Hollænder slår verdensmester i årets første World Cup
11. oktober 2021 12:33Foto: Team Jumbo-Visma
af Emil S. Poulsen

Det blev tæt, men Marianne Vos viste sig alligevel som den hurtigste kvinde ved World Cup-løbet i Waterloo. Den rutinerede hollænder gav sig ud i et fuldbyrdet sprint på løbets sidste runde, og henviste både verdensmesteren og den erfarne Denise Betsema til podiepladser.

Annonce

Gårsdagens løb i Waterloo blev hurtigt en kamp mellem hollænderne, hvor Marianne Vos (Team Jumbo-Visma Women), Annemarie Worst (Plantur-Pura), Denise Betsema (Pauwels Suazen - Bingoal) og verdensmesteren Lucinda Brand (Trek-Segafredo Women) holdt løbet i en stram snor og kørte helt i front.

 

Gruppen fik efter en del tovtrækkeri besøg af Kata Blanka Vas (SD Worx), Perrine Clauzel (AS Bike Cross Team) og den olympiske mountainbikemester Jolanda Neff (Trek Factory Racing). Men det var kun indtil Brand og Vos begyndte at tråde hårdt i pedalerne og langsomt kørte væk fra gruppen.

 

Duoen fik efterhånden nogle sekunder til gruppen, der straks blev splittet med Betsema og Neff som de forreste forfølgere. Da løbet nærmede sig den sidste runde blev de to rutinerede ryttere hentet af Betsema og Neff.

 

Men til sidst var det de tre hollændere verdensmesteren Lucinda Brand og den stærke Marianne Vos og den kraftfulde Denise Betsema, der havde de afgørende kræfter. Trioen kæmpede om føringen helt mod målstregen, men da sprinten endelig satte ind, var der ingen, der kunne nå Vos. Den hollandske stjerne kunne derfor smide armene i vejret og nyde en sejr i årets første udgave af cykle-cross World Cup.

 

Marianne Vos fører hermed også den samlede stilling i World Cuppen, når kvinderne igen stiller til start i Fayetteville på onsdag.

INFO
Team Jumbo-Visma Women
Nyheder
World Cup - Cross
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE