Annonce

EKSKLUSIVT

Juul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet
25. januar 2021 15:00Foto: Sirotti
af Frederik Holst Pedersen

Feltet.dk har snakket med Christopher Juul-Jensen, der i år kører sin sjette sæson for Team BikeExchange. Vi bringer interviewet over tre dele. Tredje og sidste del, der bringes her, handler om de udskiftninger, der er sket på danskeren hold op til denne sæson og danskeren løfter også sløret for lidt af sit løbsprogram.

Christopher Juul-Jensen Yates tidstab: Der har ikke været nok bjergetaper

se mere cykling på

I alt den tid, hvor Christopher Juul-Jensen har kørt for det australske WorldTour-hold Team BikeExchange, har der været to ryttere med efternavnet Yates.

 

Op til denne sæson skiftede den ene af tvillingerne, Adam, til hjemlandets INEOS Grenadiers og derfor er der nu kun en Yates-bror på holdet. I stedet er Michael Matthews vendt hjem efter fire år på Team Sunweb.

 

Ændringerne af truppen får dog ikke umiddelbart nogen indvirkning på Juul-Jensens løbsprogram og adspurgt om det bliver til deltagelse i en GrandTour og klassikere i 2021, lyder svaret.

 

”Ja, til begge dele. Det bliver der helt sikkert,” lyder det resolut. Danskeren vil dog ikke afsløre mere om de konkrete løb, men når man både har en favorit til klassikerne, i Matthews, og GrandTours, i Simon Yates, så er der nok at gøre for en hjælperytter

 

”Han [Matthews] har jo tidligere været favorit i ardennerklassikerne og så har vi jo en mand som Simon Yates, der har vundet en GrandTour og som gerne vil vinde en til. Så der er helt sikkert nok for en rytter som mig at gøre,” siger den danske Team BikeExchange-rytter.

 

I de seneste uger er en hel håndfuld af løb blevet enten aflyst eller udskudt og derfor koncentrerer Juul-Jensen sig heller ikke så meget om det. Han vil hellere have styr på de ting, som han som rytter har kontrol over.

Annonce

 

”Alt med løbsprogram er lidt uforudsigeligt for tiden, men alt med det nye materiale og nye ryttere fungerer som det skal. Det er jo dejligt og det er jo også det, som jeg skal koncentrere mig om,” lyder det pragmatisk.

 

Juul-Jensen foran feltet på 15. etape af sidste års Tour de France. Foto: A.S.O. / Pauline Ballet​

 

Generelt er danskeren med de irske aner bare glad for at være i gang igen og han konkluderer, at alt går efter planen på det australske hold. 

 

”Jeg synes det er dejligt at være på træningslejr, at være på arbejde igen, prøve det nye tøj og udstyr og møde de nye ryttere. Indtil videre virker alt til at gå efter planen og stemningen er god. Jeg glæder mig til at komme i gang,” siger danskeren. 

 

Simon Yates er ekstremt motiveret.

Som nævnt ovenover er Adam Yates skiftet til INEOS Grenadiers, medens tvillingebror Simon stadig er at finde på det australske hold.

Annonce

 

Juul-Jensen har ikke lagt mærke til, at der skulle være sket en forandring i Simons humør efter broderens skifte. I stedet virker han meget motiveret siger danskeren.

 

”Simon har det godt og er sig selv, helt nede på jorden. Han virker ekstremt motiveret og det er det vigtigste. Jeg har ingen grund til at tro, at han sidder oppe på værelset og hænger med mulen. Der virker til at være rigtig god stemning. Det var sjældent, at de kørte cykelløb sammen,” fortæller danskeren.

 

Et af de få løb som de to Yates-brødre kørte sammen, var Vueltaen i 2018, som Simon vandt. Foto: Unipublic / Luis Angel Gomez

 

Netop det med, at de to brødre sjældent deltog i de samme løb, gør nok, at overgangen til at køre på hvert sit hold bliver nemmere. 

 

Juul-Jensen mener da også, at det ikke ændrer det store. De har begge været vant til at køre store løb og have deres egne ambitioner.

Annonce

 

”Man skal jo også huske på, at de har kørt cykelløb hver for sig de sidste mange år og store cykelløb, hvor de begge har haft store mål. Så i den forstand er der ikke noget, som er anderledes,” siger den danske hjælperytter. 

 

Allerede under sidste års Tour de France blev Adam Yates rygtet væk fra det australske hold. Briten var samtidig kaptajn i Touren for det australske hold, men symptomatisk for det australske hold, så var det ikke noget der plagede stemningen på holdet.

 

”Som man selvfølgelig kunne se, så kørte Adam Touren og selvom der allerede var rygter om, at han ville skifte, så havde det ingen betydning for stemningen på holdet. Det er også sådan jeg tror, at det er nu,” slutter danskeren om, hvordan han tror, at stemningen er mellem de to brødre.

 

Du kan læse første del af interviewet med Christopher Juul-Jensen om hans udvikling gennem årene her, medens anden del om karrierens højdepunkter kan læses her.

 

Annonce

INFO
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce