Jesús Herrada tager første sejr på Mallorca
31. januar 2019 17:26 af Mathias Blohm SchytteFoto: Unipublic / Luis Angel Gomez

Det blev spanske Jesús Herrada fra det franske prokontinentalhold Cofidis, der løb med sejren i den første del af løbsserien Challenge Mallorca; Trofeo Ses Salines-Campos-Porreres-Felanitx. Rasmus Byriel Iversen markerede sig på både godt og ondt i sin debut for Lotto-Soudal.

Europa Touren blev i dag åbnet med løbet Trofeo Ses Salines-Campos-Porreres-Felanitx på Mallorca.

 

Løbet er et 1.1-løb, og den europæiske sæsonåbner kunne efter 176,9 kilometers kørsel kåre spanske Jesús Herrada som vinder.

 

Den 28-årige spanier kom først over stregen på den afsluttende Puig de Sant Salvador-stigning, og her blev han 11 sekunder senere efterfulgt af Wanty-Groupe Goberts Martin Guillaume, Trek-Segafredos Bauke Mollema og Alejandro Valverde fra Movistar, og det var altså verdensmesteren, der måtte tage til takke med den tarveligste af de fire første placeringer.

 

 

Løbet blev dog skæmmet af et styrt i hovedfeltet med 19 kilometer til mål, hvor blandt andre den debuterende dansker, Rasmus Byriel Iversen, eftersigende måtte en tur i asfalten, og den 21-årige dansker har formentlig brækket kravebenet.

 

Iversen, der havde animeret løbet i et 140 kilometer langt udbrud, og endda havde vundet prisen som løbets mest angrebsivrige rytter, var dog ikke den eneste, der ikke kom helskindet fra styrtet, som også Movistar Mikel Landa var involveret i. Spanieren udgik med en skadet skulder.

 

Løbsreferat:

 

Efter bare få kilometer stak den nye dansker hos Lotto-Soudal, Rasmus Byriel Iversen, af fra feltet, og sammen med Antonio Soto fra Fundacion Euskadi og Jacob Hennessy fra Canyon DHB skabte han løbets udbrud.

 

De tre ryttere holdt sammen i lidt mere end 140 kilometer og havde på et tidspunkt over syv minutters forspring til feltet, men som man så ofte ser det, begyndte de store hold i feltet at røre på sig, efterhånden som finalestigningen Puig de Sant Salvador begyndte at nærme sig.

 

Specielt Movistar og Bora-hansgrohe satte sig frem, hvor de kørte for henholdsvis verdensmesteren Alejandro Valverde og Rafal Majka, og med cirka 30 kilometer til mål var dagens udbrud en saga blot.

 

Med 19 kilometer til mål skete der et større styrt i feltet, som altså krævede ofre i form af blandt andre Rasmus Byriel Iversen og Mikel Landa.

 

Styrtet fik ikke det decimerede felt til at sænke farten, og da de ramte den afsluttende stigning, blev der yderligere tyndet ud.

 

Med fem kilometer tilbage var den forreste gruppe nede på cirka 30 mand, og det var Katushas portugiser José Goncalves der for alvor åbnede ballet.

 

Goncalves blev efterfulgt af Guillaume Martin fra Wanty-Groupe Gobert, og de to så ud til at have et godt samarbejde, og havde 14 sekunder til forfølgerne, da de kørte ind på den sidste kilometer.

 

Bag dem var der dog blevet dannet en særdeles slagkraftig gruppe, og her viste Jesús Herrada sig altså stærkest. Spanieren fik først kontakt til de to forreste, og kørte efterfølgende alene fra dem, hvorfor han vandt sæsonens første sejr. Guillaume Martin formåede lige akkurat at fastholde andenpladsen, mens podiet altså blev fuldendt af Bauke Mollema.

DEL
DELTAG I DEBATTEN