Landstræner: Har aldrig oplevet noget lignende
03. august 2021 14:24Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro
af Andy Joachim Pedersen

Banelandstræner Casper Jørgensen har aldrig oplevet noget lignende den situation, der udspillede sig på Izu-banen i Japan i dag, men ser nu med forløsningen frem mod de forberedelser, der skal til, op til det, han kalder for en ’tæt finale’.

Annonce

En dag, der ikke umiddelbart går i glemmebogen. Det er konklusionen på dagens højdramatiske OL-semifinale for de finaleparate danskere, hvis landstræner beskriver dagen som en vild dag på kontoret.

 

Det fortæller Casper Jørgensen i et interview med Discoverys OL-studie.

 

”Nu er jeg faldet lidt ned igen, men det har været en vild dag på kontoret. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i holdløb,” fortæller landstræneren i interviewet, som du kan se i dets fulde længde ovenover.

Lykkelig landstræner efter drama: Det havde været grotesk

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Man er spændt på at se, om man kan slå England, så har vi slået dem, og så vælter de. Det var helt vildt,” siger han.

 

Han fortæller, at den frustration, der kunne ses på TV-billederne, ligeledes var at føle på banen, hvor der herskede tvivl om, hvad det danske resultat ville ende med. At svæve mellem tidligt exit og den håbede finale var ikke en sjov øvelse.

 

”I starten ærgrelse over, at vi ikke bare kan få det overstået, men så bliver det ret meget kaos derinde,” siger han.

Annonce

 

”Efter noget tid får vi at vide af kommissærerne, at vi har vundet, men vi tør ikke tro på det, før det bliver officielt, og så går der noget tid, før det bliver officielt,” siger han.

 

Briterne protesterede i øst og vest
Frustrationen hos Frederik Rodenberg var til at tage at føle på i kampens hede, og reaktionen fra den danske rytter var da også ganske naturlig. Der er blevet trænet i fem år frem til et øjeblik, som rytterne tror er glippet.

 

”Lige da det sker, kender de ikke reglerne. De tror, at de er væltet og ikke har gennemført løbet. De ved ikke, at løbet er afsluttet og blevet skudt af, da vi henter dem. De tror, at vi har tabt løbet, det var godt nok drama,” siger Jørgensen.

 

Da landstræneren fanger den styrtende Rodenberg, fortalte rytteren, at han troede, det var briternes fjerdemand og ikke tredjemanden. Da han først fik den info, faldt gemytterne en anelse, da situationens alvor trådte ind.

 

Mens kommisærene skulle træffe en beslutning, var også Casper Jørgensen forbi dem til en snak, og efter opklaring af reglerne, var han ret sikker i sin sag. Der var dog lige briterne, som gjorde deres bedste.

Annonce

 

”Jeg har aldrig hørt om en rytter, der er styrtet med vilje. Vi føler, at vi har ret godt styr på det, men vi var nervøse, når briterne nedlægger den ene efter den anden protest,” siger han.

 

Landstræneren selv kunne dog også fortælle, at han faktisk forsøgte at advare rytterne med råb i sidste sekund, da de normale advarsler til rytterne udeblev. Det var dog i absolut sidste sekund for ryttere, der kører mange kilometer i timen med fokuserede sind.

 

”Jeg råber og skriger det bedste jeg kan, faktisk for at advare dem. Der er ikke nogen kommissær, der viser dem et flag, som man plejer at skulle gøre. Der bliver heller ikke fløjtet, som der plejer. Jeg råber det bedste, jeg har lært, men der er det for sent,” siger han.

INFO
Casper Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Banelandshold
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE