EKSKLUSIVT

Vingegaards chef: Han kan gå på podiet i en Grand Tour
06. april 2021 13:17Foto: Sirotti
af Nicolai Russotti - Interview: Christian Frese

Jonas Vingegaard har taget cykelverdenen med storm, og der bliver da også talt med store ord, når snakken falder på Vingegaards potentiale som cykelrytter. Spørgsmålet er, hvor langt potentialet rækker. Sportsdirektør på Team Jumbo Visma Grischa Niermann er dog ikke i tvivl og fortæller i et interview med Feltet.dk, at den unge dansker en dag kan bestige et Grand Tour-podie.

Annonce

Team Jumbo-Visma sportsdirektøren Grischa Niermann tror på, at Jonas Vingegaard om et par år kan aspirere til et Grand Tour-podie.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

Vi skal helt tilbage til 1996, da Bjarne Riis vandt Tour de France, for at finde den seneste dansker, som har stået på et Grand Tour-podie. Nu er der dog en ny dansk lysende stjerne på himlen, som besidder potentialet til at gøre ham kunsten efter.

Hans navn er Jonas Vingegaard.

Vingegaards UAE-sejr: Helt forrygende kørsel

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Hvis man ikke allerede kendte navnet, så gør man det nu. Med en etapesejr i UAE Tour samt en samlet triumf og to etapesejre i Coppi e Bartali har den tidligere fabriksarbejder i de seneste uger cementeret sin plads som WorldTour-stjerne.

 

Grischa Niermann, der har arbejdet tæt sammen med Vingegaard siden danskerens skifte til Jumbo-Visma, holder sig ikke tilbage, når snakken falder på den unge danskers potentiale.

Et potentiale, som dog først kræver en masse hårdt arbejde og tid at forløse.

 

”Han har brug for tid til at udvikle ikke blot sine evner på cyklen, men også sin evne til at håndtere alt det pres, som kommer, når du går efter podiet i en Grand Tour. Jeg er 100 procent sikker på, at han vil nå dertil, men han har stadig brug for tid,” siger Niermann til Feltet.dk og fortsætter:

Annonce

 

”Jeg tror, at I danskere skal vente et par år mere for, at han bliver en aspirant til et Grand Tour-podie. Han har potentialet, men han skal først tage en masse mindre step for at nå dertil.”

 

En masse mindre step er ifølge Niermann derfor en del af opskriften på, at en ung fyr som Vingegaard kan udvikle sig til en rytter, der kan indfri det store potentiale.

 

”Han skal køre efter klassementet i mindre etapeløb og forbedre sig overalt - sin træning, kost og enkelstartsevner. Han har en masse arbejde foran sig, men han er virkelig talentfuld.”

 

VIL DU LIVESTREAME EN MASSE CYKELSPORT? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Ingen begrænsninger for potentialet

Selvom Niermann og Jumbo-Visma har en betydelig tro på Vingegaards potentiale i de største etapeløb på cykelkalenderen, så stopper ambitionerne ikke der.

Monumenter og hårde endagsløb ligger ligeledes og lurer inden for rammerne af den 24-årige danskers udviklingspotentiale.

Annonce

 

”Jeg ser også Jonas som en virkelig god rytter til de hårde endagsløb som Fléche-Wallone, Liége-Bastogne-Liége og Lombardiet (Rundt). Vi skal stadig afklare hans potentiale. Han har sine op- og nedture, men han forbedrer sig hele tiden. Han passer godt ind på holdet, og jeg håber, at vi vil opnå store ting,” siger Grischa Niermann og slutter:

 

”Jeg tror på ham.”

For få dage siden fortalte Niermann i selskab med Jonas Vingegaards tidligere chef Christian 'Gummi' Andersen, hvordan det danske stjerneskud fandt vej til Team Jumbo-Visma.

INFO
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Annonce