Izagirre: Vi fik det maksimale ud af løbet
10. februar 2019 20:31 af Mathias Mundbjerg Foto: Astana ProTeam 2019

Volta a la Comunitat Valenciana kunne ikke være gået meget bedre for Astana, som tog både sejren, tredjepladsen og holdkonkurrencen.

Ion Izagirre har fået en optimal start på tiden hos Astana med sejr i sit første løb. En andenplads på den indledende enkeltstart og en fjerdeplads på kongeetapen var nok til at slutte øverst på podiet, og som om det ikke var nok gjorde holdkammeraten Pello Bilbao ham selskab med sin tredjeplads.

 

”Jeg er super glad, men jeg er nødt til at sige, at det er en holdsejr og ikke kun min egen fortjeneste. Vi kørte flot som hold, og mine holdkammerater støttede mig hvert eneste sekund af løbet. Vi fik det maksimale ud af løbet med min sejr, en tredjeplads til Pello Bilbao og sejr i holdkonkurrencen. Fantastisk!” siger Ion Izagirre om sejren.

 

Spanieren har været inde i en længere sejrstørke, og faktisk var triumfen hans første siden den afgørende etape i Tour de France 2016, hvor han viste sig som den stærkeste i et stort udbrud. I sine to år på Bahrain Merida vandt han således ingenting, og det var vigtigt for ham, at skiftet til Astana ville ændre på det.

 

”Jeg begyndte sæsonen med et mål om at vinde mindst ét løb, og det har jeg allerede opnået nu. Det er specielt for mig at vinde i Astana-trøjen, og det er noget, jeg er meget stolt af,” lyder det fra Izagirre.

 

Spørger man holdkammeraten Pello Bilbao, er den gode start i høj grad et resultat af holdets træningslejre i vinter.

 

”Vi havde to meget produktive træningslejre med holdet i december og januar, hvor vi fik lavet et kæmpe stykke arbejde i samarbejde med vores trænere og mekanikere. Det betaler sig nu,” siger Bilbao.

 

Sejren er Astanas første i sæsonen. Dermed er der nu blot tre WorldTeams, der endnu ikke har vundet et cykelløb i 2019. Således har Sunweb, Bahrain Merida og AG2R endnu deres første sejr til gode.

DEL
DELTAG I DEBATTEN