Kraftfulde Norsgaard spurter sig til podiet i Omloop
27. februar 2021 17:25Foto: Movistar Team / Photo Gomez Sport
af Andy Joachim Pedersen

Emma Norsgaard (Movistar Team) sikrede sig ét af karrierens hidtil største højdepunkter, da hun vandt forfølgergruppens spurt og tog andenpladsen i dagens Omloop Het Nieuwsblad bag verdensmesteren van der Breggen, der var kørt solo i mål.

Annonce

Emma Norsgaard viser imponerende takter lige fra sæsonstart med en flot spurt i Omloop Het Nieuwsblad, hvor hun vandt forfølgergruppens spurt over Amy Pieters (SD Worx), Lotte Kopecky (Liv) og andre hurtige ryttere.

 

Det var et angreb på Bosberg fra den hollandske verdensmester, Anna van der Breggen (SD Worx), der afgjorde løbet til fordel for hollænderen mens en forfølgergruppe måtte kæmpe om de sekundære placeringer derfra. 

 

Der var masser af angreb i finalen, hvor Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle) og Emma Norsgaard (Movistar Team) sad godt med et langt stykke ind i finalen og til sidst endte med at sidde i netop forfølgergruppen. De to danskere kunne kramme hinanden i glæde over en flot danskerdag efter målstregen.

Se klippet: Uttrup og Norsgaard i omfavnelse efter kvindernes Omloop Het Nieuwsblad

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Løbsreferat:

Der var tidlig angrebslyst i feltet, hvor en trio efter kun fire minutter havde slået det hul, der skulle til, for at blive dagens tidlige udbrud: Claudia Jongerius (Bingoal Casino), Elizabeth Bennett (Drops) og Kylie Waterreus (Multum). Den hollandsk-britiske trio havde feltet ingen forbehold overfor.

 

 

Efter de første 50 kilometer måtte feltet vente ved en jernbaneoverskæring, og det gav udbruddet en smule luft i front, før der kunne sættes gang i løbet igen. Det gav de tre udbrydere et forspring på næsten seks minutter, da feltet ramte dagens første omgang brosten: Huisepontweg.

Annonce

 

I fronten af feltet var det især Jumbo-Visma Women, Trek-Segafredo, Movistar Team og Ceratizit, som var til stede med fronten, hvor Emma Norsgaard (Movistar) var synlig ved fronten. Dermed stabiliserede forspringet sig også, og inden finalen for alvor indtraf var forspringet atter faldende.

 

 

Van Vleuten og Deignan fanges nede bagved
På Wolvenberg gik det dog kraftigt nedad for udbruddet, og føringerne gled ikke på skift i et dynamisk tempo for de tre ryttere i front. Det var SD Worx, der satte et modbydeligt tempo på brostensstykket, og det skabte et udstrakt felt undervejs.

 

Da først udbruddet var kørt ind med 45 kilometer til målstregen, forsøgte Jongerius at holde liv i drømmen om at køre ude foran, men hun blev dog lukket ned med det samme.

 

Demi Vollering og Anna van der Breggen (Begge SD Worx) tog over på Molenberg, hvor deres tempo fik knækket de bagerste ryttere i feltet, og en udskilning var herfra i gang.

Annonce

 

I den manøvre blev Annemiek Van Vleuten (Movistar Team), Elizabeth Deginan (Trek-Segafredo) og danske Julie Leth (Ceratizit) fanget nede bagved i en forfølgergruppe, og det var katastrofalt for de to ryttere, som måtte sende deres hjælpere tidligt i front. Cecilie Uttrup (FDJ) sad i frontgruppen med Norsgaard, mens Pernille Mathiesens (Jumbo-Visma) position var ukendt.

 

Vollering angriber feltet
Da feltet nåede Vossenhol, angreb Vollering og kørte alene væk fra feltet, som dog satte et godt tempo for at holde hende i snor. Hun fik dog et umiddelbart forspring til feltet, og sørgede for at spise godt for at holde sig i front.

 

I feltet tog Liv Racing ansvar for at køre Vollering ind igen. Det gjorde situationen tålelig for det lille felt med omkring 30 ryttere, hvoraf de to altså var danske inden selve finalen indtraf. 

 

På Kappelmuur angreb Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) og satte fut i favoritterne. Lotte Kopecky (Liv) satte sig i front for gruppen og kørte italieneren ind igen. Ligeledes blev hullet til Vollering lukket, og en ny frontgruppe med 15 ryttere var skabt, stadig med begge de to tidligere frontdanskere med.

 

Van der Breggen siger farvel på Bosberg

Longo Borghini angreb igen med selskab af blandt andet Vollering, men en større forfølgergruppe var kommet op til feltet, som kunne lukke angrebet ned med det samme. Til gengæld fik van der Breggen et hul på Bosberg, hvor hendes stabile tempo gjorde det så hårdt, at hun åbnede et hul.

Annonce

 

Forfølgergruppen blev splittet efter angrebet, og Uttrup sad med den forreste gruppe, mens Norsgaard måtte satse på Marlen Reussers (Ale-BTC) for at komme tilbage, hvilket også lykkedes. Til gengæld var van der Breggen kørt væk, og samarbejdet i gruppen var ikke godt nok til, at den hollandske verdensmester blev kørt ind igen.

 

Dermed sikrede verdensmesteren sig sin første sejr i løbet i seks år, da hun sidste vandt klassikeren tilbage i 2015. Sejren kom i hus på flotteste vis med et angreb på Bosberg, hvor ingen kunne følge hendes imponerende tempo.

 

Da forfølgergruppen kom i mål valgte Emma Norsgaard en tålmodig tilgang, og hun ventede længe på, at Pieters åbnede sin spurt. Det skulle vise sig at være klogt, og Norsgaard var da også begejstret efter målstregen over, at hun sikrede sig karrierens største resultat indtil videre.

 

Foto: Movistar Team / Photo Gomez Sport

 

Annonce

INFO
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Anna van der Breggen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale vi har i dag, så er det aldrig dårligt at sætte holdet op til, at der skal ske noget

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenFeltet passerer første spurt på de sjaskvåde veje

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenLars Van Den Berg: Teamet fortalte mig, at jeg skulle forsøge med et udbrud

Video

Video i artiklenKobe Goosens tror, at favoritterne kommer til at duellere om sejren

Video

Annonce