Hjemmebanehelt letter og sejrer på flyveplads i Schweiz
09. juni 2021 17:02Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Stefan Bissegger (EF Education - Nippo) vandt 4. etape af årets Schweiz Rundt, da han tog en udbrudssejr på flyvepladsen i Gstraad.

Annonce

Udbruddet holdt hjem på 4. etape af årets Schweiz Rundt, og her var det en hjemmebanehelt, som strøg til tops.

Stefan Bissegger fra EF Education - Nippo kom til mål på flyvepladsen i Gstraad med Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) og Joseph Rosskopf (Rally Cycling). Her skulle etapesejren afgøres i en reduceret spurt, hvor schweizeren var bedst.


Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) lykkedes med at forsvare sin førertrøje, efter han så ud til at tabe den med et stort forspring til udbruddet i finalen på ondagens etape.

Bedst placeret dansker på etapen blev Andreas Stokbro (Qhubeka-Assos), som kørte i mål på en 11. plads lidt over fem minutter efter Bissegger.
 

 

Etapereferat

171 kilometer fra Sankt Urban til Gstaad var på menuen på 4. etape af årets Schweiz Rundt. Rytterne skulle tilbagelægge knap 2000 højdemeter i det schweiziske landskab. I finalen ventede Saanenmöser-stigningen (7,5 km, 4,4 % i snit), som havde top med omkring 10 kilometer til mål. Derfor var der på papiret lagt op til puncheur-finale.

 

Der var action fra start på dagens etape. EF-duoen Stefan Bissegger og Tom Scully kom afsted med Joel Suter og Kevin Kuhn (Schweiz) samt Johan Jacobs (Movistar), men de blev hurtigt hentet igen. Dernæst kørte Michael Schär (AG2R) og Simon Pellaud (Schweiz) væk, men den schweiziske duo led samme skæbne og blev hentet kort tid efter.

Padun gør det for anden dag i streg i Dauphine - Vingegaard toer

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Sådan fortsatte angrebene i et stykke tid. Blandt andre forsøgte løbets førende rytter Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) også at ramme udbruddet. Han var kortvarigt afsted sammen med Florian Vermeersch (Lotto Soudal) og de to tidligere lykkeriddere Schär og Jacobs, men også de blev kørt ind igen.

 

De næste ryttere til at prøve lykken var Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Edward Theuns (Trek-Segafredo) og Antwan Tolhoek (Jumbo-Visma). Og denne gang lykkedes det endelig at få etableret et udbrud efter en times cykelløb. Senere kom Hugo Houle (Astana), Jelle Wallays (Cofidis) og Simon Pellaud (Schweiz) op til frontgruppen, som nu bestod af seks ryttere.

 

Nede i feltet tog Alpecin-Fenix ansvar i føringsarbejdet for van der Poel. Det belgiske mandskab holdt udbruddet i meget kort snor med et forspring på under et minut, selvom der var mere end 100 kilometer til mål.

Annonce

 

Nye angreb

Det lille forspring fik andre ryttere i feltet til at forsøge sig med angreb. Angrebene satte tempoet i vejret, hvorfor udbruddet nogle kilometer senere blev neutraliseret. 

 

Dernæst kørte Joel Suter (Schweiz), Joseph Rosskopf (Rally Cycling) og Benjamin Thomas (FDJ). Trioen fik hurtigt skabt sig et forspring til feltet, hvor angrebene stadig kom i højre og venstre. På mellemhånd lå Stefan Bissegger (EF Education), som jagtede de tre ryttere i front.

 

Feltet tog det omsider med ro efter en hæsblæsende indledning på etapen. Udbruddets forspring voksede til syv minutter, alt imens Bissegger fik kontakt med de forreste.

 

Cofidis og Movistar tog efterfølgende ansvar i føringsarbejdet i feltet, men med 30 kilometer til mål stoppede de to hold med at føre. Derfor opstod der stilstand i feltet, mens chancen for en udbrudssejr blev større.

 

Ingen andre hold ville tage kontrollen i feltet. Det betød, at udbruddets forspring voksede stødt til over syv minutter. Etapevinderen skulle altså lidt overraskende findes blandt de fire ryttere i udbruddet.

Annonce

 

Men det var ikke kun etapesejren, som var på spil. Førertrøjen var også inde i billedet. Bissegger var bedst placeret i klassementet af udbryderne - seks minutter efter van der Poel - og med et forspring på otte minutter med under 20 kilometer til mål, var det pludselig realistisk.

 

Finalen

Udbruddet kørte ind på Saanenmöser-stigningen med et forspring på otte minutter. Her angreb Rosskopf fra de øvrige udbrydere, og det fik Suter til at slippe. 

 

Rosskopf blev efterfølgende kørt ind igen, hvorefter Thomas angreb kontra. Men heller ikke franskmanden kom afgørende væk, hvorfor fronttrioen kom samlet ind på flyvepladsen ved målet i Gstraad.

 

Ind under kilometerporten kigge trioen meget på hinanden, og tempoet gik fuldstændig ud af det. Rosskopf førte an med Bissegger og Thomas på hjul, og det var førstnævnte som åbnede spurten med 200 meter igen.

 

Bissegger gik forbi amerikaneren på de sidste meter med Thomas på hjul. Men franskmanden kunne ikke overspurte EF-rytteren, der tog etapesejren.

Annonce

INFO
Tour de Suisse
Nyheder Profil Resultater
Stefan Bissegger
Nyheder
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Joey Rosskopf
Nyheder
Benjamin Thomas
Nyheder
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Der Panzerwagen er tilbage: vinder for 10. gang

Landevej

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Annonce

ANNONCE