EKSKLUSIVT

Julius Johansen med store landevejsdrømme i 2021
11. maj 2021 13:20Foto: WordUp Projects
af Artikel: Christoffer Fischer - Interview: Christian Frese

Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling Team) håber på OL-guld på banen, men har også sat sig store mål på landevejen i 2021. I et interview med Feltet.dk fortæller den 21-årige dansker, at han drømmer om både Tour de l'Avenir og U23 VM i Flandern.

Annonce

Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling Team) lægger i første del af sit interview med Feltet.dk ikke skjul på, at det store mål i 2021 er guld på banen til OL.

 

Her i anden del af interviewet med løfter han dog sløret for, at han bestemt ikke er uden ambitioner på landevejene i år.

 

I sit sidste år som U23-rytter overvejer han derfor at droppe PostNord Danmark Rundt for i stedet at prøve kræfter med Tour de l’Avenir, der også kaldes ungdommens Tour de France.

 

”Jeg håber, at jeg skal køre l'Avenir i stedet for. Det er mit sidste år i U23-klassen. Det kunne være meget fedt at køre sådan et løb,” fortæller han.

 

Her har den stærke temporytter da også allerede udset sit et specifikt mål.

 

”Det starter også med en fem kilometer lang prolog,” oplyser han og tilføjer, ”Den kunne være sjov i baneform.”

 

Derudover drømmer Johansen om U23 VM, der skal køres i Flandern på en rute, som han kender i forvejen.

 

”Det er helt sikkert mit andet mål, det er der ingen tvivl om. Så må vi se, hvad det kan blive til,” siger han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Tilbageslag i forberedelserne

Julius Johansen er dog selv klar over, at han ikke er selvskrevet til at være blandt landstrænerens udvalgte til løbene.

 

”Jeg skal jo også udtages til det. Jeg skal bevise mig overfor Anders Lund,” konstaterer Johansen.

 

Her har han netop lidt et tilbageslag i sin landevejssæson, idet han ikke skal køre Tour de Hongrie som forberedelse, sådan som det ellers var planen.

 

Johansen var opsat på at skulle vise sig frem i tidlige udbrud på de ungarske landeveje, men i dag måtte hans hold melde ud, at den 21-årige dansker alligevel ikke stiller op i etapeløbet, da han har været i nærkontakt med en COVID-19-smittet.

 

Dermed får Johansen ikke i denne omgang føjet til de fortsat ganske få løbskilometer på landevejen, som det indtil videre er blevet til i 2021.

 

”Nu har jeg kun haft ét internationalt løb, og der var jeg lige kommet tilbage fra skade,” fortæller han med henvisning til Scheldeprijs, der blev kørt 7. april, og som han ikke gennemførte.

 

FIND ALT OM GIRO D'ITALIA PÅ WWW.FELTET.DK/GIRO -  LIGE HER

 

Uno-X vil have en sejr

Selv uden Johansen i truppen råder Uno-X over et slagkraftigt hold, der skal gøre sig gældende på de ungarske landeveje.

 

”Der er ikke nogen tvivl om, at Uno-X gerne vil have en sejr på et tidspunkt. Det er vi alle interesserede i,” garanterer Johansen.

 

I Tour de Hongrie har U23-danmarksmesteren i både linjeløb og enkeltstart især forhåbninger til den norske sprinter Kristoffer Halvorsen.

 

”Jeg tænker, at det er et løb, som passer til vores ryttere. Så må vi se, om Halvorsen kan vinde en etape,” fortæller Johansen.

 

Da løbet også byder på en bjergetape, der slutter på en 12 kilometer lang stigning, medbringer Uno-X også de mere klatrestærke Torstein Træen og danske Jacob Hindsgaul.

 

”Vi har primært fladbaneryttere med, og så har vi Torstein og Hindsgaul til at køre op ad. Så må vi se, om de kan gøre det færdigt på den etape,” siger Johansen.

 

Tour de Hongrie begynder i morgen, 12. maj, og danskerne Jacob Hindsgaul og Niklas Larsen stiller op for Uno-X.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE