Annonce

Hirschi har 2021-programmet klar, men må ikke afsløre detaljer fra skifte
18. januar 2021 17:02Foto: ASO
af Joachim Alexander Farshøj

Marc Hirschi har måske været den mest omtalte cykelrytter i 2021, da den talentfulde schweizer meget overraskende skiftede fra DSM til UAE Team Emirates den femte januar. Han må ikke afsløre detaljerne bag skiftet, men tilgengæld har han 2021-planen klar.

Holm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

se mere cykling på

Marc Hirschi er klar til 2021 på flere måder: Det turbulente skifte fra Team DSM har han lagt bag sig, men tilgengæld er løbsprogrammet klar foran ham.

 

Den unge schweizer sendte chokbølger gennem en hel cykelverden, da han den femte januar 2021 meddelte, at han alligevel ikke skulle tørne ud for Team DSM i 2021. Et meget uvant tidspunkt for en transfer, der naturligvis har kastet mange spørgsmål af sig, men de forbliver ubesvarede. Hirschi må nemlig slet ikke forklare om mekanismerne bag skiftet fra Team DSM til UAE Team Emirates:

 

”Jeg kan ikke fortælle noget, for vi (Team DSM og Hirschi, red.) har en forligsaftale. I sidste ende var der en chance for et skifte. Nu er jeg her på UAE Team Emirates, og jeg er virkelig glad for, det lykkedes. Nu fokuserer jeg på fremtiden. For mig er alt perfekt nu,” afslører Marc Hirschi på en pressekonference fra UAE Team Emirates’ træningslejr i Dubai.

 

Selvom svaret ikke på nogle måder gør skiftet mindre interessant, kommer Hirschi nok ikke til at fortælle nærmere lige foreløbigt. Tilgengæld var den tidligere U23-verdensmester mere end glad for at dele ud af løbsprogrammet i 2021:

”De store mål bliver de samme: Ardennerklassikerne og OL,” lyder det kontant fra Hirschi, der dog også har andre løb i kikkerten. Først skydes sæsonen i gang med UAE Team Emirates’ hjemmebaneløb, UAE Tour, hvorefter Hirschi skal køre enten Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico før Milano-Sanremo. Derefter rejser schweizeren til Baskerlandet for at køre Baskerlandet Rundt, der skal fungere som den sidste forberedelse inden Amstel Gold Race, Fleche Wallone og LIege-Bastogne-Liege.

 

Efter en pause genstarter Hirschi sin sæson på hjemmebane i Schweiz Rundt, hvorefter han drager til Frankrig for at køre Tour de France som hjælperytter for Tadej Pogacar og så videre til sæsonens altoverskyggende mål: De Olympiske Lege i Tokyo.

 

Slutteligt regner den forsvarende Fleche Wallone-triumfator med at køre VM, Lombardiet Rundt og måske endda EM. Der bliver altså nok at se til for Hirschi, der næsten kun kommer til at køre WorldTour-løb.

Annonce

 

Annonce

INFO
Marc Hirschi
Nyheder
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce