INEOS-dominans på kongeetapen i Portugal
06. maj 2021 18:50Foto: Volta ao Algarve
af Mikkel Tofte Langerhuus

INEOS Grenadiers var altdominerende på Volta ao Algarves kongeetape, hvor forhåndsfavoritten Rui Costa udgik. Ethan Hayter var den hurtigste i den spurt, der skulle afgøre etapen. Den unge brite er samtidig ny mand i førertrøjen. 

Annonce

Anden etape af Volta ao Algarve sluttede på stigningen Alto da Foia, hvor Ethan Hayter var den stærkeste. 

 

Den 22-årige brite var suveræn på stregen, da etapen skulle afgøres mellem de seks ryttere i front. I gruppen sad holdkammeraterne Ivan Ramiro Sosa og Sebastian Henao også. De blev henvist til henholdsvis femte- og sjettepladsen. 

 

Kontinentalholdet W52/FC Porto løb med andenpladsen, da João Rodrigues var den næsthurtigste i den afgørende spurt, og Caja Rurals Jonathan Lastras kørte over målstregen som nummer tre.

Radio Tour vurderer danskernes Giro-chancer: ”De første etaper ligger godt til Mikkel Honoré

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Kasper Asgreen var en markant skikkelse på dagens etape, da han åbnede finalen for favoritten, da han tog en benhård føring på dagens næstsidste stigning. På Alto da Foia var danskeren også med til at åbne ballet, da han angreb knap fire kilometer før målstregen. 

 

SÆT DIT HOLD TIL GIROSPILLET HER

 

Etapereferat:

Den første del af etapen var domineret af et større udbrud, der var helt oppe og have et forspring på 9 minutter. 

Annonce

 

Udbruddet bestod af Damien Touzé (Ag2R), Kenny Molly (Bingoal), Clément Carisey (DELKO), Fabio Costa (Efapel), Jospeh Laverick (Hagens Berman), Marvin Scheulen (L.A Aliminius), Samuel José Caldeira (FC Porto). 

 

De blev hovedsagligt kørt ind af UAE Team Emirates, der ville give deres hjemmebanefavorit, Rui Costa, chancen for at vinde dagens etape. 

 

På dagens tredjesidste stigning, Alferce, der starter med 30 kilometer til mål, tog INOES Grenadiers fronten. INEOS-holdet havde klatrestærke Ivan Ramiro Sosa og Ethan Hayter, der begge var to af forhåndsfavoritterne inden dagens etape. 

 

I udbruddet blev syv til tre, da Touzé, Mully og Caldeira distancerede de andre henover toppen af Alferce-stigningen. 

 

På nedkørslen herfra styrtede forhåndsfavoritten, Rui Costa, så hans muligheder for en etapesejr gled ham af hænde. Portugiseren slog sin hånd, men ved første øjekast lignede det, at han slap fra styrtet uden alvorlige skader. Alligevel var den tidligere verdensmester nødt til at stå af. 

Annonce

 

På den næstsidste stigning, Pomba, der er en kategori to stigning, gik den danske mester, Kasper Asgreen i front, hvilket gjorde, at de sidste udbrydere blev kørt ind. 

 

Danskeren tog en lang og hård føring, der fik siet en stor del af feltet fra, inklusiv sin holdkammerat i den gule føretrøje, Sam Bennett.

 

Efter en kort nedkørsel tog det decimerede felt hul på etapens sidste stigning, Alto de Foia. De sidste to gange, denne stigning har været i brug, var det nogle prominente unge ryttere, der løb med sejren. Nemlig Remco Evenepoel i fjor og Tadej Pogacar i 2019. 

 

På dagens sidste og hårdeste stigning overlod Asgreen føringen til FC Porto-holdet, der sad i gruppen med fem mand. 

 

Det første angreb kom fra Euskatel-Euskadi og Juan Bou. I samme moment blev Lennard Kämna distanceret fra frontgruppen. Ikke desto mindre blev Bou kørt ind kort efter af Arkéa Samsic, der havde Diego Rosa og Élie Gesbert som deres bedste bud på en etapevinder. 

Annonce

 

Opad Alto de Foia spillede modvinden en stor rolle, da der ikke var den store angrebslyst før de sidste fire kilometer. Her angreb Asgreen, men han kunne ikke for alvor slå hullet. 

 

Det kunne Gesbert til gengæld, der fik selskab af de tre INEOS-ryttere, Ivan Ramiro Sosa, Ethan Hayter og Sebastian Henao, Joao Rodrigues fra FC Porto-holdet og Jonatan Lastra (Caja Rural).

 

De seks ryttere i front skulle afgøre etapen imellem sig i en spurt. 

 

Her var Ethan Hayter suværen, da han åbnede spurten fra front, og Rodrigues spurtede sig til en andenplads foran Lastra, der sluttede som nummer tre. 

 

Den unge britiske sejrsherre kunne også trække løbets førertrøje over hovedet, og han ligner en mand, der bliver svær at slå, da den næste klassementsudfordring er på fjerde etapes enkeltstart, hvilket er en kategori, hvor Hayter også normalt brillerer. 

Annonce

 

FØLG VOLTA A ALGARVE OG DET FORESTÅENDE GIRO D'ITALIA EKSLUSIVT PÅ DISCOVERY+

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Schweizisk mester forlænger: Jeg har ikke nået min top endnu

Landevej

Annonce

ANNONCE