Hollandsk sprinter lurer på Tour de France-comeback
19. juli 2021 17:37
af Mikkel Weltz Østergaard

I 2020 var han manden på alles læber i cykelverdenen og ikke på den gode måde. Men nu er han tilbage og han vil ud og vise, at han stadig er en rytter man kan regne med, når der er sprinteretaper på menuen.

Annonce

Det er længe siden, at vi har set den hollandske supersprinter Dylan Groenewegen, blande sig i spurterne. Men den hollandske sprinter tror selv på egne chancer og mål er der nok af.

 

Det fortæller Groenewegen i et interview med cykelmediet Wielerflits.

 

”Baseret på den følelse jeg havde i Belgien Rundt, har jeg troen på at jeg kunne have konkurreret med de bedste. Jeg er tilbage hvor jeg gerne vil være. I de kommende måneder er Danmark Rundt og Benelux Tour vigtige mål,”.

Dylan Groenewegen: I dag er en ny chance

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

I årets udgave af Giro d’Italia gjorde Groenewegen for første gang comeback, efter hans udelukkelse på 11 måneder, for at have forsaget et voldsomt styrt i Polen Rundt sidste år.

 

Årets Giro var dog ikke et løb, hvor sprinteren gjorde noget væsen af sig og det var svært at se han skulle kunne gøre en forskel på sprinteretaperne, som han ellers havde gjort før i tiden, med blandt andet tre etapesejr i Tour de France.

 

Men tid skal der til og tid har han fået - den hollandske sprinter vil være med i verdens største cykelløb Tour de France, allerede næste år.

Annonce

 

“Jeg ville elske at være der igen næste år. For en sprinter er Touren med længder det vigtigste løb i året,” fortalte han videre.

 

Dylan Groenewegen er en sprinter der besidder en masse kvaliteter, der har gjort at han førhen har kunne skabe de resultater han har og hvis man skal pege på en udfordrer til den formstærke Mark Cavendish, er en Groenewegen i topform, ikke et dårligt valg.

 

Sprinteren har dog et stykke vej igen, hvis han skal kunne blande sig i massespurterne, men ifølge ham selv er han godt på vej.

 

”For første gang havde jeg følelse af at jeg stadig var frisk og havde overskud i finalen. Min intuition var rigtig i sprinten og jeg havde styrken til at udføre en hurtig sprint,” fortalte Groenewegen videre til cykelmediet, om hans deltagelse i Belgien Rundt tidligere i år.

 

Om Dylan Groenewegen kan leve op til sine mål, kan vi måske få at se i næste års Tour de France, hvor sprinteretapen på anden etape, køres i Danmark.

Annonce

INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Dylan Groenewegen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE