Herald Sun Tour: Van Baarle og Schultz kupper løbet
02. februar 2019 10:55 af Rasmus BrandtFoto: Sirotti

Manuskriptet var skrevet, og plottet skulle være et opgør mellem profilerne Michael Woods og Richie Porte op ad den berømte stigning Arthur’s Seat. Denne blev dog revet i stykker af Dylan van Baarle (Team Sky) og Nicholas Schultz (Mitchelton-Scott), der kørte i morgenudbruddet og delte etapesejren og den samlede føring imellem sig.

Den fjerde etape af Herald Sun Tour var en kort men eksplosiv etape på 112,9 kilometer.

 

Undervejs på etapen skulle rytterne dog fire gange op af den tre kilometer lange stigning Arthur’s Seat, og derfor tegnede alt på et favoritopgør mellem Richie Porte, Michael Woods og de andre favoritter i løbet.

 

Andre havde dog en anden agenda, og fra starten af etapen kørte et otte mand stort udbrud afsted.

I det sad blandt andre Nicholas Schultz og Dylan Van Baarle og da udbruddet ramte Arthur’s Seat for sidste gang, var der kun de to tilbage, men med et stort hul ned til feltet.

 

Bagved forsøgte Porte og Woods begge at hente ind på de førende, men om det var solstik eller gummiben, så var begge de to kaptajners hold faldet fra, og de var derfor overladt til sig selv.

Da ingen havde lyst til at give alt for at spille sejren over i den andens hånd, blev det heller aldrig til en storstilet jagt fra de to favoritter.

 

Dette betød at Van Baarle og Schultz kunne køre om etapesejren og her var Schultz hurtigst i spurten, mens Van Baarle overtog den samlede føring med 24 sekunder ned til Schultz.

 

Dermed er hollænderen, der normalt har forårsklassikerne som sit store mål, storfavorit til at vinde løbet, inden den korte etape i Melbourne der køres i nat dansk tid.

 

På trods af tidligere succes, som for eksempel sejr i Tour of Britain i 2014 og en femteplads i Binck Banck Tour, er denne sejr en ny side af Van Baarle, og det bliver spændende af følge ham i blandt andet Flandern Rundt, hvor han sidste år var i udbrud med Mads Pedersen.

DEL
DELTAG I DEBATTEN