Kittel ændrer planer: Dropper Tirreno til fordel for Nice
07. marts 2019 21:02 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Egentlig skulle Marcel Kittel have været til start i Tirreno-Adriatico, der begynder på onsdag, men han har i stedet rettet øjnene mod det sideløbende Paris-Nice.

Marcel Kittel havde et svært 2018 med blot to sejre, som begge faldt i Tirreno-Adriatico. I det nye år går det bedre, da han allerede er på tavlen efter triumfen i 1.1-løbet Trofeo Palma.

 

”Jeg synes, det har været en rigtig fin start på sæsonen. Alle er glade, og det er jeg også. Jeg har fået god motivation frem mod de næste udfordringer,” siger Marcel Kittel til Cyclingnews.

 

Paradoksalt nok har han oven på den succesfulde start valgt at droppe det eneste løb, hvor han var i stand til at vinde sidste år. Paris-Nice byder på tre sandsynlige massespurter, og selvom stort set hele sprintereliten også er til start, giver det bedre chancer for succes end de småkuperede etaper, som sprinterne må slås om i Italien.

 

”Jeg kører efter sejre og gode præstationer sammen med holdet. Vi ændrede kalenderen i sidste uge,” afslører Katusha-Alpecin-sprinteren.

 

Kittel gik allerede på juleferie i slutningen af august efter at have været nødsage til at opgive efter 1. etape af Deutschland Tour. Det har givet ham muligheden for at træne godt og forberede sig grundigt frem mod denne sæson.

 

”Det var virkelig godt for mig, fordi jeg fik slappet af. Jeg begyndte træningen tidligt, og jeg kunne følge min plan. Det vigtigste var at få restitueret optimalt, og det hjalp mig virkelig meget,” lyder det fra Kittel.

 

Marcel Kittel har kørt Paris-Nice fire gange tidligere. Det har kastet en enkelt etapesejr af sig, da han i 2013 vandt 2. etape foran hans afløser på Deceuninck-Quick-Step, Elia Viviani. Dengang kørte de dog for henholdsvis Argos-Shimano og Cannondale.

DEL
DELTAG I DEBATTEN