Honoré med flot fjerdeplads i hjemmebanesejr til Gaudu
27. februar 2021 16:09Foto: Sirotti
af Hans Emil Højgod

David Gaudu tog sejren i dette års Faun-Ardeche Classic, hvor Mikkel Honoré viste fremragende form ved at køre sig ind på en flot fjerdeplads. 

Annonce

I klassikeren Faun-Ardeche Classic viste franskmændene sig stærkest på deres hjemmebane. Efter 25 kilometer i udbrud vandt David Gaudu (Groupama-FDJ) løbet i en spurt mod sin landsmand Clément Champoussin (AG2R Citroën Team)

 

De havde kort forinden sat Hugh Carthy (EF Education-Nippo) på dagens sidste nedkørsel, og briten måtte derfor tage til takke med en tredjeplads.

 

Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-Step), som selv var med til at åbne løbet op med et angreb, kom alene ind efter de tre forreste og snuppede dermed en fornem fjerdeplads i et stærkt felt.

Radio Tour: Fransk cykelkultur, fejringer og måltider på den lokale bistro

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Den danske stjerne Jakob Fuglsang (Astana - Premier Tech) var aldrig med, hvor det var sjovt.

 

Han prøvede dog at køre væk i finalen, men blev hurtigt halet ind igen. Den erfarne dansker blev efterfølgende stækket af, at hans holdkammerat Aleksandr Vlasov (Astana - Premier Tech) sad med forrest, og topresultatet glippede derfor.

 

Løbsreferat

Da starten gik lidt i 12 nede ved Massif Central i det midtfranske, lignede det mest af alt en kedelig efterårsdag i Danmark. Overskyet vejr og temperaturer omkring ti grader var baggrunden for den scene, som rytterne skulle udfolde sig på.

Annonce

 

Fra løbets begyndelse kom angrebene i en lind strøm, men det tog et stykke tid før, at dagens første udbrud fik luft under vingerne og kunne køre væk fra deres rytterkollegaer.

 

I mellemtiden var blandt andet sidste års suveræne vinder af løbet, Remi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step), med til at sætte tempo i fronten af feltet.

 

Med 133 kilometer tilbage kom fire mand afsted, som hurtigt fik lov til at køre væk og etablere et forspring på lidt over fire minutter.

 

Orluis Aular (Caja Rural-Seguros RGA), Rui Oliveira (UAE Team Emirates), Valentin Ferron (Total Direct Energie) og Stuart Balfour (Swiss Racing Academy) var dagens lykkeriddere, mens Delio Fernandez Cruz (Delko) sad på mellemhånd et halvt minut efter de forreste.

 

Han kom dog efter små 20 kilometer på egen hånd op til udbruddet. Forfølgelsen havde dog kostet på kræfterne, og spanieren blev senere hægtet af igen.

Annonce

 

Sceneskift

Nede bagi var det især de franske hold Cofidis og Gourpama FDJ, der satte tempoet og førte feltet an på hjemmebanen.

 

Med 30 kilometer igen kom der dog en voldsom positionskamp frem til foden af Mur du Cornas.

 

På stigningen angreb Laurens Huys (Bingoal-WB) og danske Honoré fulgte med ham.

 

Det blev efterfulgt af nye angreb fra feltet, og blandt andet Fuglsang var aktiv. Det høje tempo betød også, at morgendagens udbrud blev hentet.


Fuglsangs gruppe blev dog hurtigt halet ind igen, og Carthy angreb kontra med otte mand efter sig, hvor Gaudu og Champoussin var i blandt. De kørte op til Huys og Honoré, og en større gruppe var dermed samlet.

 

Det varede dog ikke længe før, at Carthy tog sagen i egen hånd og kørte væk fra frontgruppen.

Annonce

 

Gaudu og Champoussin kørte dog op til briten på nedkørslen, og førstnævnte viste eminente evner nedaf ved at køre direkte forbi og fortsætte alene i front.


Da de kom ned på det flade stykke, smeltede de tre forreste ryttere sammen igen. Bagved sad seks mand med Honoré iblandt og jagtede front-trioen.

 

Fransk duel

Da de ramte den sidste stigning Val d'Enfer, havde de tre forreste et halvt minut ned til forfølgerne. Med otte kilometer igen lignede det derfor en sejr til en af de tre.

 

På opkørslen angreb de to franskmænd på skift, og de var meget tæt på at slippe af med Carthy, men han kom lige akkurat med over toppen.

 

På nedkørslen blev han dog sat igen, og det var derfor de to franskmænd, der skulle kæmpe om en hjemmebanesejr.

 

Her var det Gaudu, der trak det længste strå, og fra spids lod han aldrig Champoussin komme forbi.

Annonce

 

28 sekunder senere kom Honoré alene i mål, efter at han havde kørt væk fra forfølgergruppen.

 

Det var Gaudus første sejr, siden han vandt 11. og 17. etape af Vuelta a España sidste år, og han har dermed taget den gode form med sig ind i det nye år.

 

I morgen er der atter cykelløb i det franske, hvor Drome Classic løber af stablen.

INFO
Ardeche Classic
Nyheder
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Video i artiklenFølg kongeetapen i Tyrkiet og sidevindsetapen i Spanien

Landevej

Jumbo-Visma-rytter diskvalificeret i Brabantse Pijl

Landevej

Sæt dit managerhold til Romandiet Rundt

Landevej

Nibali med brækket håndled: Tvivlsom til stort etapeløb

Landevej

Trentin efter tredjeplads: Stærkeste mand vandt

Landevej

Annonce