Annonce

Hinault tror ikke på ny fransk sejr i Tour de France
04. december 2020 09:12Foto: Sirotti
af Mathias Lørup Jakobsen

Den tidligere franske stjernerytter Bernard Hinault, tror ikke på, at nogle franske ryttere på nuværende tidspunkt har hvad der skal til for at vinde Tour de France. Han mener at niveauet er for højt på den internationale scene.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 31: Cykel-soigneur med Jesper Larsen

se mere cykling på

Bernard Hinault er den sidste franskmand, som har vundet det samlede klassement i Tour de France, hvilket han desuden formåede at gøre hele fem gange.

 

Hans sidste sejr i løbet er nu efterhånden 35 år siden og franskmændene higer mere og mere efter at få en ny sejrherre i deres eget løb.

 

Men ifølge Hinault selv skal franskmændene ikke have for store forhåbninger med det nuværende katalog af ryttere, som landet besidder.

 

I et nyligt interview fortæller han, hvorfor de franske stjerner ikke kan vinde, startende med en analyse af Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step).

 

”Han vil have for mange problemer i bjergene. Når du ser de rivaler, som han er oppe imod ved man, at han ikke har nok at skyde med efter en dag eller to i bjergene. Han er skabt til klassikere, til at vinde etaper, verdensmesterskaber. Han er en puncheur,” udtaler han ifølge Ciclismo Internacional til Europe 1.

 

I forlængelse er dette, påtaler han også, hvorfor et de andre store håb, nemlig Thibaut Pinot (Groupama FDJ), har en meget lille chance for at vinde.


”Han er i stand til at udrette store ting, som i 2019, men jeg tror ikke han vinder Touren. Måske kan han gøre det, hvis han slipper afsted en dag med nogle minutter, men så skal han også turde at tage nogle chancer,”

Annonce

 

Til sidst er Hinault dog ikke bleg for at pointere, at det også er et utroligt stærkt felt, som de franske ryttere er oppe imod.

 

”Det er et fantastisk felt. I hele min karriere i cykelsporten på 40 år, har jeg aldrig set en generation af så mange unge og dygtige ryttere på samme tid. Det er storartet,” afslutter Bernard Hinault.

 

Annonce

INFO
Bernard Hinault
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: PostNord Danmark Rundt-ruten præsenteres klokken 14

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce