Her er Danmarks VM-deltagere
16. oktober 2020 07:30Danmarks Cykleunion
af Christian Frese

Det første officielle VM i e-cykling skal afvikles den 9. december, og nu har Danmarks Cykle Union sat navn på de tre herrer og to kvinder, som skal repræsentere Danmark ved mesterskabet.

Annonce

Nicklas Amdi Pedersen, Anders Foldager, Frederik Muff, Fie Østerby og Marie-Louise Hartz Krogager skal forsvare de danske farver ved UCI´s første VM i e-cykling nogensinde.

 

Det bekræfter Danmarks Cykle Union her til morgen i en pressemeddelelse.

 

Amdi Pedersen, Foldager og Muff viste sig alle frem ved DCU´s nyligt afviklede VM-iagttagelsesløb, som blev afholdt i samarbejde med Feltet.dk, og det har nu været medvirkende til de tre herrers udtagelse til VM den 9. december.
 

”Danmark bliver repræsenteret af stærke profiler. Til herreholdet har vi fået tildelt tre pladser, og blandt andet gennem tre hæsblæsende iagttagelsesløb med stærkt besatte felter blev de tre ryttere udtaget”, siger formand for DCU´s e-cyklingsudvalg Morten Pedersen og tilføjer:
 

”Frederik er en utrolig stærk allrounder og samtidig en fantastisk teamplayer, mens Nicklas og Anders er holdets skarpe afsluttere”.
 

Danmark var i første omgang ikke blevet tildelt nogen VM-pladser hos kvinderne, men i sidste uge kunne DCU meddele, at der alligevel kommer to danske kvinder til start.
 

Disse to bliver Hartz Krogager og Østerby, som blandt andet sluttede som henholdsvis nummer et og to i Feltet.dk´s og DCU´s Uno-X Cup tidligere på året.
 

”Vi fik de to wildcards med kort varsel, så desværre var det ikke muligt at afholde iagttagelsesløb som hos herrerne. Derfor er de to ryttere udtaget ud fra en helhedsvurdering, hvor vi tog udgangspunkt i en række forhold. Herunder screening af data fra zwiftpower, hvor data giver et billede af rytterens performance, men i lige så høj grad også en vurdering af rytterprofil, særlige kompetencer i forhold til ruten, taktisk formåen med videre”, siger udvalgsmedlem Jesper Svenningsen.
 

Kvindernes VM var oprindeligt planlagt til at skulle løbe af stablen den 8. december, men er nu skubbet en dag, hvilket betyder, at begge køns ræs skal køres den 9. december.
 

Desuden er VM-ruten blevet ændret til den 30 kilometer lange rundstrækning Figure 8 Reverse, hvor der skal køres én fuld omgang plus yderligere 20 kilometer til toppen af bakken Hilly KOM Forward (900 m á 5,5 %).
 

De godt 1,65 omgange af rundstrækningen i Watopia giver et løb på 50 kilometer med 483 højdemeter.
 

I pressemeddelelsen oplyser DCU, at de danske ryttere vil deltage i VM fra Unionens e-cyklingslokaler i Idrættens Hus i Brøndby.

INFO
E-cykling
Nyheder
Nicklas Amdi Pedersen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Optimistisk Mørkøv: Stort hvis jeg kan hjælpe Cavendish tilbage

Landevej

Video i artiklenTour de France: Ungdomstrøjen

Landevej

DCU har udtaget OL-holdet på landevejen

Landevej

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE