Impey sydafrikansk enkeltstartsmester for ottende gang
08. februar 2019 14:16 af Mathias Blohm SchytteFoto: Siirotti

For syvende gang i træk og for ottende gang i alt blev Daryl Impey i dag sydafrikansk mester i konkurrencen mod uret, da han i en sand magtdemonstration henviste to Dimension Data-ryttere til sølv og bronze.

Det kommer ikke som den store overraskelse.

 

Hver eneste gang han har stillet til start, har Daryl Impey nemlig vundet det sydafrikanske mesterskab i enkeltstart, og i dag var ikke anderledes.

 

Med et minut og 12 sekunder til Dimension Datas Stefan De Bod og et minut og 54 sekunder til samme holds Louis Meintjes kunne den 34-årige Mitchelton-Scott-rytter således lade sig krone som Sydafrikas ubestridte enkeltstartskonge.

 

Daryl Impey gennemførte den 52 kilometer lange rute i byen Tshwane, som hovedstaden Pretoria er en del af, i tiden 57 minutter og 46 sekunder, og dermed holdt han en gennemsnitsfart på imponerende 54,01 kilometer i timen.

 

Sejren er Daryl Impeys syvende enkeltstartsmesterskab i træk. I 2012 vandt Reinardt Janse Van Rensburg titlen, men da stillede Impey ikke til start.

 

Året forinden, i 2011, vandt den dengang 26-årige rytter den første af sine i alt otte nationale mesterskaber i disciplinen.

 

Sidste år lykkedes det Daryl Impey at tage både title som sydafrikansk mester i enkeltstart og linjeløb, en dobbelt han skal forsøge at gentage på søndag, når linjeløbet køres.

DEL
DELTAG I DEBATTEN