EKSKLUSIVT

Juniorlandstræner: Næste generation er fyldt med talenter
16. oktober 2018 12:59Foto: Sirotti
af Lasse Wedege Penning

Til VM i landevejscykling i Innsbruck tidligere på året hentede juniorrytterne fornemme resultater. Juniorlandstræner Michael Berling glæder sig dog ikke bare over resultaterne, men også perspektiverne i det og det nye samarbejde med MOT Danmark.

Annonce

De danske cykeltalenter har formået at hente fornemme resultater på højeste niveau i årevis, og til årets VM i landevejscykling i Innsbruck gjorde det igen.

 

Herrerne tog en niende- og femteplads i henholdsvis enkeltstart og linjeløb, mens damerne snuppede en 13.- og en niendeplads i deres to løb, og det var ikke overraskende noget, som glædede juniorlandstræner Michael Berling.

 

I samme ombæring så han fremad og mente absolut ikke, at festen skulle stoppe her.

Næste generation er fyldt med talenter

abonner på feltet på

 

"Hele årgangen, som Frederik Wandahl, [Robin] Skivild og William Blume er en del af, er utroligt stærkt," vurderede Berling, da Feltet.dk fangede ham i mixed zone efter juniorherrernes linjeløb.

 

"Og så ser det også ud til, at årgangen også har rigtig gode cykelryttere. I hele U17-generationen er der rigtig mange talenter," lovede landstræneren.

 

Styrkelse af arbejdet

I VM-ugen præsenterede Danmarks Cykle Union et nyt samarbejde med organisationen MOT Danmark og en økonomisk indsprøjtning fra Uno-X, og det er også noget, der glæder Berling.

Annonce

 

"Det betyder rigtig meget, at der kommer lidt ro på omkring den økonomiske del i forhold til hele talentudviklingssatsningen," mente den tidligere cykelrytter.

 

"Hele linjen gennem talentarbejdet bliver styrket, og det kommer til at trække nogle dybe spor igennem, hvordan man gør tingene internt både i DCU, men også hele arbejdet med holdene og klubberne derude, som er dem, der arbejder med talenterne i dagligdagen."

 

"Der bliver en masse tiltag, der gør, at talentudviklingen i hvert fald bliver sikret fremadrettet, og det er det vigtigste," sluttede Berling, inden han gik ud af mixed zone og hen til sine glade ryttere.

 

Du kan høre hele VM-interviewet med Berling over artiklen.

 

Annonce

INFO
DCU
Nyheder
VM - Juniorer
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Video i artiklenLIVE nu: Fortsætter Honoré og Cort den danske klassikersucces?

Landevej

Video i artiklenOptakt: Brabantse Pijl

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkter fra 1. etape af Valencia Rundt

Video

Video i artiklenStyrt og solohug i regnen – se de sidste 5 km fra Valencia

Video

Styrtende australier begår regnvådt Valenciana-kup

Landevej

Video i artiklenInterview med Michael Matthews før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Greg van Avermaet før Brabantse Pijl

Video

Annonce