Annonce

Kelderman: Jeg var på grænsen
19. oktober 2020 09:25Foto: Sirotti
af Benjamin Blirup Cilleborg

Wilco Kelderman har for alvor kørt sig ind i favoritrollen, efter han på 15. etape kørte sig tættere på den lyserøde førertrøje. Holdet spillede en vigtig rolle hele dagen, hvor særligt Jai Hindley fulgte ham helt  til dørs.

Radio Tour – taler Giro, 15. etape: Rytter-krise, Flandern Rundt og klassement

se mere cykling på

Gårsdagens 15. etape viste for alvor, hvem der er i spil til den samlede sejr.

 

Her var det frem for alt Team Sunweb, der animerede etapen, og det hårde slid endte med at bære frugt. Wilco Kelderman halede nemlig gevaldigt ind på Joao Almeida (Deceuninck - Quick-step), så der nu blot er 15 sekunders forskel mellem de to.

 

Særligt Jai Hindleys arbejde på de sidste kilometer gjorde forskellen, da Kelderman skulle bevare det hul, der var lavet til Almeida og alle de andre klassementsryttere på den knap så stejle afslutning.

 

“Holdet var fuldstændig fantastisk. På den sidste stigning gjorde alle deres arbejde. Jai (Hindley, red.) gjorde det perfekt. Det var ærgerligt vi ikke kunne vinde etapen og havnede lige udenfor pink (lyserøde førertrøje, red.),” udtrykte Kelderman i en pressemeddelelse.

 

Inden Hindley var det Chris Hamilton, der lagde pres på den sidste stigning, så adskillige klassementsryttere faldt fra, mens Nico Denz i store dele af etapen trak feltet op og ned af de foregående stigninger. Ifølge holdet trak han de første 140 kilometer, før han slap op. Det betalte sig i sidste ende, men det var ikke barnemad for Kelderman.

 

“Jeg var på grænsen mod finalen, hvor vi kørte fuldt ud til stregen. Det var en vanvittig hård dag med snørklede veje, så det var afgørende at kontrollere fronten. Jeg hørte via radioen at Almeida var i problemer, men det var ikke helt nok. Men vi har masser af selvtillid til sidste uge, jeg føler mig stærk, og det gør holdet også,” var den tilfredse udmelding fra hollænderen.

Annonce

 

Udover Kelderman på andenpladsen lykkedes det også Jai Hindley at køre sig helt op på en tredjeplads, hvor han er 2 minutter og 56 sekunder efter Almeida.

 

HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansk teenager vinder vanvittig afslutning

E-cykling

Durbridge inden mesterskabsforsvar: Formen er god

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Video i artiklenVideo: Vild spurt afgør 3. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Enkeltstart på ny UAE Tour-rute

Landevej

Carl Fredrik Hagen om Froome som holdkammerat: Der findes ingen bedre at lære af

Landevej

Eksklusivt interviewSimon Andreassen: Mit primære mål er OL

MTB

Annonce