Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Hurtig og erfaren afslutter skifter til BHS-PL Beton Bornholm
16. december 2020 08:40BHS-PL Beton Bornholm
af Andy Joachim Pedersen

BHS-PL Beton Bornholm forstærker holdet til den kommende sæson med den hurtige afslutter Nils Lau Nyborg Broge, som skifter Team AURA-JS.dk ud med det bornholmske kontinentalmandskab.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Endnu en nytilkommen tilføjelse til 2021-holdet hos BHS-PL Beton Bornholm er klar, og der er her tale om den erfarne 28-årige Aarhus-baserede Nils Lau Nyborg Broge, som skal forstærke mandskabet til den kommende sæson.

 

Med en uddannelse i ryggen er Broge nu klar til at kaste sig ud i et cykelsportseventyr for alvor, og A-rytteren med gode resultater i ryggen, er klar til at give den gas fra næste sæson.

 

”Jeg glæder mig til et forhåbentlig større program og nogle stærke medryttere i et lidt større set-up,” siger Nyborg Broge til Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Han fortæller, at det jo ikke bliver guld og grønne skove lige med det samme, men han understreger, at tilværelsen på kontinentalniveau er ’meget fristende’ for ham.

 

”Jeg synes helt klart, at det er det her med løbsprogrammet og et niveau op sportslige, som er meget fristende for mig,” siger Nils Lau Nyborg Broge.

 

Holder fast i Aarhus-netværket
På mange måder er Nyborg Broge rundet af Aarhus. I en årrække har han kørt for CK Aarhus og AURA-JS.dk på skift, ligesom han generelt er en del af det aarhusianske cykelmiljø. Det forlader han ikke helt.

Annonce

 

”Jeg synes jo ikke, jeg skifter helt væk. Én af de ting, der var attraktivt ved BHS-PL Beton Bornholm, var jo, at de har et par ryttere herovre, som er rigtig flinke, som vi træner med: Toudal og Rahbek,” siger han.

 

”Sidste år var Muff der jo også, der vidste jeg jo så ikke, at han skiftede væk. Vi kender hinanden godt, og jeg kan stadig ligge og træne med mine kammerater fra klubben,” siger han.

 

Han ser det heller ikke som en afsked med miljøet på den måde, men mere som en jagt på nogle sportslige resultater, som skal jagtes andetsteds.

 

”Jeg har da været super glad for at køre for CK Aarhus og AURA, og jeg er stadig involveret i klubben, så det er ikke noget med at brænde nogle broer, men jeg tror alle har respekt for sportslige ambitioner og muligheder, så det har jeg egentlig kun mærket positiv opbakning omkring,” fortæller han.

 

Her fremhæver han ligeledes en tidligere AURA-rytter, der skiftede til bornholmer-holdet forud for den netop afsluttede sæson: Frederik Muff. I øvrigt uden at sammenligne de to som ryttertyper.

 

”Jeg tror også, at alle har kunne se, at det fungerede super godt for Muff sidste år, som lavede det samme skifte og virkelig har haft en god sæson,” siger han.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Nu håber han, at den kommende sæson kommer til at byde på en god én af slagsen. Det er præmissen for at fokusere endnu mere på sporten.

 

”Jeg håber selvfølgelig på at kunne levere og få en god sæson. Det er klart, det er også præmissen for det, at jeg også har mulighed for at tage et år og give den gas.

 

Har prioriteret sin uddannelse til nu
Nyborg Broge har været en del af den danske A-scene i mange år, ligesom han tidligere har kørt PostNord Danmark Rundt. Hvorfor er det så ikke blevet til et kontinentalhold før nu, når han har haft niveauet?

 

”Det er på grund af min civile karriere. Jeg er blevet færdiguddannet i år. Jeg har hele tiden haft cyklingen som en form for andenprioritet, og jeg har studeret alle de år, jeg har kørt cykelløb,” fortæller han.

Annonce

 

Karrieren startede forholdsvis sent for ham, men han har rykket sig over en længere årrække, hvor sporten ikke nødvendigvis har været hovedfokus.

 

”Jeg kørte Danmark Rundt i 2014, og så fandt jeg mit ståsted. I de senere år har jeg arbejdet meget og rejst rigtig meget, hvilket har gjort det svært at stykke en hel sæson sammen,” siger han.

 

Det store fokus på arbejde og rejser gjorde, at han selv fravalgte at forlænge med AURA-JS.DK i 2017, hvorefter han tog to år hos CK Aarhus.

 

”I 2018 og 2019 fokuserede jeg primært på baneløb, gadeløb og udvalge A-løb, da jeg ikke havde tiden til at køre de lange, hårde løb,” siger han.

 

Nu er han imidlertid færdiguddannet med en ph.d. i kemi fra i sommer, og det har købt ham mere tid, som han nu vil investere i sporten.

”Jeg synes, at jeg har fundet et godt niveau, der gør, at jeg har noget at byde ind med,” siger han.

Annonce

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

”Man kan sige, at det er lidt atypisk, men nu har jeg fået min uddannelse på plads til, når min karriere er slut, og så handler det jo om at få en karriere i det hele taget,” siger han.

 

Skal forstærke holdet på afslutningerne
Han beskriver sig selv som ryttertypen, der skal levere i finalerne på afslutningerne. Både som egenhændig trussel, men også som taktisk kort for holdet.

 

”Den bedste hjælperytter er den, der selv kan vinde. Der er ikke tvivl om, at jeg også kommer med noget afslutning og noget punch der, som, jeg vil ikke sige BHS-PL Beton Bornholm har manglet, men som måske har været lidt undermatchet i forhold til coloQuick,” siger han.

 

Der er dog langt fra det eneste, det handler om. Han kommer også med erfaring og ro, som han siger, og det kommer til at styrke holdet, fortæller han.

 

”Kan jeg ramme et niveau som i år, hvilket jeg satser hårdt på, så kommer jeg til at sidde i finaler og være med i dem, så vi kan få hevet nogle sejre hjem i fællesskab,” siger han.

Annonce

 

Selvom han forstærker holdet på afslutningsfronten, er han stadig meget ydmyg. Holdets niveau er højt, og det er han klar over.

 

”Det er jo ikke fordi, vi ændrer helt vildt meget næste år, men det er der jeg kan bidrage. Mest af alt handler det om at have nogle stærke ryttere, som kan bidrage i finalen, så man har de stærkeste kort,” siger han.

 

Han føler sig overbevist om, at det giver holdets andre ryttere mere sikkerhed i dristige aktioner i finalen, hvis han kan sidde tilbage og slutte godt af.

 

”Hellere en sikkerhed i at en anden kan komme hjem og spurte. Jeg håber lidt, at jeg kan gå ind og bidrage til, at vi sidder i den skarpe ende, har overtal og har muligheder, når vi rammer finalerne,” siger han.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Skal blive den bedste udgave af sig selv
Målene for den kommende sæson er svære at blive meget konkrete omkring. Usikkerheden omkring coronaen sværger i luften, og så er fokus lidt mere nuanceret end blot konkrete løb for Nyborg Broge.

Annonce

 

”Der er ingen tvivl om, at jeg håber og satser på at køre så mange løb som muligt og så store løb som muligt, og så regner jeg også med at lave resultater,” siger han.

 

”For mig er det primært et mål om at blive så god en rytter, som jeg kan blive. Det synes jeg egentlig er det bedste mål, man kan have, og så man må udfolde det på bedst mulig måde, når man kører løb,” fortæller han.

 

Hvis man stræber efter at blive den bedst mulige udgave af sig selv, så kan man også bedre konvertere det i den anden ende, fortæller han.

 

”Først og fremmest er at blive den bedst mulige rytter, man kan blive, og så få det udnyttet også, så man får sat noget på bogen resultatmæssigt,” siger han.

 

Og hvad der så er netop de resultater, der er det ’rigtige’ udbytte, må tiden vise. Først handler det om at få sig placeret i finalerne, og så kan man begynde at drømme.

Annonce

 

”Hvad det præcis er, er svært at stå og sige nu. Der er ingen tvivl om, at gør jeg mit hjemmearbejde, så kan jeg sidde med i finaler og jagte sejre,” siger han.

 

”Og er jeg der, så kan jeg række ud efter de ting og gøre det mere konkret,” slutter han interviewet.

INFO
Nils Lau Nyborg Broge
Nyheder
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Team AURA Energi - JS.dk
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker

Annonce

Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce