Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Hvor sikker er Krons Tour-plads egentlig? Her er hans vurdering
26. januar 2023 20:30Foto: Sirotti
af Gustav Volstrup Sønderlund

I 2022 fik Andreas Kron en flot debut i verdens største cykelløb, og som en af holdets stjerner forventes han at levere resultater. Men hvor sikker er han på at køre Touren igen med en yderligere skærpet kamp om de otte pladser?

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

”Jeg vil da sige, jeg kørte min første Tour sidste år, og jeg håber at komme til den igen.”

 

Sådan er Andreas Krons tanker om atter at køre verdens største cykelløb for Lotto Dstny.

 

I fjor fik den danske Lotto-stjerne en særdeles flot debut med en fjerdeplads i spurtopgøret på finalestigningen på 8. etape og blev kun overgået af Tadej Pogacar, Michael Matthews og Wout van Aert.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

En uge senere var han igen i spil til en etapesejr på 14. etape, men en punktering på et kritisk tidspunkt gjorde, at han mistede kontakten til frontgruppen, hvori den senere vinder Matthews sad.

 

”Jeg føler, jeg havde en fin oplevelse sidste år,” er Krons egen analyse af Tour-debuten.

 

Efter Lottos holdpræsentation i sidste uge meldte Het Nieuwsblad ud, at danskeren igen i år skal forsøge at køre efter etapesejre, og at Tour-billetten dermed var i hus. Det har han imidlertid selv afvist over for Feltet.dk.

Annonce

 

Dog betyder det bestemt ikke, at Tour de France er ude af billedet for den 24-årige.

 

”Man kan sige, nogen af dem, jeg har kæmpet med, samme ryttertyper som Tim (Wellens, red.) og Phil (Gilbert, red.), de er væk nu, og det gør jo, at der forhåbentlig er større chance for, at jeg kommer med,” fortæller Kron opløftende og henviser til, at de to belgiere ikke længere er på holdet i 2023.

 

2022-Touren så både Wellens, Gilbert og Kron som en del af Lottos otte udvalgte, men året før blev både Wellens og Kron forbigået, idet det primære fokus som ofte før var på holdets sprinter Caleb Ewan.

 

Artiklen fortsætter under videoen.


Afslutningen på 8. etape af Touren, hvor Kron spurtede med om sejren.

 

’The Pocket Rocket’ er stadig stjernen på det belgiske mandskab, hvorfor sprintertoget kommer til at optage pladser på holdet, hvilket efterlader etapejægere som Kron til at kæmpe om de resterende pladser.

 

Og denne kamp kan meget vel være skærpet i denne sæson, eftersom ProTeamet har fravalgt at køre Giro d’Italia, hvilket blot gør efterspørgslen på en plads på Lottos Tour-hold større, som den lette puncheur også selv pointerer:

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

”Det kan godt være, der er lidt mere kamp om nogle af dem, der rigtig gerne kunne lide Giroen, de vil fokusere mere på Touren. Men Touren er det største, alle vil gerne til Touren,” vurderer danskeren, der dermed er klar over, at han ikke skal tage Tour-pladsen for givet.

 

Men det irriterer ikke Kron, at holdet ser bort fra Giroen, selvom det blot øger konkurrencen for at få én af de otte pladser i Frankrig til juli.

 

”En af årsagerne til at droppe de løb, vi har droppet, det er, at vi står mere frisk til de løb, hvor vi ved, vi kan præstere. Og der er Touren det ypperste og det vigtigste, så der vil altid være kamp lige meget hvad. Jeg tror ikke det ændrer så meget, hvad løb vi havde kørt og ikke kørt,” er hans analyse.

 

”Vi røg ud af WorldTouren blandt andet på, at der var flere hold, der valgte de løb fra, de ikke syntes passede dem. Nu skal vi tilbage på WorldTouren, så nu udnytter vi det system, UCI har, til at vælge noget fra, hvor vi mener, det ikke passer os perfekt og fokuserer mere på andre cykelløb,” fortsætter han.

Annonce

 

Hvis rytteren fra Albertslund ender med at køre sin anden Tour i denne sæson, vurderer han, at forudsætningerne bliver endnu bedre for at præstere godt.

 

Og det er der en særlig grund til.

 

”Nu går vi en anden vej i møde med Tour-forberedelserne med mere højdetræningslejr og bedre forberedelse, da vi jo har fået Gent Universitet ind over holdet. Og det gør, at vi forhåbentlig som hold kan stå endnu stærkere,” afslører han og tilføjer en anden pointe, der kan forbedre holdets Tour-chancer.

 

”Og nu har vi lært ved den her relegation-fight med alle endagsløbene og løbsprogram, at man skal gå lidt anderledes til værks, og det gør forhåbentlig, at vi kan komme endnu bedre til Touren, og jeg håber at være en del af det hold.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Kron kommer i mål på 14. etape af Touren, hvor etapesejren glippede efter en uheldig punktering. Foto: Sirotti

Annonce

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Finaler imod de bedste eller udbrudsjæger?

I første del af Feltet.dk’s interview med Kron afslørede danskeren en klar målsætning om, at han som minimum vil vinde cykelløb igen i 2023.

 

Det kan dog gøres på mange måder, og den 24-årige har forsøgt sig med lidt af hvert.

 

Forrige år, da han brød igennem på WorldTouren med en etapesejr i både Catalonien Rundt og Schweiz Rundt, blev begge triumfer hentet efter udbrud, hvor han spurtbesejrede henholdsvis Luis Leon Sanchez og Lennard Kämna i Catalonien og Rui Costa i Schweiz til sidst.

 

Denne tilgang blev justeret en anelse i 2022, blandt andet grundet Lottos kamp for point for at overleve på cykelsportens øverste hylde, hvor han i eksempelvis Schweiz Rundt kørte klassement og kvitterede med en samlet 16.-plads.

 

I Touren jagtede han dog etapesejre i udbrud, men modsat kom hans bedste resultat i hus efter at tage kampen op med de bedste i den absolutte finale på 8. etape.

Annonce

 

Så hvordan skal Kron gå til cykelløbene i 2023 for atter at få succes og komme til at vinde?

 

”Det tror jeg er noget af det, vi har lært; jeg er et sted, hvor jeg skal til at fokusere på at prøve at gå efter etaper. Så jeg skal holde mig lidt ude af klassementet og ikke skyde på to heste, så det er egentlig det, der er ændret,” tør den 24-årige godt røbe og vurderer dermed, at han skal vende lidt tilbage til 2021-opskriften.

 

Men han tilføjer dog et forbehold, som ikke helt udelukker at køre finaler fra feltet.

 

”Jeg vil jo stadig gerne prøve at køre finale imod de bedste, det er det, man lærer af, og så forhåbentlig en dag kan man vinde noget fra feltet, og det ville være megafedt,” siger Kron, der efter 2022 har fået mod på fortsat at give finalerne i feltet et skud.

 

Læs også
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr

 

”På en af mine bedste dage i Touren sidste år blev jeg firer imod de bedste. Når jeg kan det og forhåbentlig udvikler mig videre i den rigtige retning, så tror jeg godt, jeg kan det en gang imellem. Og det er på ingen måde hver dag, men processen bliver forhåbentlig bedre og bedre,” tilføjer han.

Annonce

 

Som nævnt gav Kron sig i kast med at køre klassement i et vaskeægte bjergetapeløb i form af Schweiz Rundt, hvilket også så meget lovende ud, indtil bjergene på 6. og 7. etape for alvor tog fat og sænkede klassementsdrømmene.

 

Han dumpede ned fra løbets andenplads og mistede ungdomstrøjen, men han lærte en vigtig lektie.

 

”Jeg lærte af at ligge til i Schweiz Rundt sidste år hele tiden, og så røg jeg ud af top-ti. Det kostede bare så meget, så jeg aldrig fik friheden til at gå i udbrud, og det var et hårdt cykelløb at skulle prøve at køre klassement,” fortæller Lotto-profilen, der dermed ikke vil satse på klassement i så bjergrige løb i denne sæson.

 

Generelt var 2022 også et år, hvor Kron lærte vigtige lektier.

 

”Man kan sige, personligt lærte jeg mere af sidste år, end jeg lærte af 2021. 2021 var et rigtig godt første år på øverste hylde. Sidste år var lidt mere op og ned,” runder han af.

Annonce

 

I et tidligere interview med Feltet.dk har Kron uddybet yderligere, hvad han særligt lærte af 2022. Det kan du læse mere om her.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
LIVE nu: Kron angriber i finalen
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv

Annonce

Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord

Annonce

Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
VIS FLERE

Annonce