Laporte tager både etapesejren og førertrøjen i Frankrig
08. februar 2019 17:08 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Cofidis’ franske sprinter Christophe Laporte tog anden etape i Etoile de Besseges efter en etape, som startede og sluttede med bulder og brag - Laporte fører nu også løbet.

Dagens etape i det franske etapeløb startede med et gennemsnit på lige under de 60 kilometer i timen. Også her spillede Cofidis en hovedrolle, da Pierre-Luc Perichon (Cofidis) igangsatte dagens udbrud sammen med Jerome Cousin (Direct Energie), Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise), Romain Combaud (Delko Marseille) og Emiel Vermeulen (Natura4Ever) angreb og kørte væk.

 

Vital Concept gjorde en ære ud af at vise sig for Bryan Coquards førertrøje i fronten af feltet. Samarbejdet i front fungerede dog ganske udmærket og forspringet voksede. Med kun 60 kilometer til stregen reagerede EF Education First på det store forspring og fandt fronten. Det skulle vise sig at være dødsstødet til udbruddet.

 

Jerome Cousin gav dog ikke op og Capiot fulgte efter sin landsmand, da han angreb og kørte væk fra de resterede udbrydere. De to holdt dog ikke og feltet hentede dem, hvorefter en positionskamp skulle begynde forud for spurten.

 

I netop spurten var det altså Christophe Laporte, som var stærkest. Han slog Clement Venturini (AG2R) og Enzo Wouters (Lotto Soudal) i kampen om etapesejren. Da Coquard slet ikke var at finde i top 10, betød det også, at han måtte afgive sin førertrøje til Laporte, som dermed har et godt udgangspunkt efter to etaper.

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN