Kreuziger: Jeg fortsætter 6-7 år endnu
13. februar 2018 18:00 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Selvom Roman Kreuziger har affundet sig med rollen som hjælperytter på Mitchelton-Scott, drømmer han om VM i Inssbruck og regner med at fortsætte 6-7 år endnu.

Roman Kreuziger er netop gået i gang med sin anden sæson på australske Mitchelton-Scott. Selvom fokus har ændret sig for det engang betegnede stortalent, er den tidligere Saxo-Tinkoff-rytter og vinder af Amstel Gold Race i 2013 tilfreds med at være hjælperytter for navne som Chaves og brødrene Yates.

 

”Vinterforberedelserne er gået godt, og jeg føler mig rigtig godt lige nu. Jeg har heldigvis ikke haft sygdom i vinterperioden, og jeg håber, at det vil fortsætte hele sæsonen. Når man bliver ældre, kan ethvert tilbageslag i helbredet i vinterpausen blive et problem. Jeg har trænet rigtig godt, og jeg venter med utålmodighed på de udfordringer, som venter mig i år,” udtaler han til Veloclub-net.com.

 

Kreuziger bragede ind på cykelscenen i en ung alder, da han i 2004 vandt verdensmesterskaberne for juniorer, blev professionel med Liquigas i 2006, vandt Schweiz Rundt i 2008 og Romandiet Rundt i 2009. Det fik mange i sporten til at spå en stor fremtid for tjekken - nogle talte sågar om en potentiel Tour de France vinder.

 

Sidenhen er rollen dog mere og mere gledet over i en hjælpefunktion. En rolle han allerede vænnede sig til i tiden under Bjarne Riis på Saxo-Tinkoff, hvor han agerede hjælperytter for Alberto Contador Samme funktion udfyldte han i sidste sæson, hvor den stærke tjekke agerede hjælperytter for yngre navne som brødrene Simon og Adam Yates og Esteban Chaves.. 

 

”Det er rolle, jeg har været vant til siden 2013, hvor jeg indledte mit samarbejde med Alberto Contador. Min rolle her hos Mitchelton-Scott er lidt tilsvarende, hvor jeg hjælper de yngre ryttere. Det finder jeg stor glæde i. Både Chaves og Yates-brødrene er virkelig sympatiske at arbejde med,” udtaler han til Veloclub-net.com.

 

Kreuziger har indledt sin sæson i Valenciana og Murcia, men vil ikke røbe resten af sit løbsprogram overfor pressen. En strategi der er valgt af holdet.

 

”Jeg kender mit program, men holdet har besluttet ikke at kommunikere det til pressen indtil et par før løbene. Jeg respekterer deres valg,” siger Kreuziger, som dog stadig har personlige ambitioner.

 

Satser på VM i Inssbruck

En mulighed for at køre sin egen chance kan byde sig til verdensmesterskaberne, hvor Kreuziger med sine klatreregenskaber og evne som klassikerrytter (han vandt Amstel Gold Race i 2013), vil have gode muligheder.

 

”Det er et mål, som jeg har plottet ind i min kalender, og jeg ser frem til den ære, det er at repræsentere mit hjemland. Løbet er virkelig skabt til klatrerne. Jeg vil tage ud og se ruten i juli eller august, men inden da er der masser af vigtige løb for mig, og jeg vil ikke kun bygge min sæson på et enkelt løb,” siger tjekken til Veloclub-net.com.

 

Kreuziger er blevet 31 år, og betegnes derfor heller ikke længere som et af sportens talenter. Tværtimod begynder journalisterne at spørge ind til, hvor længe den stærke tjekke planlægger at fortsætte karrieren. Selv er han ikke i tvivl om, at den fortsætter mindst 6-7 år mere.

 

”Jeg er ikke som Rebellin, det er helt sikkert. Men jeg føler heller ikke, at jeg er for enden af vejen endnu. Jeg vil elske at køre 6-7 år mere. Jeg er lykkelig, og cyklen er ikke bare mit arbejde. Den er min passion,” afslutter tjekken overfor Veloclub-net.com.  

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Eenkhoorn efter sejr: Perfekt forarbejde af holdet

LIVE nu: Sikrer Kragh sig en podieplads på kongeetapen i BinckBank Tour?

Moreno Hofland skifter til EF

Talentfuld ung hollænder vinder i Colorado

Adam Toupalik: Dette er min største sejr

Cykelweekend på Lolland-Falster – gode ruter og gastronomi i særklasse

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

Etapen var hårdere end Mohoric forventede

SIDSTE CHANCE: Efterårsspillet starter i morgen - puljen over 6000 kr

Siggaard: Hatten af for Vos

Forudbestil Lars Bak nye bog - og spar 15%

Etapen passede bedre til Mühlbergers holdkammerat

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Optakt: 7. etape af BinckBank Tour

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar