Prøv vores nye app
Historisk afslutning venter i PostNord Danmark Rundt 2021
03. marts 2021 14:30Foto: Henriette Brandt
af Jesper Johannesen

PostDanmark Rundt bliver i år med en historisk afslutning, da den afsluttende etape bliver en enkeltstart på Frederiksberg.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Danmarks Cykle Union og projektchef Frank Hyldgaard præsenterede i dag, på et virtuelt pressemøde, PostNord Danmark Rundt ruten 2021, og der blev præsenteret flere nyheder.

Når den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt skal køres fra den 10.-14. august 2021, bliver det med start i Struer og mål på Frederiksberg Allé.

780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper. Ruten bød på en stor overraskelse, da løbet slutter med en enkeltstart på Frederiksberg. 

Ruten til dette års udgave af PostNord Danmark Rundt er præget af en god kombination af alt det, som Danmark kan byde på. To flade etaper med mulighed for sidevind, To bakkede etaper og en historisk afslutning på løbet i form af den afsluttende etape på Frederiksberg.

SE OGSÅ: Klassefelt kommer til start i Danmark Rundt

Det er første gang i løbets historie, at der afsluttes på denne måde. Med de elementer blandet sammen, vil der med garanti være spænding omkring klassementet, helt frem til når den sidste rytter krydser målstregen på Frederiksberg lørdag eftermiddag den 14. august. 


Feltet er også værd at bemærke, da der kommer 140 ryttere til start fordelt på 20 hold. Seks af verdens bedste hold kommer til start: Lotto Soudal, Trek Segafredo; Jumbo Visma, Qhubeka Assos, Team DSM og Deceunick QuickStep.

 

RUTEN 2021


 

10. august | 1. etape: Struer - Esbjerg 176 km 

For anden gang er Struer værtsby for Grand Depart på PostNord Danmark Rundt, når første etape skydes i gang tirsdag den 10. august.

Efter præsentationen af feltet på Tegltorvet i Struer går turen stik sydvest gennem Vemb, Ulfborg, Ringkøbing, videre rundt om Ringkøbing Fjord og ned langs Vesterhavet til Hvide Sande. Efter Oksbøl køres der på små veje langs Ho bugt, inden det kendte opløb ved Musikhuset i Esbjerg rammes.

En første etape i åbent terræn, hvor især vinden og de små snoede veje langs Ho bugt kan skabe splittelse i feltet, men hvor alt dog tegner til en stor sprinterfinale.
 

Esbjerg var vært for DM ugen tilbage i 2019, og PostNord Danmark Rundt besøgte byen senest i 2016, hvor Daniele Bennati vandt foran Mads Würtz Schmidt i en tæt spurt.



 

11. august | 2. etape: Ribe - Sønderborg 183 km  
2. etape starter i Danmarks ældste by, Ribe, som for 4. gang er centrum for en PostNord Danmark Rundt start. Byen tiltrækker mange turister hvert år - ikke mindst på grund af den smukke Domkirke og den gamle bydel.

Så snart starten er givet frit, bevæger feltet sig sydpå mod Skærbæk og videre vestpå mod Rømø. Lige inden den 11 km lange Rømø dæmning, drejer det 140 mand store felt til venstre, og følger nu 'Rute 419' de næste 25 km langs Vadehavet til Højer. Efter Højer drejes der igen ind i landet, hvor feltet efter knap 60 km rammer Møgeltønder, og passerer forbi Schackenborg Slot. 

Ruten forsætter til Tønder, og videre langs den dansk/tyske grænse, inden Padborg og Kruså nås. Efter Kruså køres langs den smukke Flensborg Fjord, inden Sønderhav stigningen forceres frem mod Gråsten.
 

Rundstrækningen i Sønderborg er enestående. Den er hård, teknisk svær og snor sig gennem de dramatiske og historiske kulisser fra 1864. Opløbet går op mod Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016 efter en fantastisk afslutning.
 

Anden etape starter fladt og ser relativt let ud, men blæser det på dagen, kan dramaet allerede begynde ude ved vadehavet. Skulle det være vindstille, er selve finalen i Sønderborg garant for drama, da rundstrækningen er ret kuperet og teknisk meget svær. At det ender i en spurt i et reduceret felt, er det mest tænkelige scenarium for denne 183 km lange etape.



 

12. august | 3. etape: Tønder - Vejle 219 km
Årets kongeetape starter i Tønder og det er første gang i løbets historie, at byen er vært for en start i løbet. Etapen er løbets længste og hårdeste med sine 219 km og godt 2.100 højdemeter. Fra starten i Tønder kører feltet via byerne Løgumkloster, Agerskov og Vojens videre ad småveje til det smukke område ved Tørning Mølle og Jels Sø.

Efter Egtved bliver det nu ekstra kuperet. Første udfordring er Egtvedpigens grav, og derfra kommer de klassiske stigninger som perler på en snor, nemlig stigningen ved Blue Hors, Tørskind bakken og bakken op mod Ravning. Efter den sidste stigning får rytterne en kort pause inden Østengård-stigningen forceres.

 

Nu er præfinalen i fuld gang, for blot seks kilometer efter toppen af Østengårds stigningen, skal rytterne gøre klar til at klatre op af Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej - en frygtelig stigning. Retur over Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup. Lige inden rundstrækningen i Vejle rammes, køres der en 10 km lang sløjfe med blandt andet bakken op ad Højenskovvej.

En helt ny stigning i løbet, som i gennemsnit over næsten en km er 8%. Efter toppen er nået, køres der i et kuperet og helt åbent terræn  tilbage til Nørre Vilstrup.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker, som altid byder på seværdigt cykelløb, og som år efter år tiltrækker masser af tilskuere til målområdet. 

 

13. august | 4. etape: Holbæk - Kalundborg 190 km
Efter Kongeetapen venter der rytterne en ny hård test, når 4. etape køres i det kuperede område i Nordvestsjælland. Efter rytterne har forladt startbyen Holbæk, bliver første udfordring ved Tølløse, hvor bakkerne ved Mørkemosebjerg venter. Efter Tølløse køres stik vestpå mod Mørkøv, Jyderup og Svebølle, inden den 19,5 km lange rundstrækning i Kalundborg rammes.

Rundstrækningen vil stille store krav til rytterne. Først skal den smalle Møllebakken forceres, og ude på Røsnæs venter der en 3,5 km meget smal og kuperet landevej. Kort efter er det den stejle Bøgebakke, der tager imod. Finalen mod mål er på flad vej ind ad Kystvejen, der til gengæld er helt åben.

Etapen byder på 189 intense kilometer med 1500 højde meter, som helt sikkert vil byde på masser af godt væddeløb. Opløbet er ved Vestre Havneplads, hvor Casper Pedersen i 2017 vandt en flot sejr, da han kørte alene hjem. Samme scenarium kan måske udspille sig igen. 



 

14. august | 5. etape: Frederiksberg - enkeltstart 11 km  

For første gang i løbes historie køres den afgørende enkeltstarts etape, med start og mål på den legendariske Frederiksberg Allé. Den smukke allé har været en fast del af sidste etape i PostNord Danmark Rundt ruten siden 1995 (dog ikke i 2017), men aldrig før som en enkeltstart.

Den 11 km lange rute er yderst tilskuervenlig, da ruten er en såkaldt ud og hjem rute. Efter starten på  Frederiksberg allé, køres der ad Madvig allé, Gl. Kongevej, videre forbi Frederiksberg Rådhus, ad Smallegade og Peter Bangsvej til vendepunktet for enden af Peter Bangsvej.  Herefter samme vej retur. Etapen ligger perfekt til specialisterne, som her har mulighed for at gøre en forskel i klassementet. 



SE OGSÅ: Klassefelt kommer til start i Danmark Rundt

INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv

Annonce

Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

Annonce

Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce