-rytteren Ludvig Anton Wacker har nemlig indgået en aftale med Synch-Giant.

 

De seneste to år har den kun 20-årige Wacker kørt for Team Sunwebs udviklingshold og kørt mange UCI-løb, men nu skifter fokus for danskeren, og det bringer glæde hos Synch-Giant.

 

”Ludvig er en fantastisk rytter for os, da han bringer international erfaring med sig fra tiden på Sunweb Development. Jeg tror han kan være med til at hæve hele holdets niveau,” siger manager Jesper Thiesen til Feltet.dk.

 

’Ville hjem igen’
For Ludvig Anton Wackers vedkommende handlede det om at få andre omgivelser i karrieren. Han har sat stor pris på de sidste to år, men savnet til hjemlige omgivelser har været stort.

 

”Jeg havde den klare overbevisning, at jeg gerne ville hjem igen. Jeg synes ikke, jeg har tacklet udenlandseventyret, som jeg selv havde håbet,” siger Ludvig Anton Wacker til Feltet.dk.

 

Foto: Ludvig Anton Wacker

 

Det betyder på ingen måde, at han ikke har været glad for at være en del af Team Sunweb og deres udviklingshold, som har givet ham et helt unikt indblik i et stort set-up.

 

”Der var selvfølgelig vildt mange fede ting ved det og et stort set-up med Team Sunweb, men jeg kunne godt mærke, at jeg gerne ville hjem igen,” siger Wacker.

 

”Det havde ikke så meget med Sunweb at gøre. Jeg kan mærke, at jeg trives bedre, og føler at jeg kan køre hurtigere, hvis jeg kørte i Danmark for et dansk hold,” siger Wacker.

 

Dertil kommer, at Wacker over det seneste stykke tid har lagt mærke til Synch-Giant og de resultater, som holdet har præsteret på den danske løbsscene i år.

 

”Jeg så samtidig med det, at Synch-Giant var begyndt at køre virkelig gode resultater hjem og lege med coloQuick og BHS-PL Beton Bornholm. De kunne køre lige op med dem. Det, synes jeg, var et spændende skifte, man kunne lave,” siger Wacker.

 

Synch-Giant er et DCU-hold med Konti-niveau
Synch-Giant meddelte tidligere på året, at man ikke valgte at søge UCI Kontinental-status i 2021. Det er dog ikke noget, der gør en synderlig forskel for Wacker.

 

”Det er et stærkt hold med mange stærke ryttere, når man er et DCU-hold. Det er et hold, som jeg tror næste år kunne være med helt fremme,” siger Wacker, der bliver holdkammerater med blandt andre Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin på holdet.

 

”Jeg var glad for, at de også var interesserede i mig, da jeg begyndte at snakke med Jesper Thiesen. Det gik pludselig stærkt derfra,” siger Wacker.

 

Han kigger nemlig i stedet på de konkrete resultater og løb, som mandskabet har præsteret og kørt i. Blandt andet DEMIN Cuppen har været slagmark for kampen mellem de to konti-hold og Amager-holdet.

 

”Her i efterårssæsonen har jeg kørt mest i Danmark, og der har Synch-Giant været mest fremme sammen med UCI-holdene. De ligger og kører med om sejren i DEMIN Cuppen helt indtil sidste afdeling, hvor der ikke er nogen af de andre, som er lige så tæt på de to Konti-hold,” siger Wacker.

 

Det er han sikker på også kommer til at afspejle sig i den kommende sæson, hvor forskellene endda kan blive endnu mindre, mener han.

 

”Jeg synes, at det er et stærkt og rimeligt undervurderet hold. Jeg tror næste år, at de bliver lidt mindre undervurderede,” siger Wacker.

 

”Jeg tror, at der er mange, der gerne vil vise, at det lige så godt kunne være et kontinentalhold og ikke et DCU-hold,” siger Wacker.

 

Den store forskel ligger i, at holdet ikke kan udtages til PostNord Danmark Rundt, men så er der andre veje at gå.

 

”Den eneste forskel (På Konti- og DCU-niveau red,) er, at man ikke er sikker på deltagelse i PostNord Danmark Rundt. Er man stærk nok, kan man dog køre for landsholdet dér. Det tror jeg, at der er mange, der drømmer om her på Synch-Giant," siger Wacker.

 

’Et drømmeskifte’
Selvom man kunne tænke, at det er et skridt ned på karrierestigen for Wacker, så ser han det slet ikke sådan selv. Skiftet passer derimod perfekt ind i Wackers ambitioner for nu.

 

”Der er nok ingen tvivl om, at på papiret er det et skridt tilbage. Personligt er jeg virkelig glad for skiftet. Da jeg først havde afklaret med mig selv, familie og manager, hvad jeg ville næste år, og hvilket niveau jeg ville køre på, så var det drømmeskiftet,” siger Wacker.

 

Nu går turen hjem til Danmark og København, hvor Wacker også skal tjene penge ved siden af sporten. Den mere afslappede tilgang er alfa omega for ham, når han skal kunne præstere.

 

”Det kan godt være, at man ikke er professionel på Sunweb, men man lever som om, man er det,” siger Wacker.

 

”Det var jeg bare lidt for ung til. Der var ting, jeg synes, jeg havde misset de sidste år, og det håber jeg, at jeg kan få på Synch-Giant med god holdånd, og at det er behageligt,” siger Wacker.

 

Foto: Jesper Skovbølle

 

Dertil kommer også, at presset er mindre, når holdet ikke skal køre UCI-løb hver eneste weekend. At få taget toppen af presset var ligeledes vigtig for Wacker.

 

”Det med at man ikke skal præstere 200 procent for at vide, at man skal køre løbet næste weekend, det havde jeg personligt brug for,” siger Wacker.

 

”Det har jeg afklaret med Jesper Thiesen. Jeg præsterer bare bedst, når jeg har det stille og roligt oppe i hovedet og ikke skal tænke på kontrakt,” siger Wacker.

 

Dertil kommer, at Wacker nu kan koncentrere sig om at køre, når han kører. Om det så er godt nok, må tiden vise, men danskeren har tidligere nydt fine præstationer i danske løb.

 

”Hvis det stadig ikke er godt nok, så er det ikke godt nok. Hvis det er godt nok, så er det fornemt, og så må man tage det derfra,” siger Wacker.

 

Ambitionerne er stadig til stede

Selvom det ikke bliver gennem Team Sunwebs udviklingsprogram, så fortæller Wacker, at han stadig gerne vil være professionel cykelrytter en dag. Vejen derhen bliver blot anderledes.

 

”Det skulle bare ikke være på Sunweb, for jeg er ikke sikker på, at jeg ville være klar om to år, når jeg ikke er U23-rytter længere,” siger Wacker.

 

Nu glæder Wacker sig til at komme hjem og prøve kræfter med de mindre danske løb. Her håber han at kunne jage succes både for ham selv og holdet.

 

”Jeg håber at køre lidt mindre løb og måske også få succes i de løb. Det behøver ikke være personlig succes, men at holdet kan køre med om sejren i de små danske løb,” siger Wacker.

 

”Jeg har savnet at vinde cykelløb og bare være med fremme for at køre et lead-out til allersidst eller ligge i udbruddet og hugge på skift,” fortæller Wacker drømmende.

 

Vil give international erfaring videre
Selvom presset har været stort, er det ikke sådan, at han har følt sig presset af sit snart tidligere hold. Det har været omstændighederne.

 

”Det er tit et pres, man sætter på sig selv. Sådan er det også for mig. Det var ikke sådan, at Sunweb sagde, jeg ikke havde en kontrakt, hvis jeg ikke gjorde sådan og sådan i et løb, men man ved bare, at der er mange U17-, U19- og U23-ryttere, som gerne vil køre på holdet,” siger Wacker om det internationale pres.

 

Med sig tager han værdifulde erfaringer, som han ikke vil være foruden. Et unikt indblik i livet som professionel cykelrytter skal fremover gives videre som erfaring hos Synch-Giant.

 

”Jeg har fået det her med i bagagen, så er det godt at tage et step ned. Jeg ved, hvordan det foregår at leve alene og leve professionelt,” siger Wacker.

 

Erfaringerne begrænser sig ikke kun til at være brugbare på cyklen, men også i livet generelt. En tilbagevenden til den levevis afvises ikke, men det er ikke lige foreløbig, at den bliver aktuel.

 

”Jeg ærgrer mig ikke et sekund over, at jeg tog derned. Det har været vildt at skulle bo alene i Holland, og jeg har mange oplevelser og erfaringer, som jeg har fået med til resten af livet,” siger han.

 

”Jeg ved bare, at det ikke er sådan, jeg skal leve lige nu i hvert fald,” siger Wacker.

 

Nu skal der mere tid og flere løb på den danske scene til. Wacker siger selv, at han skal blive ældre end sine nuværende 20 år, før der kigges videre. Hans nye manager Jesper Thiesen håber, at Synch-Giant kan blive en hjælp på vejen.

 

”Jeg skal være ældre og mere moden til at skulle gøre det på den hårde måde,” siger Wacker.

 

”Vi håber at kunne hjælpe Ludvig med at kickstarte hans professionelle karriere på ny,” siger Thiesen.

 

Ludvig Anton Wacker bliver én af de nye ryttere på Synch-Giant. Feltet.dk følger naturligvis op på, hvem holdet ellers kan præsentere til den kommende sæson.

INFO
Ludvig Anton Wacker
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Synch - Giant
Nyheder
Jesper Thiesen
Nyheder
Development Team Sunweb
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

8 danskere sendes til Cross VM

Cross

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Trek-Segafredo?

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Richie Porte er afklaret omkring rolle som hjælper

Landevej

Eksklusivt interviewFuglsang har idé om pensions-dato

Landevej

Deceuninck-Quick-Step chef: Evenepoel bliver klar til Giroen

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Groupama-FDJ?

Landevej

Mediterranean Epic udskydes

MTB

New Zealand Cycle Classic afgjort på bonussekunder

Landevej

Vlasov til Giro - Lutsenko til Tour

Landevej

Fuglsang skal køre Flandern Rundt og Tour

Landevej

Kelderman med brækkede ryghvirvler, hjernerystelse

Landevej

Pinot dropper Tour - satser på Giro

Landevej

Syv ryttere ramt af bil

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Wout van Aert vinder Zilvermeercross

Landevej

Hischi er et klart led i UAE’s talentudviklingsplan

Landevej

Lefevere revser cykeldisciplin: Det er som Formel 1

Cross

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af EF Education-Nippo?

Landevej

Eksklusivt interviewDideriksen har sat sigtekornet på OL

Bane

Gilbert sår tvivl om stjerneduo

Landevej

Video i artiklenGravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal

Gravel

Norsgaard: Det er et kæmpe vendepunkt

Landevej

WorldTour-hold skriver under med ekspert fra Twitter

Landevej

Officielt: Dopinglæge ryger flere år i fængsel

Landevej

Video i artiklenJumbo-talent går i gult på kongeetape i New Zealand

Landevej

Lampaert håber på klassiker-sejr i 2021

Landevej

Bernal: Giro d’Italia er førstevalget

Landevej

Simon Yates skal køre to Grand Tours

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team BikeExchange?

Landevej

Vermote tager alene på træningslejr i jagten på en kontrakt

Landevej

Almeidas fokus er rettet mod Vueltaen

Landevej

Alaphilippe opsat på at køre Flandern Rundt

Landevej

Eksklusivt interviewNiklas Eg om unge danske løver: De skal nok kunne være med fra start

Landevej

Test: Vintertøj fra Futurum

Udstyr og test

Eksklusivt interviewSelvsikker Skjelmose løfter sløret for 2021-programmet

Landevej

Feltet Femme: Profiler uden for WorldTouren

Landevej

Eksklusivt interviewNyslået WorldTour-rytter var tæt på at stoppe

Landevej

Eksklusivt interviewMads P skal spurte i Touren ifølge Kim Andersen

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Bahrain-Victorious?

Landevej

Oversigt: Resultater af 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Pidcock drømmer om Roubaix og Vuelta-debut

Landevej

Eksklusivt interviewTobias Aagaard: Set-uppet er bare mega stort på Uno-X

Landevej

Italiensk ProTeam udtager holdet til sæsonens første løb

Landevej

Evenepoel kan ikke sætte dato på comeback

Landevej

Eksklusivt interviewOverbevisende Foldager efter sejr: Sad med en god følelse

E-cykling

Ung italiensk rytter kørt ned under træning

Landevej

Video i artiklenHolm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

Video

Jakobsen: Holdet er som en familie

Landevej

Androni Giocattoli-rytter tester positiv for Covid-19

Landevej

Cavendish: Jeg kan tilføre noget til holdet

Landevej

New Zealandsk banetalent sejrer efter udbrud i New Zealand Cycle Classic

Landevej

Video i artiklenVM-sølvvinderen viste klassen i vild PO-dominans

E-cykling

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af AG2R Citroën Team?

Landevej

Gense 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Nibali skræddersyer 2021 efter OL

Landevej

Alaphilippe starter sæsonen i Frankrig

Landevej

Lopéz misser Movistars første træningslejr

Landevej

Contador: Jeg er en født leder

Landevej

Eksklusivt interviewStortalent og kulturbærer forlænger med Riwal Cycling Team

Landevej

Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne

Motion

Spansk etapeløb overvejer udsættelse

Landevej

Søren Kragh: Kan stadig blive bedre

Landevej

Sagan forlanger undskyldning efter Tour-episode

Landevej

Video i artiklenHoldtidskørsel åbner årets første cykelløb

Landevej

Eksklusivt interviewMads P: Touren var ikke et must for mig

Landevej

Feltet Femme: Movistar Team

Landevej

Optakt: 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Pirazzi vender tilbage til feltet efter fire års karantæne

Landevej

Trek-Segafredo-italiener går efter top fem i Vueltaen

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Lotto Soudal?

Landevej

Van der Poel træner i Spanien frem mod VM

Cross

Stuyven håber på klassikersejr til Mads P og sig selv

Landevej

Officielt: Riwal Cycling Team får hollandsk trio i 2021

Landevej

Gesink nyder at være i hjælperens rolle

Landevej

Medie: Vuelta a Murcia udsættes til maj

Landevej

Østrigsk dopingsynder idømt to års fængsel

Landevej

Uheldige Uran skaber ulykker i soveværelset

Landevej