Annonce

INEOS-colombianer: Det var et svært år
03. december 2020 20:30Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Frederik Holst Pedersen

Den 23-årige INEOS Grenadiers-rytter Iván Ramiro Sosa fortæller i et interview med Ciclismo Internacional, at han har haft en svær sæson og at overtræning måske er årsagen.

Ivan Ramiro Sosa slog Alejandro Valverde på dagens kongeetape

se mere cykling på

Han er kun 23-år gammel colombianske Iván Ramiro Sosa, men han har allerede været professionel i Europa i fire sæsoner.

 

De to seneste er blevet tilbragt på INEOS Grenadiers og colombianeren kan godt mærke, at skiftet til WorldTouren har betydet en øget træningsmængde. Sosa ser overtræning som en forklaring på, at han ikke ramte det ønskede niveau i den forgangne sæson. 

 

”Det var et svært år og alle var i meget god form. Jeg skal lære at træne bedre og være mere professionel i alle aspekter. Måske trænede jeg for meget og var brændt ud i slutningen af sæsonen,” lyder det selvkritisk fra Sosa til Ciclismo Internacional.

 

Sæsonen startede med en sejr på femte etape af Vuelta a Burgos, men i årets sidste løb Vuelta a España kunne Sosa ikke levere den forventede hjælpeindsats for Richard Carapaz. Når den unge colombianer skal vurdere sin sæson, er han da heller ikke helt tilfreds.

 

”Jeg vil give min sæson et femtal [på en skala fra et til ti], da jeg havde forventet meget mere. Jeg var motiveret og ville ønske, at jeg havde præsteret bedre i Vueltaen,” lyder det fra colombianeren.

 

Vinterpausen tilbringer Sosa hjemme i Colombia og sammen med de mange andre sydamerikanske ryttere på INEOS Grenadiers springer de holdets samling i december over. 

Annonce

 

”Vi har en samling i denne måned, men os ryttere fra Sydamerika vil ikke tage til den, da vi har været hjemmefra i lang tid,” siger den 23-årige.

 

Om de får mulighed for at rejse til holdets træningslejr i januar måned, vides endnu ikke, da Covid-19 stadig raser. 

 

23-årige Sosa begyndte sin professionelle karriere med to sæsoner på Gianni Savios Androni-hold i 2017 og har i karrieren allerede taget 11 sejre.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: Postnord Danmark Rundt ruten præsenteres

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Video i artiklenMerlier om kaotisk spurtsejr: Det gik ikke som planlagt, efter Mathieu havde problemer med sin cykel

Video

Annonce