Kommende WorldTour-dansker stolt af topplacering på trods af sygdom
19. juli 2021 09:50Foto: Elisa Nicoletti
af Nicolai Russotti

Den kommende WorldTour-rytter Asbjørn Hellemose blev søndag nummer to på tredje etape af det italienske U23-løb, Valle d’Aosta. Et resultat der betyder meget for den unge dansker, som forud for løbet har været ramt af sygdom.

Annonce

Asbjørn Hellemose leverede nok engang et imponerende resultat, da han på den bjergrige tredje etape af U23-løbet, Valle d’Aosta, kørte sig til en andenplads efter en lang dag i udbrud. Resultatet er ekstra betydningsfuldt for det danske klatretalent, da han har været hårdt præget af sygdom op til løbet.

 

Det fortæller den 22-årige rytter efter søndagens etape.

 

”Jeg har haft lidt problemer. For to uger siden havde jeg maveproblemer og kastede sindssygt meget op. Jeg tabte mig faktisk tre kilo,” lyder det fra Hellemose, som fortsætter:

Rørt Pogacar fra podiet i Paris:

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Jeg sagde til mig selv, at jeg ikke ville køre Valle d’Aosta medmindre, at jeg havde taget de tre kilo på igen. Det gjorde jeg, men jeg kunne godt mærke, at jeg skulle bruge det her løb til at forbedre mig.”

 

Den danske klatrer, som i sidste måned blev nummer fem i klassementet i Baby Giroen, fortæller at benene blev bedre som løbet skred frem. Det korte etapeløb kulminerede da også med en andenplads på løbets sidste etape, mens Hellemose samtidig kørte sig i top-10 i den samlede stilling.

 

Den progressive udvikling i Hellemoses løbsform tegner derfor lovende frem mod danskerens næste mål, Tour de l’Avenir, som også er kendt som ungdommens Tour de France.

Annonce

 

Hellemose offentliggjorde i sidste uge sit skifte til WorldTour-holdet Trek-Segafredo, hvorfor topresultatet i det italienske etapeløb falder på et tørt sted for danskeren.

 

”Det var sgu fedt at vise, at selvom jeg har skrevet en kontrakt, så er jeg ikke færdig,” siger den danske bjergrytter afslutningsvis.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Annonce

INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE