EKSKLUSIVT

Johan Price-Pejtersen - Hvad kan vi forvente i 2022?
17. januar 2022 11:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Johan Price-Pejtersen.

Annonce

2021 blev på mange måder et år med højdepunkter for det danske tempofænomen, der hev U23-mesterskaber hjem til både EM og VM i enkeltstart. Som om det ikke var nok, kunne han runde året af med at skrive under på en WorldTour-kontrakt hos Bahrain-Victorious.

 

Her blev han den første dansker på det Bahrain-sponsorerede mandskab, og det skal ses som et led i en større satsning på netop tempodisciplinen. Det mener Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Det kom nok som en overraskelse for de fleste, at Johan Price-Pejtersen pludselig blev præsenteret som by Bahrain-rytter. Det skyldes naturligvis ikke en mangel på resultater,” understreger eksperten.

Wout van Aaert tager ottende sejr i cross-sæsonen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Danskeren var i efteråret på manges læber efter sejrene ved EM og VM, men Bahrain var et overraskende valg,” siger han, inden han begrunder:

 

”Dels har holdet slet ikke nogen tradition for at satse på danskere, og dels har holdet meget lidt succes i tempodisciplinen. Faktisk endte Rohan Dennis’ ophold i Mellemøsten jo med, at han forlod holdet i vrede - i høj grad over utilfreds med udstyret,” fortæller eksperten.

 

Johan Price-Pejtersen selv proklamerede dog i forbindelse med skiftet, at holdet ville ændre fokus på enkeltstartsdelen, og her kan han blive en helt central figur.

Annonce

 

”I det lys er det overraskende, at holdet har valgt at satse på en rytter, der indtil nu stort set alene er kendt som temporytter. Price-Pejtersens resultater i linjeløb er meget begrænsede, men til gengæld er hans tempoevner helt indiskutable,” siger eksperten.

 

”To EM-titler og en regnbuetrøje taler deres tydelige sprog, og det må da også et led i holdets temposatsning, at danskeren er hentet til Mellemøsten,” fortæller han.

 

Sådan så det ud, da Johan Price-Pejtersen vandt U23-EM i 2021 | Foto: Sirotti

 

Det er derfor forventeligt, at det danske tempofænomen har brugt en hel del tid hen over vinteren på at sætte kursen i den ambitiøse satsning.

 

”Deres ambitioner er imidlertid velkendte. Holdet har angiveligt arbejdet målrettet på netop enkeltstarten i løbet af vinteren, ifølge Jack Haig i erkendelse af, at disciplinen hidtil har været en ærgerlig akilleshæl,” siger Axelgaard.

 

”Price-Pejtersen har selv fortalt om, at han har villet bidrage med sin ekspertise, og derfor må han formodes allerede at have været ganske aktiv i løbet af vintermånederne,” fortæller han.

 

Har allerede niveau til eliten
Overgangen fra sine U23-år på Uno-X Pro Cycling til WorldTouren og mulighed for at køre samtlige løb på sportens øverste niveau bliver interessant for den danske verdensmester også.  

 

”Den temposatsning skulle naturligvis gerne give resultater på landevejen for holdets store stjerner, men det skal også blive meget interessant at se, hvad de kan få ud af en decideret specialist som den danske verdensmester,” mener eksperten.

 

Kigger man dog på sidste års resultater i U23-klassen i udvalgte løb og sammenligner dem med elitens, er der roser fra eksperten.

 

”Hans tid til EM, hvor eliten og U23-rytterne kørte på samme rute, havde rakt til en placering i top-10 i samme tid som topspecialisten Remi Cavagna, der vandt to WorldTour-enkeltstarter sidste år, og foran specialister som Joao Almeida og Jos van Emden,” forklarer Axelgaard, inden han konstaterer:

Annonce

 

”Det vidner om, at han allerede nu kan begå sig mod verdenseliten.”

 

Foto: Sirotti

 

Det er dog set, at U23-verdensmestre gennem tiden har haft svært ved at vænne sig til forventningerne på sportens øverste niveau. Det perspektiv er interessant for danskeren også.

 

”Price-Pejtersen har desværre også en udfordring, nemlig tempotalenternes historisk. Der er en kedelig tendens til, at U23-verdensmestrene aldrig for alvor kommer til at tilhøre tempoeliten hos de professionelle,” siger Axelgaard.

 

”Det er den trend, Mikkel Bjerg kæmper med at bryde efter at være blevet overhalet af folk som Stefan Bissegger og Almeida, og det er samme udfordring, Price-Pejtersen vil stå overfor. Den største opgave i 2022 kan derfor være at bevise, at han kan bryde trenden,” mener Axelgaard.

Annonce

 

Det betyder dog ikke, at man skal skrue forventningerne unødvendigt højt op. Forventer man at se Johan Price-Pejtersen knuse de største tempoeksperter i verden, skal man huske at tænke langsigtet.

 

”Vi skal dog ikke forvente at se ham helt fremme på de store enkeltstarter, men det må være et fint første mål at stræbe efter top 10-placeringer på et par fladere WorldTour-enkeltstarter,” siger Axelgaard og fortsætter:

 

”Ambitionerne kan være højere i de lidt mindre løb, og i den bedste af alle verdener lykkes det ham også at tage en sejr undervejs, også selvom det bliver en meget svær opgave i lyset af det relativt få antal enkeltstarter, han kan ventes at køre.”

 

Hvad venter på landevejen?
Det er dog klart, at det ikke udelukkende er kampen mod uret, der kan tælle for danskeren, og det bliver derfor også interessant at se, hvor han lander henne i linjeløbene.

 

”Den anden udfordring er at finde sin rolle i linjeløbene. Hidtil har han som sagt været ret anonym i den slags begivenheder, og vi skal nok forvente, at det samme vil gælde på WorldTouren - i hvert fald til en start,” mener Axelgaard.

Annonce

 

Selvom han har smagt en anelse på sportens øverste niveau også i linjeløbene, er der dog et spring, som han lige skal vænne sig til.

 

”I 2022 må det handle om at vænne sig til tempoet og opbygge den nødvendige robusthed, og det vil formentlig stort set udelukkende ske i hjælperroller,” siger Axelgaard.

 

En rørt Johan Price-Pejtersen tog karrierens absolut største sejr i 2021 til VM i Flandern | Foto: Sirotti

 

Feltet.dks ekspert peger dog på særligt én slags løb, hvor det kunne være interessant at få danskeren i aktion.

 

”Det virker naturligt, at han måske kan få lov at snuse til nogle af de nordlige klassikere, hvor holdet satser stort med Sonny Colbrelli, og her kunne han sikkert køre nogle af de mindre løb.”

Annonce

 

”Holdet har også et hav af klatrere og klassementsryttere, der skal beskyttes på flade etaper, og det kunne være en opgave for Price-Pejtersen, selvom han i første omgang nok vil blive skånet for de sværeste og mest bjergrige løb på WorldTouren,” påpeger eksperten.

 

Set i det perspektiv mener Axelgaard heller ikke, at det er sandsynligt med en Grand Tour-debut i sin første sæson. Især ikke fordi holdet satser på klassementerne i alle løb, hvorfor kampen om pladserne er intens.

 

”Derfor bliver 2022 et læreår. Det gælder altid for nyprofessionelle i deres første sæson, men det gælder naturligvis i særlig grad for en rytter, der hidtil mest af alt har været kendt for sine tempoevner,” siger Axelgaard.

 

”Derfor bliver succeskriteriet i første omgang, at han kommer ud af sæsonen som en stærkere rytter, der har leveret nogle solide hjælpeopgaver undervejs. Og derudover bliver den helt store udfordring på enkeltstarterne at bevise, at en U23-verdensmester også kan blive en af de allerbedste hos eliten - i hvert fald på lidt længere sigt,” konkluderer Axelgaard.

INFO
Johan Price-Pejtersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Bahrain Victorious
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 26. maj 2022

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Motion
Kan Polars nye løbeur bruges til cykling?
Udstyr og test
Cross-verdensmester skriver kontrakt med UAE
Landevej
Dombrowski: At køre med Nibali er en ære
Landevej
Landa: Rigtig god dag
Landevej
21-årig dansker kører top 10 i Luxembourg
Landevej
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Landevej

Onsdag den 25. maj 2022

Optakt: 18. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Godt vi har Landa
Landevej
Følg Giroens sidste flade etape
Landevej
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Motion
Almeida efter endnu et tidstab: Det er ikke slut endnu
Landevej
Video i artiklen”Det er jo åbenlyst unaturligt” – Radio Tour-studiet undres over Mikel Landas bjergteknik
Video
Video i artiklenStudiet analyserer Leemreize-kollaps på sidste stigning: Han har så meget smerte, han ikke kan mere
Video
Leemreize: Jeg troede, jeg kunne vinde
Landevej
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Landevej
Hayter vinder efter sidevindsdrama - To danskere i top-10
Landevej
Buitrago efter stor sejr: Jeg er virkelig følelsesladet
Landevej

Annonce

Video i artiklenSe højdepunkterne fra 17. etape
Video
20-årig Alpecin-rytter spurtsejrer i fransk etapeløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af 17. etape af Giroen
Video

Annonce

Colombiansk vidunderdreng tager karrierens største sejr
Landevej
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej
Video i artiklenTæt på nedkørselsstyrt: van der Poel slipper med skrækken
Video

Annonce

Simon Yates udgår af Giro d'Italia
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenBuitrago styrter på nedkørsel
Video
UCI svarer igen på kritik om håndteringen af ryttere på russisk hold
Landevej
Bliv påklædt til den danske Tour-start
Landevej
Roglic afslører dato for comeback
Landevej
Optakt: 17. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: At være eller ikke at være klassementshold
Landevej
Alaphilippe tilbage på landevejen
Landevej
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Landevej
Video i artiklenTæt kamp i toppen af klassementet - ”Bonussekunderne er højst sandsynligt afgørende”
Video
Girmay slipper uden mén: Håber på snart at kunne køre igen
Landevej
Nibali ramt af hybris: I dag betalte jeg en pris
Landevej
ColoQuick repræsenteret blandt stjernerne: Ikke kommet for at være fyld
Landevej
Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm har store forventninger: Det er vores løb
Landevej

Tirsdag den 24. maj 2022

Skuffet Arensman: Vil gerne have givet holdet en sejr
Landevej
Bahrain-Victorious henter slovensk sprintertalent
Landevej
Bahrain-løjtnant: Vi har måske en allieret i Bora-Hansgrohe
Landevej
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af Tour of Norway
Video
Evenepoel forklarer bizar episode kort før mål i Norge
Landevej
Video i artiklenColoQuick viser sig frem i Evenepoel-sejr
Landevej
Efter karrierens største sejr: Det er derfor jeg cykler
Landevej
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Udstyr og test
Optakt: 1. etape af Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 16. etape her
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 16. etape af Giroen
Video
Tjekke solosejrer på kongeetapen - favoritterne angreb på skift
Landevej
Video i artiklenPello Bilbao kører ind i holdkammerat og styrter
Video
Suveræn australier snyder ung lykkeridder
Landevej
Video i artiklenSe afslutning af 1. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenPozzovivo styrter på vej nedad Mortirolo
Video
Optakt: Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenVild redning: Giro-rytter tæt på at styrte på nedkørsel
Video
Forberedt Almeida forventer fysisk prøvelse på kongeetapen
Landevej
Wout van Aert har VM-dilemma
Landevej
Video i artiklenIngen udbrud til Magnus Cort på 16. etape: For hård bjergetape for mig
Video
Kongelig deltagelse i Tour de France
Landevej
Video i artiklenChris Juul før dagens etape: Hvis benene er der, vil jeg gøre alt for at være fremme
Video
Optakt: 16. etape af Giro d’Italia
Landevej
Vilde rygter: Prokontinentalhold interesseret i Carapaz
Landevej
Video i artiklenGiro-studiet vender løbets danske ryttere: Der er en chance for, at Cort får det bedre i sidste uge
Video
Giro d'Italia-analyse: Da surmuleriet stoppede
Landevej
Video i artiklenSkjelmose før for tredje uge af Giroen: Jeg synes, kroppen er træt
Video
Video i artiklenAlmeida før 16. etape: Hvis jeg har gode ben, vil jeg have stejle stigninger
Video
Video i artiklenVejrudsigten lover regn i Giroen: Det kan blive en kæmpe faktor
Video
Eksklusivt interviewDansk ‘underdog’ inden Norge Rundt: Vi kan få glimrende resultater
Landevej
Video i artiklenWorre gennemgår 16. etape af Giroen: Det er en vild etape
Video
Kristoff forud for hjemmebaneløb: Mads P. bliver min største konkurrent
Landevej
Eksklusivt interviewIngen hjælperyttertjans til Wandahl: Får en fri rolle i Norge Rundt
Landevej

Mandag den 23. maj 2022

Eksklusivt interviewVingegaard er sikker på Roglic, men noget helt andet fylder i Tour-forberedelserne
Landevej
VIS FLERE

Annonce