Henao fortsætter hos Ineos
23. oktober 2019 16:40Foto: Team Sky 2019
af Mathias Blohm

Sebastian Henao har kørt for britiske Team Sky siden 2014, og selvom holdet nu hedder Team Ineos, fortsætter den 26-årige colombianer på holdet de næste to sæsoner.

Annonce

Ineos har været godt tilfredse med den netop overståede sæson.

 

Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man kigger på holdets transferliste. Kun Richard Carapaz bliver næste år føjet til truppen, og selvom de samtidig siger farvel til fem ryttere, har langt de fleste ryttere fået forlænget kontrakterne - heriblandt colombianske Sebastian Henao.

 

”Jeg er meget glad for at kunne fortsætte på dette store hold. Lige siden min første sæson har jeg følt mig hjemme her - det er som min anden familie. Hele holdet; rytter og mandskab er fantastiske at arbejde med, og jeg har lært meget i mine seneste seks år her,” siger Henao.

 

Sebastian Henao har trods sine seks sæsoner på et af WorldTourens mest dominerende mandskaber endnu ingen sejre på cv’et. I år fik colombianeren for første gang lov at køre hele to grand tours.

 

”Jeg foretrækker ugelange etapeløb og i særdelshed grand tours. Jeg ønsker fortsat at udvikle mig og forbedre mig i disse løb. Jeg har mere erfaring nu, og jeg er i stand til at bidrage med mere og give alt til hjælp for holdet,” siger Henao.

 

Med forlængelsen til Henao kommer Ineos næste år til at have hele fem sydamerikaneren i truppen. Foruden Henaos landsmænd Egan Bernal og Iván Sosa, kører også de to ecuadoriaaner Richard Carapaz og Jhonatan Narváez for holdet, og der er ikke megen tvivl om, at Henao er nederst sydamerikaner i fødekæden, men det har han det fint med.

Annonce

 

”Sebastian er blevet en virkelig god hjælperytter, og han er komfortabel med at hjælpe holdets store kaptajner. Han fortsætter med at udvikle sig i denne rolle, og han er en solid rytter i de mellemstore bjerge. Han har fået mere erfaring for hver sæson blandt andet i store løb som Giro d’Italia og Paris-Nice. Sportsdirektørerne og kaptajnerne stoler alle på ham, og efter at have kørt to grand tours i denne sæson er han på et vigtigt sted i sin karriere,” siger Henaos træner Xabier Artetxe.

 

Henao skiftede til Team Sky fra hjemlandets Colombia-Coldeportes, hvor han var holdkammerat med blandt andre Fernando Gaviria.

 

Annonce

INFO
Sebastian Henao
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenMatthias Brändle med ny hurtigst tid: 9:09

Video

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenSi o no? Brian Holm og Bastian Emil svarer på skarpe ja-nej-spørgsmål om cykelsporten

Video

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenChristopher Juul-Jensen sætter 8. hurtigste tid med 9:32

Video

Video i artiklenCastroviejo sætter hurtigste tid: 9:14

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Annonce