EKSKLUSIVT

Holm om stærke Asgreen: Man tror, at han er sprinter
05. april 2021 11:05Foto: Sirotti
af Christian Frese - Interview: Rasmus Brandt

Brian Holm har kun ros tilovers for Kasper Asgreen ovenpå den 26-årige danskers første monumentsejr ved Flandern Rundt.

Annonce

Det kom som en overraskelse for de fleste, men ikke Brian Holm.

 

Fra kommentatorboksen hos Eurosport følte Holm sig sikker på, at Kasper Asgreen ville vinde Flandern Rundt - også da danskeren i sidste ende skulle spurte mod den normalt hurtigere Mathieu van der Poel.

 

”Jeg havde egentlig regnet med, at han kunne slå ham. Det er ikke noget, som jeg siger, fordi han er dansker, men jeg troede, at han kunne slå ham. Jeg sagde det også i kommenteringen”, siger Holm til Feltet.dk.

Se spurten: Kasper Asgreen vinder Flandern Rundt

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

”Kasper er hurtig, men han er også stærk. Han er så stærk, at man næsten tror, at han er sprinter. Ligesom Mads P og Kristoff. Jeg kan ikke huske, hvornår van der Poel sidst er blevet slået med fem længder i en regulær spurt”, lyder de rosende ord fra sportsdirektøren.

 

Asgreen åbnede den direkte spurtduel med lidt over 200 meter til mål, og valget af den lange spurt efter mere end 250 kilometer benhårdt ræs var langtfra nogen tilfældighed ifølge Holm.

 

”Kasper skulle have en halvlang spurt for at knække ham. Man skal ikke køre en kort spurt mod van der Poel, for hans acceleration er alt for god. Den fejl lavede Van Aert sidste år. Så de har helt sikkert snakket om på holdet, at Kasper skulle køre spurten langt ude”.

Annonce

 

Asgreen formåede, modsat Wout Van Aert, at følge van der Poels acceleration på sidste passage af Oude Kwaremont, hvorefter han markerede hollænderen tæt på Paterberg, hvilket Holm tror gav Quick-Step-rytteren det mentale overtag.

 

”Van der Poel kørte ikke på Paterberg. Han kunne også mærke benene. Det gav Kasper moral, at van der Poel ikke angreb på Paterberg. Kasper havde overtaget, og van der Poel tænkte: ’tak skal du have, han har stadig fyldte batterier’”, mener Holm.

 

Assisteret af et fremragende Quick-Step-mandskab har Asgreen taget store sejre i Kuurne-Bruxelles-Kuurne og E3 Saxo Bank Classic, men i dag snuppede den 26-årige dansker sejren på egen rå power.

 

”Det havde ikke noget med Quick-Step-taktik i dag. Det er simpelthen, fordi han kører stærkt hele vejen. Han er fanget bag et styrt på et tidspunkt. Men han er rolig og kommer op igen. I dag kørte han som i (E3) Harelbeke og Kuurne”, siger Holm.

 

Og er Asgreen så nu i samme klasse som van der Poel, Van Aert og Julian Alaphilippe? Selvom danskeren nærmer sig, så mener Holm, at Asgreen stadig har et stykke vej at gå for at nå op på siden af de allerstørste klassikerstjerner.

Annonce

 

”Han er i hvert fald lige efter dem. Man skal huske, hvad de andre har vundet. Men alle favoritterne sad der, så han er helt oppe på den store scene. Det er imponerende. Men det gode ved ham er, at han er en type, der bliver boende i Kolding og kører rundt i en stationcar. Han er et fornuftigt menneske”.

 

Asgreens sejr er den 11. danske af slagsen i indeværende sæson, heraf den tiende på WorldTouren, hvilket i sagens natur begejstrer Holm.

 

”Jeg havde ikke troet, at danskerne ville køre så stærkt. Lige fra Vingegaard til Kasper med Flandern Rundt. Det er vildt. Vi nærmer os belgiske tilstande. Det er kun godt for dansk cykling”.

 

Kasper Asgreen er den tredje dansker til at vinde et monument efter Rolf Sørensen og Jakob Fuglsang.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenUAE Team Emirates ude af Fléche Wallonne

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Annonce