EKSKLUSIVT

Landstræner inden VM: Blandt de tre stærkeste hold
27. september 2013 00:00Foto: Feltet.dk
af Simon Knudstrup, Firenze

Danmarks U23 landstræner erkender, at det efter mange år uden VM-medalje til U23 rytterne, og efter et par skuffende år, i år gerne skal være med en af de bedste U23-trupper i lang, lang tid.

Annonce

Ikke siden 2004 har det danske U23 landsholdet snuppet en medalje ved verdensmesterskaberne, men forhåbentlig kan der laves om på det i dag, når fem U23-ryttere skal kæmpe om metal ni år efter Mads Christensens flotte bronzemedalje i Verona.

 

Danmark har ellers haft stærke U23 årgange siden da, og de seneste år har forventningerne været store, men med hvad man godt kan kalde flop-resultater i både København og Limburg, hvor bedste dansker blev henholdsvis nummer 22 og 20, er det ved at være tid til en ny medalje.

 

”Ja, vi synes det skal til og være med den medalje, ligesom andre også synes det. Sidste år kom der for mange med hjem, og vi må indrømme at Lander på dagen ikke var den sprinter vi havde håbet. Sker det samme i år, at så mange kommer med til mål, bliver vi bedre placeret, for vi har tre mand der kan spurte, så vi har gode kort på hånden.”

 

”Løbet kan udvikle sig på flere måder denne gang, hvor det er godt for os. Vi har bedre sprintere, så skulle en gruppe komme hjem kan det stadig være godt for os,” fortalte Morten Bennekou, U23 landstræner, til Feltet.dk dagen inden det går løs i Firenze med linjeløbene for junior damer og U23 herrer.

 

Tænker på medalje - men...

Kristian Haugaard håber og satser dog på mere end en top 10 placering. Han vil køre med om medaljerne, og Morten Bennekou erkender da også at holdet er til mere end en tiendeplads, men de seneste års skuffelser taget i betragtning er der ingen grund til at melde ud at kun en medalje vil være godt.

 

”Hvis løbet udvikler sig sådan at der kommer 40 mand hjem, så kan det blive lidt et lotteri, og så kan en sjetteplads være fin nok. Hvis syv mand kommer hjem og afgør det mellem sig og vi ikke er med - så er det en skuffelse, for det skal vi være. Derfor er det svært at sige,” lyder det fra landstræneren.

Annonce

 

Også han går dog med større forhåbninger, indrømmer han: ”Jeg vil også synes det er lidt fladt med en tiendeplads, men det handler om hvordan løbet udvikler sig, og det er derfor vi siger at ambitionen er top 10, men naturligvis tænker vi alle på en medalje fordi rytterne har været så gode i år.”

 

Der er lagt op til at Kristian Haugaard og Magnus Cort skal køre afventende og bruge deres kræfter meget omhyggeligt - muligvis lave få, enkelte forsøg, men ellers også have sin spurt i baghånden, mens Michael Valgren skal køre alt andet afventende. Han skal formentlig i offensiven.

 

Skulle en gruppe på cirka 20 mand komme hjem, ser Bennekou gode muligheder for at Cort eller Haugaard kan tage medalje. Hvem der er hurtigst af de to vides dog ikke - beslutningen tages først undervejs i dagens løb, hvor den af de to der har sparet flest kræfter skal køres for i en eventuel spurt.

 

Blandt de bedste

Haugaard mener desuden også, at Danmark på papiret skiller sig ud som det stærkeste hold sammen med Frankrig og det britiske mandskab. Morten Bennekou er enig i at Danmark kommer med et meget stærkt mandskab til løbet, og også blandt de bedste. Det har nemlig været en exceptionelt god sæson for U23 rytterne i Danmark.

 

”Ja, det er jeg enig i. Hvis man kigger på Europa Touren for U23, der er mere repræsentativ end Nations Cup, der ligger vi nummer tre. Jeg plejer at sige at vi umuligt kan slå Belgien, Holland, Frankrig, Italien og Tyskland. Der er fem lande, der har så mange UCI-løb i hjemlandet og så mange ryttere, at det ikke kan lade sig gøre. Så en sjetteplads plejer at være vores førsteplads, men i år ender vi som nummer tre. Så ja, jeg er enig med Kristian.”

Annonce

 

Det er dog en stor opgave at gætte en vinder til løbet, for U23 årgangen i år er rigtig, rigtig stærk, og der er mange, mange ryttere og hold om buddet. Udover de tre nævnte lande, er der et hav af stærke nationer til start og mange kommende WorldTour-rytter samt allerede professionelle ryttere til start.

 

”Der er en enorm stor konkurrence, og der er mange der kan blande sig i kampen, så det er svært at nævne eksempelvis fem favoritter, for mange kan vinde, men vi mener vi er blandt dem der kan,” lyder det fra Morten Bennekou, der blandt andet nævnte Yates-brødrene, Julian Alaphilippe og Dylan van Baarle som mulige vindere.

 

Morten Bennekou føler at det danske hold er ganske homogent, og han tvivler ikke på at den 'nye' rytter i truppen, Asbjørn Kragh, der kom ind på holdet grundet sygdom til Marc Garby, kan udfylde sin rolle som hjælperytter. Han håber desuden at få en god afslutning på U23 årgangen inden han siger farvel til en række af dem såsom Lasse Norman, Michael Valgren og Kristian Haugaard.

 

”Det vil være helt fantastisk at sætte kronen på værket. De har fortjent det, kort og godt. Det ville være helt fantastisk,” siger U23 landstræneren, der bad om at udnævne en verdensmester, hvorefter han med et smil på læben sagde ”en fra Danmark”. Et svar, der både kommer fra hjertet og hjernen, sagde han.

 

Skulle han nævne en ikke-dansker, er hans favorit franske Julian Alaphilippe. Men lad os håbe på en dansk verdensmester i dag, når en af de bedste - hvis ikke den - U23 årgange meget, meget længe skal i aktion og kæmpe om VM-guld.

Annonce

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Ewan forlænger og får yderligere forstærkninger

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Hvem tager første stik i Vuelta-generalprøven i Burgos?

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Vuelta a Burgos

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Burgos

Landevej

Video i artiklenDanmark i finalen trods styrt: Se hele semifinalen mod Storbritannien

Video

Landstræner: Har aldrig oplevet noget lignende

Bane

Eksklusivt interviewBaneekspert efter drama: Det overrasker mig

Bane

Annonce

ANNONCE