Annonce

Kelderman om Giroen: Sunweb var ikke tilfredse med, at jeg var på podiet
19. december 2020 12:30Foto: Sirotti
af Oliver Monø

Det var vilde scener, der udspillede sig under dette års Giro d’Italia. Kaptajnen blev sat, mens hjælperytteren blot fulgte de andre favoritter og havde den pink trøje helt til sidste etape.

Debat i Radio Tour: Skal man slette dopede vindere fra resultatlister?

se mere cykling på

At føre Giro d’Italia med blot to etaper tilbage, hvoraf den ene var en enkeltstart til Milano, var ikke nok til, at Team Sunweb havde tillid til Wilco Kelderman, der kæmpede på den sidste stigning af GrandTouren.

 

Kelderman blev forladt op ad den sidste stigning og kunne ikke begrænse tidstabet nok, hvilket kostede ham sejren. Men det interessante var, at Kelderman’s hjælperytter, Jai Hindley, pludselig kørte sin egen chance og gik i pink til sidste etape. Her var Tao Geoghegan Hart hurtigere end Hindley og vandt dermed Giro d’Italia.

 

”Hvor ofte sker det, at du kan vinde Giro’en med to mænd? Jeg bebrejder ikke Jai, han gjorde som han fik besked. Jeg var ikke god nok selv. Men der er tale om manglende tillid fra holdledelsen. Jeg havde en fornemmelse af, at tilliden ikke var der med denne race-taktik,” sagde Kelderman til Algemeen Dagblad.

 

Hollænderen bebrejder den manglende tillid fra Sunweb, at sejren smuldrede i hans hænder. Han kunne i lang tid ikke tænke på andet end, hvad nu hvis Hindley havde ventet på ham.

 

”Hvis Hindley havde ventet, ville jeg enten være kommet virkelig tæt på, ellers var det lykkedes at vinde Giro d’Italia. Havde han ventet, havde jeg kørt meget anderledes. Holdets taktik var designet til at få mig til at tænke: Jeg mister Giro’en. Margenen var for lille, og jeg følte hurtigt, at jeg ikke kunne følge med op til Sestriere. Efter Milano drømte jeg om Giro’en i yderligere to uger. Hvad hvis vi havde spillet det anderledes? ”

 

Ifølge Kelderman selv var Sunweb heller ikke glade for, at han formåede at bevare en podieplads. 

Annonce

 

”Det var en skam, at holdledelsen ikke rigtig havde tillid. Sunweb var vist ikke rigtig tilfredse med, at jeg var på podiet.”

 

Kelderman har forladt Sunweb og skal køre for tyske Bora-Hansgrohe i 2021.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce