Laporte nedtoner forventningerne trods førertrøje
09. februar 2019 08:55 af Anders Schelde Mai Foto: Sirotti

Den franske sprinter tænker endnu ikke på mulighederne for en samlet sejr i Etoile de Bességes.

Sidste år blev Christophe Laporte nummer to i klassementet i Etoile de Bességes - 15 sekunder efter landsmanden Tony Gallopin, som ikke deltager i dette års udgave. Efter gårsdagens sejr på 2. etape er den 26-årige Cofidis-rytter i førertrøjen med blot to etaper igen. Her bliver den afsluttende 10,7 kilometer lange enkeltstart i Alés særligt afgørende. Sidste år blev Laporte nummer fire på samme rute, hvor han sluttede 25 sekunder efter Gallopin. Alligevel er franskmanden ikke meget for at påtage sig favoritværdigheden.

 

”Målet var at vinde en etape, og det er nu indfriet. Fra nu af tager jeg det dag for dag. Klassementet er en anden sag. Her bliver enkeltstarten D-dag,” siger Christophe Laporte til DirectVelo.

 

Efter Etoile de Bességes har den franske sprinter blandt andet Het Nieuwsblad og Paris-Nice på løbsprogrammet. Laporte har endnu sin første sejr på WorldTouren til gode, så netop disse løb bliver sæsonens første muligheder for at få huld på den byld.

 

”Jeg ville vinde tidligt, og det har jeg nu gjort. Næste skridt bliver klassikere som Het Nieuwsblad og derefter Paris-Nice,” slutter Laporte.

DEL
DELTAG I DEBATTEN