Landa opgiver Vueltaen - VM stadig muligt
20. august 2018 10:53 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Vuelta a España kommer ikke til at byde på en genforening af Movistars stjernetrio fra Touren, da Mikel Landa ikke er kommet sig over sit styrt i San Sebastian.

 

Det så slemt ud, da Mikel Landa sammen med flere andre store navne røg ned i finalen i Clasica San Sebastian. Siden da har det været et kapløb mod tiden for baskeren, der nu må sande, at han ikke når at blive klar til årets sidste store Grand Tour, Vuelta a España.

 

I en pressemeddelelse fortæller Movistar, at Landa stadig døjer med smerter efter at have brækket en ryghvirvel og et ribben i styrtet. Dette betyder, at holdet i samråd med rytteren har besluttet at springe Vueltaen over.

 

”Vi har kæmpet så hårdt, vi kunne i de sidste 15 dage for at sikre, at Mikel ville komme sig, men det var umuligt at nå det. Han har været gennem gode og dårlige perioder i de to uger, men på et tidspunkt er man bare nødt til at tage en beslutning,” siger Movistar-manager Eusebio Unzué.

 

Unzué fortæller videre, at det ikke er umuligt, at Landa kan blive en faktor ved VM i Innsbruck sidst i september.

 

”Nu vil vi fokusere på at sørge for, at han kommer sig fuldstændigt, og derefter ser vi på, om han har det godt nok til at køre Tour of Britain. Løbet varer otte dage, og det er også meget intenst. Hvis han er i stand til at stille til start der, så tror vi måske, at han kan nå at komme i så god form, at han kan komme i spil til Spaniens VM-trup,” lyder det fra Unzué.

 

Movistar har endnu ikke sat navn på de otte ryttere, der skal køre Vueltaen, men Alejandro Valverde og Nairo Quintana ventes at være sikre på at blive de to kaptajner i løbet.

 

SKAL VALVERDE ELLER QUINTANA PÅ DIT VUELTA-MANAGERHOLD? SÆT DET HER!

DEL
KOMMENTARER