Lefevere: Cavendish gav det bedste svar
13. april 2021 10:30Foto: Iri Greco / BrakeThrough Media
af Lukas Bennike Lewerissa

Mark Cavendish (Decueninck - Quick Step) lod benene tale, da han vandt 2. etape af Tyrkiet Rundt mandag, det mener holdmanager Patrick Lefevere. Sejren var britens først efter flere svære år.

Annonce

Mark Cavendish har haft flere svære år. Britten blev i 2017 ramt af kyssesyge som generede ham i lang tid, situationen blev ikke forbedret af et grimt styrt under Milano - San Remo i 2018.

 

Dette kulminerede i at Mark Cavendish efter en periode med sejrstørke havde svært ved at sikre sig en kontrakt for 2021-sæsonen.

Britten blev dog reddet af en kontrakt hos Deceuninck-Quick Step, hvor han fredag sikrede sig en forløsende sejr på anden etape af Tyrkiet Rundt.

 

”Jeg er så glad og stolt,” fortæller Deceuninck-Quick Step holdlederen Patrick Lefevere til cyclingnews.

Se de sidste 5 kilometer af Cavendishs triumf

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Sidste år sikrede Cavendish sig ikke en forlængelse hos Bahrain McLaren, og da det så allermest sort ud, så cykelfans en grædende Mark Cavendish interviewet efter et fejlslagent Gent - Welvegem, hvor en tydeligt slagen mand indrømmede at det kunne blive hans sidste løb i karrieren.

 

”Da jeg så billederne, som vi alle sammen så ved sidste års Gent - Welvegem, så sårede det mig virkeligt, jeg kunne simpelthen ikke tro, at det her skulle blive enden på Mark Cavendish,” sige Lefevere.

 

Gent - Welvegem blev dog ikke det sidste løb i karrieren for Cavendish, da sprinteren i et par flere af de belgiske løb, der i 2020 blev kørt meget sent på sæsonen.

Annonce

 

”Han (Cavendish) kom ind på mit kontor efter dagen efter De Panne, jeg fortalte ham vi havde intet budget, men vi kan prøve at finde ud af noget,” fortæller Lefevere.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL ROMANDIET RUNDT? SÆT DET LIGE HER

 

Løsningen blev, at Mike Sinyard, der er grundlægger hos Specialized, gik med til at dække en del af udgifterne ved Cavendish kontrakt.

”Mike Sinyard fortalte mig, at vi kunne få Mark på holdet, og så ville han hjælpe med at betale bonusser, hvis Mark vandt. Mike har mistet lidt penge, men både han og jeg elskede det her,” forklarer Lefevere.

 

Supersprinteren fik altså en sidste chance, da han efter denne specielle aftale kom tilbage på Lefeveres hold, som han har kørte på i 2013 og 2014. 

 

Cavendish har vist gode takter i år, da den 35-årige rytter blev nummer tre i Scheldeprijs sidste uge. Det første positive indtryk blev fulgt op med en fjerdeplads på første etape af Tyrkiet Rundt, hvor sprinteren viste høj fart trods dårlig positionering. I går vandt en lykkelig Cavendish endelig et løb igen.

Annonce

 

”Jeg var ikke sikker på, han kunne komme helt tilbage, men folk der kender mig ved jeg er glad. Jeg elsker folk der snakker, men jeg elsker mest folk der lader pedalerne tale, og Mark lod pedalerne tale, det er det bedste svar nogensinde,” fortæller Lefevere.

 

Cavendish deler hold med stjerner som Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Remco Evenepoel samt supersprinteren Sam Bennett og flere andre hurtige folk, så det er et åbent spørgsmål, hvilke løb Cavendish vil få chancen i.

 

”Giroen, måske er den for tæt på. Jeg tror vi har (João red.) Almeida som kaptajn, med Remco (Evenepoel red.) som outsider. Så har vi lover Giroen til (Álvaro José red.]  red.) Hodeg, der kørte leadout, så jeg er ikke sikker, men der er rigeligt med løb han kan præstere i,” Fortæller den belgiske holdleder.

 

Det vides altså endnu ikke, hvilket løb bliver det næste for Mark Cavendish.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale vi har i dag, så er det aldrig dårligt at sætte holdet op til, at der skal ske noget

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenFeltet passerer første spurt på de sjaskvåde veje

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenLars Van Den Berg: Teamet fortalte mig, at jeg skulle forsøge med et udbrud

Video

Video i artiklenKobe Goosens tror, at favoritterne kommer til at duellere om sejren

Video

Annonce