Kragh slået på stregen efter spændende Paris-Tours-finale
08. oktober 2017 17:05 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: A.S.O.

Søren Kragh var i hopla i dagens Paris-Tours, da han lancerede udbruddet, der skulle ende med at køre hjem, men måtte se sig slået på stregen af Matteo Trentin. 

Søren Kragh (Sunweb) var i dag få centimeter fra karrierens største sejr, da han tog andenpladsen i Paris-Tours bag Matteo Trentin (Quick-Step). Danskeren slap i finalen væk sammen med italieneren og hans holdkammerat, Niki Terpstra (Quick-Step), men var trods utrolig flot kørsel ikke helt hurtig nok til at slå en brølstærk Trentin i spurten. 

 

Løbsreferat

En smuk efterårsdag mødte feltet, da de samledes til starten i Brou, men der var tilsyneladende ikke den store kørelyst. I hvert fald blev udbruddet etableret relativt hurtigt, og efter mindre end 20 km var Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM), Lawrence Naesen (WB Veranclassic Aqua Protect), Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Stephane Poulhies (Armée de Terre) og Michael Goolaerts (Veranda’s Willems) allerede kommet fri.

 

Efter 41 km havde de øget afstanden til 5.40, og kort efter rundede man den første rimes kørsel med en gennemsnitsfart på 46,4 km/t, helt i overensstemmelse med traditionen om, at Paris-Tours altid er et af årets hurtigste løb.

 

Feltet øger tempoet

Herfra gik det ikke længe, inden nogle af de store sprinterhold, nemlig Lotto Soudal og Quick-Step, satte sig frem, og derfra så det svært ud for udbruddet. Med 80 kilometer tilbage af et - indtil videre - begivenhedsløst løb, var forspringet nede på 2.15.

 

Her havde også LottoNL-Jumbo sendt folk frem, hvormed de tre største sprintere på startlisten havde hjælpere i front. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), André Greipel (Lotto Soudal) og Fernando Gaviria (Quick-Step) troede øjensynligt alle på deres chancer i dagens løb, mens Nacer Bouhanni (Cofidis) og hans hjælpere sad længere tilbage. Mark Cavendish (Dimension Data) gemte sig også, men i kraft af sin nylige retur efter en længere skadespause var det som forventet.

 

I løbet af de næste 40 kilometer var der stadig ikke sket de store udviklinger, men som skyerne begyndte at dække himlen og blæsten så småt tog til, rykkede Dimension Data også frem for at kontrollere tempoet og beskytte Cavendish. Rytterne var her kommet ind på nogle ganske smalle veje, og kort tid efter begyndte det så også at regne, og dermed gik positionskampen for alvor i gang.

 

Tidlige udspil knækker udbruddet

Med 34 kilometer til mål kom så dagens første seriøse angreb, da Mike Teunissen (Sunweb) kørte på en bakke. Det lignede umiddelbart et udspil i holdkammeraten Søren Kraghs tjeneste, men Teunissen fik ingen med sig og slap derfor ikke for alvor væk.

 

Angrebet fik dog feltet og dermed også udbruddet til at skrue op for farten, og resultatet var, at der med 20 kilometer til mål kun var to mand oppe foran: Van Goethem og Naesen. Især sidstnævnte lagde hårdt pres på, men feltet med Dimension Data i front havde godt styr på dem, og med 17 kilometer igen lød forspringet på 20 sekunder.

 

Samtidig kom den forsvarende vinder, Fernando Gaviria, i problemer. Colombianeren styrtede i et regnvådt sving, og selvom han ikke så ud til at have slået sig, gik der et stykke tid, inden han fik gang i cyklen igen. Den brølstærke sprinter kæmpede for at komme frem igen, men uanset hvad var det ikke nogen ideel indledning til finalen.

 

Bakkerne rammes

Der var ingen, der kom ned for at hjælpe Gaviria, og det tydede derfor på, at Quick-Step i stedet kørte for Trentin og Stybar. Derfor skulle belgierne ud og angribe, og i den forbindelse kunne de med fordel benytte sig af dagens to sidste bakker: Côte de Beau Soleil og Côte de l’Epan.

 

Især AG2R lagde pres på for at gøre kaptajnen, Oliver Naesen, klar til angreb, mens også Sunweb lå godt fremme i Søren Kraghs tjeneste. Med 10 kilometer igen var det dog en mand fra et helt tredje hold, nemlig Quick-Steps Matteo Trentin, der åbnede ballet.

 

På hans hjul var Søren Kragh, mens også Jempy Drucker (BMC), Niki Terpstra, Max Richeze (begge Quick-Step), Lorenzo Manzin (FDJ) og Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) var med. Gruppen holdt sammen indtil bunden af den næste bakke, hvor Kragh så lancerede sit eget angreb - denne gang var det kun Trentin, der kunne være med.

 

Duoen bliver til en trio

Quick-Step var dog ikke tilfredse med, at de ikke længere sad i overtal, og derfor angreb Terpstra og kørte frem til de to forreste. Bagved havde en større gruppe samlet sig med folk som André Greipel (Lotto Soudal) og Oliver Naesen (AG2R), og derfor var det ganske nødvendigt for fronttrioen at holde kæderne stramme.

 

Med fem kilometer til mål var forspringet ganske komfortabelt, og det tydede så småt på, at feltet var ude af spillet - billederne viste dog, at de var i gang med et rigtig godt rulleskifte nede bagved, så de kunne ikke helt slappe af foran.

 

Det kunne de heller ikke siges at gøre, da alle tre bidrog til føringsarbejdet. Terpstra virkede umiddelbart mest mærket, men Kragh var unægtelig i den sværeste taktiske situation. Han måtte dog kunne tanke lidt selvtillid på baggrund af, at Quick-Step tidligere har vist sig som værende ustabile i deres evner til at udnytte overtal i finaler.

 

Med 1,5 kilometer til mål var danskeren træt af at føre for sine to konkurrenter, og efter et par sekunder, hvor trioen kiggede på hinanden, tog Terpstra ansvar og lagde sig frem for at sikre, at hans spurtstærke holdkammerat skulle køre om sejren.

 

Den store hollænder førte gruppen hele den næste kilometer, og med omkring 250 meter til mål åbnede Trentin så fra Kraghs hjul. Sidstnævnte kom med på hjul med det samme, og med 150 meter igen forsøgte han så at køre udenom sin italienske konkurrent. Danskeren havde dog ikke mere i benene, og i sidste ende måtte han tage til takke med en bitter, men meget flot, andenplads bag efterårets helt store profil.

 

Terpstra tog tredjepladsen, mens Greipel vandt feltets spurt om fjerdepladsen. 

DEL
KOMMENTARER

FREDAG

Optakt: Memorial Marco Pantani

Dimension Data med alsidigt hold til franske løb

Team Sunweb Women sikrer sig underskriften fra tre ryttere

Test: Python Pro Stealth cykel

Veteranen Laurens Ten Dam fortsætter sin karriere

EF Education First forlænger med Hugh Carthy

Dion Smith rykker op på WorldTouren hos Mitchelton-Scott

Feltet.dk varmer op til VM med liveshow

Følg stjernesprinterne dyste på de belgiske landeveje

Optakt: Tour de l’Eurometropole

Talentfuld dansk duo sikrer sig to år mere på Riwal

Optakt: VM i holdløb

Overblik: Transferlisten 2018-2019

Nizzolo tager til Dimension Data

Produktnyt: Flere nyheder fra Shimano

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Barguil droppet til VM – Geniez fik sidste franske plads

BORA arbejder på ny kontrakt til Peter Sagan

Lobato overvandt forfærdeligt år: Vigtigt for min fremtid

Colbrelli blev snydt af angreb: Ville ikke åbne for tidligt

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien