Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Johan Price-Pejtersen - Hvad kan vi forvente i 2022?
17. januar 2022 11:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Johan Price-Pejtersen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

2021 blev på mange måder et år med højdepunkter for det danske tempofænomen, der hev U23-mesterskaber hjem til både EM og VM i enkeltstart. Som om det ikke var nok, kunne han runde året af med at skrive under på en WorldTour-kontrakt hos Bahrain-Victorious.

 

Her blev han den første dansker på det Bahrain-sponsorerede mandskab, og det skal ses som et led i en større satsning på netop tempodisciplinen. Det mener Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Det kom nok som en overraskelse for de fleste, at Johan Price-Pejtersen pludselig blev præsenteret som by Bahrain-rytter. Det skyldes naturligvis ikke en mangel på resultater,” understreger eksperten.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

”Danskeren var i efteråret på manges læber efter sejrene ved EM og VM, men Bahrain var et overraskende valg,” siger han, inden han begrunder:

 

”Dels har holdet slet ikke nogen tradition for at satse på danskere, og dels har holdet meget lidt succes i tempodisciplinen. Faktisk endte Rohan Dennis’ ophold i Mellemøsten jo med, at han forlod holdet i vrede - i høj grad over utilfreds med udstyret,” fortæller eksperten.

 

Johan Price-Pejtersen selv proklamerede dog i forbindelse med skiftet, at holdet ville ændre fokus på enkeltstartsdelen, og her kan han blive en helt central figur.

Annonce

 

”I det lys er det overraskende, at holdet har valgt at satse på en rytter, der indtil nu stort set alene er kendt som temporytter. Price-Pejtersens resultater i linjeløb er meget begrænsede, men til gengæld er hans tempoevner helt indiskutable,” siger eksperten.

 

”To EM-titler og en regnbuetrøje taler deres tydelige sprog, og det må da også et led i holdets temposatsning, at danskeren er hentet til Mellemøsten,” fortæller han.

 

Sådan så det ud, da Johan Price-Pejtersen vandt U23-EM i 2021 | Foto: Sirotti

 

Det er derfor forventeligt, at det danske tempofænomen har brugt en hel del tid hen over vinteren på at sætte kursen i den ambitiøse satsning.

 

”Deres ambitioner er imidlertid velkendte. Holdet har angiveligt arbejdet målrettet på netop enkeltstarten i løbet af vinteren, ifølge Jack Haig i erkendelse af, at disciplinen hidtil har været en ærgerlig akilleshæl,” siger Axelgaard.

 

”Price-Pejtersen har selv fortalt om, at han har villet bidrage med sin ekspertise, og derfor må han formodes allerede at have været ganske aktiv i løbet af vintermånederne,” fortæller han.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Har allerede niveau til eliten
Overgangen fra sine U23-år på Uno-X Pro Cycling til WorldTouren og mulighed for at køre samtlige løb på sportens øverste niveau bliver interessant for den danske verdensmester også.  

 

”Den temposatsning skulle naturligvis gerne give resultater på landevejen for holdets store stjerner, men det skal også blive meget interessant at se, hvad de kan få ud af en decideret specialist som den danske verdensmester,” mener eksperten.

 

Kigger man dog på sidste års resultater i U23-klassen i udvalgte løb og sammenligner dem med elitens, er der roser fra eksperten.

 

”Hans tid til EM, hvor eliten og U23-rytterne kørte på samme rute, havde rakt til en placering i top-10 i samme tid som topspecialisten Remi Cavagna, der vandt to WorldTour-enkeltstarter sidste år, og foran specialister som Joao Almeida og Jos van Emden,” forklarer Axelgaard, inden han konstaterer:

Annonce

 

”Det vidner om, at han allerede nu kan begå sig mod verdenseliten.”

 

Foto: Sirotti

 

Det er dog set, at U23-verdensmestre gennem tiden har haft svært ved at vænne sig til forventningerne på sportens øverste niveau. Det perspektiv er interessant for danskeren også.

 

”Price-Pejtersen har desværre også en udfordring, nemlig tempotalenternes historisk. Der er en kedelig tendens til, at U23-verdensmestrene aldrig for alvor kommer til at tilhøre tempoeliten hos de professionelle,” siger Axelgaard.

 

”Det er den trend, Mikkel Bjerg kæmper med at bryde efter at være blevet overhalet af folk som Stefan Bissegger og Almeida, og det er samme udfordring, Price-Pejtersen vil stå overfor. Den største opgave i 2022 kan derfor være at bevise, at han kan bryde trenden,” mener Axelgaard.

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Det betyder dog ikke, at man skal skrue forventningerne unødvendigt højt op. Forventer man at se Johan Price-Pejtersen knuse de største tempoeksperter i verden, skal man huske at tænke langsigtet.

 

”Vi skal dog ikke forvente at se ham helt fremme på de store enkeltstarter, men det må være et fint første mål at stræbe efter top 10-placeringer på et par fladere WorldTour-enkeltstarter,” siger Axelgaard og fortsætter:

 

”Ambitionerne kan være højere i de lidt mindre løb, og i den bedste af alle verdener lykkes det ham også at tage en sejr undervejs, også selvom det bliver en meget svær opgave i lyset af det relativt få antal enkeltstarter, han kan ventes at køre.”

 

Hvad venter på landevejen?
Det er dog klart, at det ikke udelukkende er kampen mod uret, der kan tælle for danskeren, og det bliver derfor også interessant at se, hvor han lander henne i linjeløbene.

 

”Den anden udfordring er at finde sin rolle i linjeløbene. Hidtil har han som sagt været ret anonym i den slags begivenheder, og vi skal nok forvente, at det samme vil gælde på WorldTouren - i hvert fald til en start,” mener Axelgaard.

Annonce

 

Selvom han har smagt en anelse på sportens øverste niveau også i linjeløbene, er der dog et spring, som han lige skal vænne sig til.

 

”I 2022 må det handle om at vænne sig til tempoet og opbygge den nødvendige robusthed, og det vil formentlig stort set udelukkende ske i hjælperroller,” siger Axelgaard.

 

En rørt Johan Price-Pejtersen tog karrierens absolut største sejr i 2021 til VM i Flandern | Foto: Sirotti

 

Feltet.dks ekspert peger dog på særligt én slags løb, hvor det kunne være interessant at få danskeren i aktion.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

”Det virker naturligt, at han måske kan få lov at snuse til nogle af de nordlige klassikere, hvor holdet satser stort med Sonny Colbrelli, og her kunne han sikkert køre nogle af de mindre løb.”

Annonce

 

”Holdet har også et hav af klatrere og klassementsryttere, der skal beskyttes på flade etaper, og det kunne være en opgave for Price-Pejtersen, selvom han i første omgang nok vil blive skånet for de sværeste og mest bjergrige løb på WorldTouren,” påpeger eksperten.

 

Set i det perspektiv mener Axelgaard heller ikke, at det er sandsynligt med en Grand Tour-debut i sin første sæson. Især ikke fordi holdet satser på klassementerne i alle løb, hvorfor kampen om pladserne er intens.

 

”Derfor bliver 2022 et læreår. Det gælder altid for nyprofessionelle i deres første sæson, men det gælder naturligvis i særlig grad for en rytter, der hidtil mest af alt har været kendt for sine tempoevner,” siger Axelgaard.

 

”Derfor bliver succeskriteriet i første omgang, at han kommer ud af sæsonen som en stærkere rytter, der har leveret nogle solide hjælpeopgaver undervejs. Og derudover bliver den helt store udfordring på enkeltstarterne at bevise, at en U23-verdensmester også kan blive en af de allerbedste hos eliten - i hvert fald på lidt længere sigt,” konkluderer Axelgaard.

INFO
Johan Price-Pejtersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Bahrain Victorious
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

Annonce

Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag

Annonce

Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr

Annonce

Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
VIS FLERE

Annonce