
Et år efter sin Ardenner-satsning er Søren Kragh Andersens største fokus tilbage på de flamske klassikere.
Annonce
I fjor planlagde Søren Kragh Andersen i samråd med sit daværende Team DSM-mandskab at skippe Flandern Rundt til fordel for Ardennerklassikerne.
Men med skiftet til Alpecin-Deceuninck er danskerens primære målsætninger igen de flamske klassikere, naturligvis med monumentet allerøverst på listen. Derudover er Milano-Sanremo atter af stor interesse.
Det forklarer Kragh til Feltet.dk.
”Vi satser fuldt på klassikerne. Det er et hold, som går 100 procent efter dem. Det er også mit fokus at prøve at være så god som overhovedet muligt i klassikerne indtil Flandern Rundt,” fortæller Kragh, der efter Flandern Rundt vil stå Paris-Roubaix over for at gøre sig klar til Amstel Gold Race, Liége-Bastogne-Liége og Eschborn-Frankfurt.
”Jeg har 10-12 dage til at forberede mig til Ardennerne efter Flandern, og så må vi se, hvor meget der er tilbage i benene. Men hovedfokus er fra Omloop til Flandern. Det er den periode, hvor det virkelig gælder.”
Foruden et brostensfokus vender den 28-årige også tilbage til den sene sæsonstart, når han præcis som i 2020 og 2021 indleder sin sæson ved den belgiske åbningsweekend. I fjor havde han forinden kørt Tour of Oman i midten af februar.
Annonce
Hos Team DSM brugte Kragh ofte februar på Tenerife, men i år bliver ugerne op til Omloop Het Nieuwsblad (den 25. februar) tilbragt på det spanske fastland, hvor terrænet er noget fladere.
”I samarbejde med trænerne og performance-staben tager vi på højdetræningslejr i tre uger ved Dénia på et hotel, hvor der er højdeværelser (værelser, der kan simulere at være i højden, red.).”
”Holdet tror rigtig meget på højdetræning, og det gør jeg også selv. Så det er det, vi gør som forberedelse frem mod klassikerne. Jeg er lidt spændt på at køre højdetræningslejr her, hvor du måske får lidt mere fart i benene og fladbanetræning,” siger Kragh fra netop Dénia.
Løbene med og uden van der Poel
Kragh har ganske fine erfaringer med Omloop Het Nieuwsblad som sæsonåbner. I 2020 blev han nummer tre, og løbet er i år et af dem, hvor han ikke skal køre sammen med Mathieu van der Poel.
Det lægger naturligvis mere ansvar over på danskeren, som også i E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race og Liége-Bastogne-Liége forventeligt bliver en del af en van der Poel-fri trup.
Ved Omloop og Gent-Wevelgem tegner sprinteren Jasper Philipsen sig til at blive et oplagt alternativ til Kragh, mens sidste års Liége-toer, Quinten Hermans, bliver en stærk kandidat til kaptajnrollen i Ardennerne og potentielt også E3.
”Jeg forventer, at jeg får min chance i nogle af dem. Jeg tror da også, at de forventer noget af mig. Jeg forventer også noget af mig selv. Jeg skal køre efter resultater for holdet. Jeg går efter, at jeg skal sidde i finalerne og køre dem sammen med blandt andre Jasper Philipsen. Og hvis han ikke er der, så skal jeg selv sidde der. Det er min plan og det, jeg træner for,” udtaler danskeren.
I andre løb som Milano-Sanremo og Flandern Rundt ligger det allerede fast, at van der Poel gør Kragh selskab i en formodentligt stærk, stærk duo. Ifølge fynboen har de to og lederne på WorldTour-holdet dog endnu ikke snakket meget om, hvordan de præcist skal få samarbejdet til at fungere.
”Lige nu går det meget op i træning og forberedelse i forhold til det fysiske. Måske på næste træningslejr bliver der mere snak om det,” fortæller Kragh og fortsætter:
”Jeg tror også, at det er noget, vi skal mærke i cykelløbene. Selvfølgelig skal vi have en plan. Men jeg tror, at det kommer til at tage lidt tid at lære hinanden at kende i løbene. Det kan også være, at det går sindssygt hurtigt. Det er noget, vi skal se på hen ad vejen. Vi skal bare sørge for at kommunikere i løbene, og så tror jeg nok, at det skal gå.”
Annonce
Efter klassikerne er det planen, at Kragh for femte udgave i træk skal køre Tour de Suisse. Som udgangspunkt bliver det som opvarmning til Tour de France, men hidtil har en tilbagevenden til den franske Grand Tour ikke fyldt meget hos hovedpersonen selv.
”Det er langt væk. Der er ikke taget helt stilling til det endnu. Først tror jeg, at vi fokuserer fuldt ud på klassikerne, og hvis alt går efter planen, må vi se, hvad vi foretrækker.”
”Udgangspunktet er at prøve at forberede sig mod Tour de France, men der kan ske så meget. Det er svært at udtale sig om lige nu. Klassikerne er en lang periode, og du kan styrte. Der kan ske så meget, så det er svært at sige noget om endnu.”
Før Team DSM sidste år fravalgte ham, havde Kragh kørt Tour de France fire år i streg. I 2020 vandt han to etaper og få uger senere også enkeltstarten i BinckBank Tour. Det er imidlertid fortsat hans tre seneste førstepladser.
SENESTE
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce