Iserbyt sår tvivl om Aerts´ skader - landsmanden afviser
09. januar 2020 11:15Foto: UCI/Graham Watson
af Christian Frese

Det belgiske mesterskab i cyklecross køres på søndag, og i optakten til løbet har Eli Iserbyt sat spørgsmålstegn ved Toon Aerts´ skader som konsekvens af sidstnævntes styrt under World Cup-løbet i Namur tilbage i december. Iserbyt mener nemlig ikke, at konkurrentens stærke kørsel ved det efterfølgende løb i Zolder kunne lade sig gøre med de brækkede ribben, som Aerts efter sigende skulle være kørt rundt med.

Annonce

Ved World Cup-afdelingen i Namur den 22. december var Toon Aerts udsat for et styrt, der ifølge hovedpersonen selv formentlig havde kostet ham et brækket ribben.

 

Meldingerne fra belgierens hold lød da også hurtigt på, at den 26-årige havde brækket et ribben, men siden fulgte adskillige forskellige meldinger om omfanget af Telenet Baloise-rytterens ribbensskader.

 

Aerts deltog, trods smerterne, i World Cup-løbet i Zolder blot fire dage senere, og her kørte belgieren et flot løb, hvor kun et meget tidligt og kostbart styrt betød, at han ikke blev bedre end nummer 14.

Toon Aerts besejrede Mathieu van der Poel i mudderbadet

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Den præstation har nu fået Aerts´ konkurrent, Eli Iserbyt, til at så tvivl om landsmandens skader forud for weekendens belgiske cyklecross-mesterskaber.

 

”Jeg så Toon køre i Zolder, og jeg havde blandede følelser om hans kørsel. Hvis Toon ikke havde haft det styrt i starten, så var han uden tvivl sluttet i top fem, måske top tre. Du kan spørge enhver læge: Hvis du har et brækket ribben, så er det rimelig vanskeligt”, sagde Iserbyt under sit holds pressemøde ifølge Het Laatste Nieuws.

 

I et interview på den flamske TV-kanal, VTM, afviste Aerts dog i går, at han eller holdet skulle have overdrevet alvorligheden af ribbensskaderne, som han efter løbet i Zolder selv præciserede til to brækkede og to revnede ribben.

Annonce

 

”Jeg ved ikke, hvorfor Eli siger sådan nogle ting. Men jeg håber, at jeg kan have så få problemer med ribbene som muligt, og at den virkelige Toon Aerts vil vise sig på søndag”, udtalte Aerts.

 

Aerts har ikke været i aktion siden løbet i Zolder for to uger siden, men Iserbyt forventer ikke desto mindre hård modstand fra den forsvarende belgiske mester.

 

”Der må have været noget (en fysisk skade, red.), men jeg tror, at han helt sikkert vil være fysisk klar. Det står ret klart for mig, at Toon er en af de andre favoritter, hvis ikke topfavoritten. At han kan køre løb med en sådan skade beviser, hvor stærk han er”, fortalte Iserbyt.

 

Iserbyt og Aerts har kørt mod hinanden 21 gange i denne cyklecross-sæson, og førstnævnte er sluttet bedst i 13 af løbene.

Udover Iserbyt og Aerts er navne som Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Tim Merlier og Quinten Hermans blandt favoritterne til det belgiske mesterskab på søndag.

 

Annonce

INFO
Eli Iserbyt
Nyheder
Cyklecross
Nyheder
Nationale mesterskaber
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce