Lopez hylder holdet efter dansk føringsdag: Storslået arbejde
08. juni 2021 20:15Foto: Photo Gomez Sport
af Hans Emil Højgod

Miguel Angel Lopez var i hopla i Mont Ventoux Dénivelé Challenge, hvor han smadrede alle konkurrenterne. Den colombianske kaptajn storroste efter sejren sine holdkammerater, hvor blandt andet en dansker havde slidt og slæbt i det.

Annonce

Miguel Angel Lopez var i højt humør og uddelte roser hele vejen rundt, da han i dag tog sejren i Mont Ventoux Dénivelé Challenge efter et ekstraordinært solotog, der smadrede konkurrenterne.

 

Mathias Norsgaard sad og førte det meste af dagen for at holde udbruddet i snor, og den colombianske vinder var da også opmærksom på holdets fornemme arbejde frem mod finalen.

 

”Det var et storslået arbejde, og til sidst måtte vi belønne dem for deres indsats. Og hvilken bedre måde end at give dem denne smukke sejr,” sagde Lopez på Movistars hjemmeside.

Superman Lopez satte alle til vægs i Andalusien

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Det spanske mandskab var inden endagsløbets begyndelse kæmpe favoritter til sejren, da de havde to af de stærkeste kort på hånden i form af Lopez selv og hans holdkammerat Enric Mas, der i øvrigt endte på en trejdeplads.

 

Favoritrollen erkendte Lopez også efter sejren, men han mente dog ikke, at det var nogen let sejr - på trods af, at han vandt med næsten to et halvt minut til nærmeste forfølger.

 

”En nem sejr? Det er aldrig nemt, overhovedet. Det var en meget lang stigning for mig! Det var svært for alle, især i betragtning af at den første Ventoux-opstigning var kørt med høj fart, og vi tacklede også den anden i et stærkt tempo,” forklarede vinderen med tilnavnet Superman.

Annonce

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Fransk hold satte Lopez perfekt op

Rytterne skulle passere Mont Ventoux’ top to gange, hvor opstigning nummer to markerede afslutningen af løbet.

 

På vej op af ’Det skaldede bjerg’ for anden gang satte AG2R Citroen Team et hårdt pres for deres kaptajn, Ben O’Connor’, som dog måtte give fortabt da Lopez smuttede afsted.

 

Netop det høje tempo, som O’Connors hjælpere satte ind, var afgørende for den 27-årige colombianers soloridt mod toppen.

 

”Det (høje tempo, red.) gjorde det også lettere for mig at angribe langt ude fra, da rivalerne var lidt mere trætte. Som sagt er jeg virkelig glad og generelt set tilfreds med at gennemføre mine Tour de France-forberedelser med denne succes.”

Annonce

 

Som Lopez selv nævnte, venter Tour de France i horisonten, og med en respektabel sjetteplads i Critérium du Dauphiné samt den overbevisende sejr på Mont Ventoux virker colombianeren klar til den storslåede franske GrandTour.

INFO
Miguel Angel Lopez
Nyheder Profil Resultater Statistik
Mont Ventoux Denivele Challenge
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE