Annonce

EKSKLUSIVT

Holm om talenterne: Den første førertrøje betyder alt
28. oktober 2020 07:00Foto: Peter Ebro / Argon 18
af Rasmus Brandt

Brian Holm finder større fornøjelse ved talentudvikling end ved at være en del af Tour de France-cirkusset. Danskeren forklarer i en samtale med Feltet.dk, hvad de små løb betyder for talenterne, og hvordan Mikkel Honoré tog fusen på ham med hans flotte kørsel i Giroen.

Ulissi tog sejren på anden etape, mens Honore blev treer!

se mere cykling på

Brian Holm elsker talenter.


Han elsker at se dem vokse til morgendagens store stjerner og overraske sig selv og omverden.

 

Nogle talenter har knust modstandere siden junior-årgangene, mens andre slider sig igennem hierarkiet på holdene gennem hårdt arbejde og dedikation.

 

Netop denne overgang fra talent til stjerne, er noget der fascinerer Brian Holm.

 

Forleden fortalte den danske sportsdirektør til Feltet.dk, at han hellere ville til Slovakiet Rundt end Tour de France, da cykelløbet kommer i første række ved de mindre løb.

 

Dér kan de mindre ryttere også få chancen, og det er noget, der tiltaler Holm. Eksemplificeret med en oplevelse fra Slovakiet Rundt tidligere på året, hvor Jannik Steimle knap og nap tog den samlede sejr for Deceuninck-Quick Step.

 

”Når Steimle ligger og er ved at vinde Slovakiet Rundt i en kamp om bonussekunder, så er det Tour de France oven i hovedet på ham. Der er krig,” fortæller Holm, og uddyber hvad de øjeblikke betyder i talent-udviklingen.

Annonce

 

”Det er dér, når de får den første førertrøje over hovedet, at vi begynder at bygge dem op til stjerner,” forklarer han.

 

Troede ikke sine egne øjne da Honoré angreb

Et eksempel på et talent, der har kørt adskillige, småløb for så nu at bryde igennem på højeste niveau, er danske Mikkel Honoré (Deceuninck-Quick Step) ifølge Holm.

 

Danskeren har aldrig knust modstandere på stribe, men stille og roligt har han udviklet sig, og bryder nu igennem.

 

”Honoré er et eksempel på én, der har lavet små succeser. I Giro dell’ Emilia (18. august) var han godt kørende, og sad med i forreste gruppe. Men han punkterede, så ingen lagde mærke til det,” forklarer Holm om danskeren, der blev nummer 48 i sidste ende.

 

Honorés bedste resultat i sæsonen var en syvendeplads i Ardéche Classics i februar-måned, inden foråret blev spoleret af en rygskade og Corona. Men så fik danskeren pludselig lidt af et gennembrud i årets Giro d’Italia.

Annonce

 

På den eksplosive finalestigning på anden etape af den italienske Grand Tour var han således lige ved at køre fra alt og alle, og blev akkurat kun slået af Diego Ulissi (UAE-Emirates) og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) kort før stregen.

 

Brian Holm kommenterede etapen på Eurosport, og han troede ikke sine egne øjne til at starte med.

 

”Da han angreb, kunne jeg godt se, det lignede ham, men jeg kunne ikke få mig selv til at sige det,” fortæller Holm om sin vantro i øjeblikket.

 

Brian Holm troede ikke sine egne øjne, da Mikkel Honoré pludselig var i direkte duel med Diego Ulissi og Peter Sagan

 

Undervejs i det aktuelle Vuelta a España dukkede præstationen op igen i en samtale imellem de to landsmænd Brian Holm og Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step). Sidstnævnte havde reageret præcis som Holm, da han så den dramatiske finale

Annonce

 

”Jeg snakkede med Mørkøv om etapen, og han var også ved at falde ned af sofaen. Hvis Mikkel havde haft mere selvtillid, havde han vundet” fortæller Holm om den garvede rytters forbavselse.

 

Almeida kørte så stærkt at alle troede det var Evenepoel

Et andet talent der har kørt sig til et regulært gennembrud i år på Deceuninck-Quick Step, må siges at være Joao Almeida.

 

Portugiseren sluttede i søndags Giro d’Italia af på en flot fjerdeplads, men ifølge Holm var tegnene til gennembruddet der allerede tilbage i august måned.

 

I Vuelta a Burgos satte vi ham (Almeida) til at føre i over 100 kilometer, da Bennett havde sagt han kunne holde henover stigningerne på etapen… Han blev så sat første gang opover dem, men Almeida endte med at blive toer på etapen,” fortæller Holm om den vilde præstation.

 

Efterfølgende troede på arrangører og holdet at det var deres kaptajn Remco Evenepoel, der havde kørt sig til andenpladsen, og ifølge Holm gik der længe før han selv opdagede fejlen.

Annonce

 

”Alle troede det var Evenepoel. Det var først om aftenen jeg opdagede det. Der sagde jeg til ham ”Du har ført hele dagen, og så bliver du toer. Det kan man da ikke!”,” runder en grinende Brian Holm af over for Feltet.dk.

 

Hvordan Honorés og Almeidas udvikling fortsætter, får vi først at se næste år, når den nye sæson starter.

 

Brian Holm og resten af de Vuelta-aktuelle Deceuninck-Quick Step-ryttere, skal dog stadig præstere i de kommende dage, og måske bryder flere talenter igennem inden sæsonen går på hæld.

 

Du kan følge dem og resten af feltet frem til 8. november på Eurosport Player.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Joao Almeida
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Eksklusivt interviewSøren Kragh Andersen – Hvad kan vi forvente i 2021?

Landevej

Annonce