EKSKLUSIVT

Klar til Danmarks Tour de France: BHS-PL Beton vil indtage vanlig hovedrolle
04. marts 2021 09:00Foto: BHS-PL Beton Bornholm
af Andy Joachim Pedersen

Et ungt, homogent og stærkt indstillet mandskab fra BHS-PL Beton Bornholm ser frem til Danmarks ’Tour de France’ senere på året, og målet er at vise sig frem på vanlig vis.

Annonce

Det var ingen overraskelse, at BHS-PL Beton Bornholm var forhåndsudtaget til det danske etapeløb, og Christian Andreasen lover da også, holdet tager sin vanlige stil med.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

 

”Som det altid er blevet sagt, så er det vores Tour de France, og det er det stadigvæk. Det er meget vigtigt,” siger Christian Andreasen til Feltet.dk.

Holm & Bay: Sådan kører du brosten

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det giver rigtig stor bevågenhed og opmærksomhed omkring holdet. Det er et fedt udstillingsvindue for de ryttere, der får lov at komme med, og så giver det bare en masse god omtale og PR at køre det løb,” fortæller han endvidere.

 

Foruden de deltagende hold blev også ruten offentliggjort i dag, og det har givet en klar forventning om et hårdt løb for Andreasen.

 

Det er en spændende rute, og jeg mener, at vi har rytterne, der godt kan køre med i toppen. Nu ved vi ikke, hvem de store WorldTour-hold kommer med endnu, det må vi vente og se på,” siger han og understreger:

Annonce

 

”Vi har folk, der nok skal blande sig i den sjove ende i hvert fald,” siger han.

 

Et udpluk af 2020-truppen hos BHS-PL Beton Bornholm under Tour Bitwa Warszawska 1920 | Foto: BHS-PL Beton Bornholm

 

Og den sjove ende kan være svær at definere nærmere, før løbet kommer helt tæt på og alle faktorer kommer i betragtning. Den sjove ende er dog nok, hvor den plejer at være for det bornholmske hold.

 

”Vi går altid, ligesom vi har gjort alle årene, efter at gøre en god figur. Vi skal ud at ramme nogen udbrud. Vi skal have en enkelt eller to mand, som vi tror på kan køre top-10 i klassementet,” siger han.

 

Opskriften til det bliver at sikre sig en god placering på Kiddesvej i Vejle, hvorefter holdet kan hvile trygt på enkeltstarten, hvor de normalvis kører godt med.

Annonce

 

”Det gælder altid om at tabe så lidt som muligt på Kiddesvej, og så plejer alle vores ryttere nok at kunne køre en god enkeltstart,” siger han og påpeger vinden som en potentiel faktor, man selvfølgelig skal være opmærksom på.

 

Ungt hold smækfyldt med gejst og træningslyst
Syv af de 13 BHS-PL Beton Bornholm-ryttere får en plads i løbet, og Andreasen er godt tilfreds med det materiale, han har at vælge imellem.

 

”Det, jeg har set på de træningslejre, vi har kørt hen over vinteren, ser ufatteligt stærkt ud,” melder han.

 

Allerede nu er holdet meget homogent, og træningslysten ligger så langtfra på den lade side. Ligeledes er der ingen skader at spore, så en fuld trup med kørelystne ryttere.

 

”Det ser rigtig spændende ud. Det er et lidt ungt hold i forhold til, hvad vi har haft de andre år, så det kan godt være, at der er nogen, der lige skal finde sig til rette,” siger han og påpeger, at aldersmæssigt passer det meget godt med de andre kontinentalhold.

Annonce

 

”Det er spændende at arbejde med de unge fyre. Man kan mærke, hvor meget de vil det, og hvor meget de brænder for det. Det giver energi til os andre, når man mærker det,” siger han og melder:

 

At gejsten og niveauet er så højt gør også, at ingen er sikker på en plads på forhånd. Set fra dagens synspunkt, er der mange ryttere, der kan tage pladserne.

 

”Det kommer de til at køre sig til i løbet af foråret. Så må vi se, hvem der er de stærkeste syv, når vi skal køre,” fortæller han.

 

Her ses én af holdets succeser fra sidste sæson, da Martin Toft Madsen vandt en afdeling af Norges Cuppen.

 

Dertil kommer et sammenfald med Tour de l’Avenir, ungdommens Tour de France, og her kan holdet ende med at undvære et par ryttere til landsholdet.

Annonce

 

”Det kan godt være, at vi har en enkelt eller to der skal ned at køre det, det ved vi ikke endnu. Det arbejder vi sammen med Anders Lund om,” fortæller han.

 

Når det så er afklaret, kan planen lægges, ruten tages i betragtning og rytterne udvælges, og her giver Andreasen et hint om, at det nok ender med en god blanding.

 

”PostNord Danmark Rundt handler også om rutine og hår på brystet. Det er ikke altid nok at være et stort talent. Vi bruger foråret til at se folk an, og så skal vi have kigget ruterne igennem, lagt nogle planer og så udtager vi holdet efter det,” siger han om den sag.

INFO
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Christian Andreasen
Nyheder Profil Resultater Statistik
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene

Landevej

Video i artiklenTre er blevet til to: Christopher Juul fortsat i front opad modbydelige Montemolino

Video

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Annonce