EKSKLUSIVT

'Hellerup' øjner topresultat ved DM: Vi glæder os helt vildt
04. august 2020 10:30Foto: Team ColoQuick
af Christian Frese

Efter en lang coronapause ser ColoQuicks ledende sportsdirektør Brian 'Hellerup' Petersen frem til at få skudt holdets 2020-sæson i gang ved Randers Bike Week i den kommende weekend. Etapeløbet bliver første skridt mod DM på landevej, hvor 'Hellerup' håber at se sine tropper drage fordel af det faktum, at de professionelle udlandsdanskere ikke har tusinder af friske WorldTour-kilometer i stængerne.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 15: De flotteste cykeltrøjer gennem tiden og besøg af Per Bausager

se mere cykling på

Sæsonen blev sat på standby, før den overhovedet var kommet i gang.

 

I marts var ColoQuick på træningslejr ved spanske Calpe for at forberede sig til sæsonens første løb, men efter blot syv af den i alt 14 dage lange udlandstur måtte holdet vende næsen tilbage til Danmark.

 

Coronakrisen havde krævet sine første ofre, men næppe havde Brian 'Hellerup' Petersen og resten af det danske kontinentalmandskab forestillet sig, at holdet næsten fem måneder senere fortsat ville have sæsonens første UCI-løb til gode.

 

”Det har godt nok været en hård tid at komme igennem. Men det er jo ikke kun os. Det har det været for alle”, fortæller ColoQuicks ledende sportsdirektør til Feltet.dk.

 

”Vi havde forberedt os rigtig, rigtig godt hele vinteren, hvor vi havde en masse samlinger med rytterne. Vi var i Spanien, og så blev det hele lukket ned. Vi var startet rigtig fint, og ingen var syge. Så det var rigtig, rigtig træls at skulle lukke ned”.

 

Den hastige spredning af virussen resulterede i udgangsforbud og dermed indendørstræning for ryttere i store dele af Sydeuropa. Et sådan forbud blev imidlertid aldrig indført i Danmark, hvilket ColoQuick forsøgte at udnytte på bedst muIig vis i det løbsfattige forår.

 

”Vi gjorde det igennem hele perioden, at vi holdt samlinger med fire ryttere plus en sportsdirektør (på tidspunkter med forsamlingsforbud, red.). Bare for at motivere folk, og for at der skete et eller andet”, fortæller 'Hellerup' og uddyber:

 

”Det har selvfølgelig været udfordrende, og hver rytter har man måttet arbejde med separat, fordi alle tackler det jo forskelligt. Alle sportsdirektørerne har været inde over og budt ind med det, som de kunne. Så de har ydet en kæmpe indsats for at motivere rytterne”.

 

De små samlinger af en dags varighed blev fulgt op af den første reelle holdsamling siden afbrydelsen af træningslejren i Calpe. Denne fandt sted ved Glyngøre i weekenden mellem den 3. og 5. juli - næsten fire måneder efter hjemrejsen fra Spanien.

 

Her fik den sportslige ledelse på ColoQuick muligheden for både at se rytternes fysiske tilstand an samt at tage holdets sponsorer med bag kulisserne i de første forberedelser til den nye løbskalender, som kontinentalmandskabet indleder med Randers Bike Week den 6. august.

 

”Samlingen (3.-5. juli) brugte vi til at køre cykelløb og teste rytterne af. Så vi ved godt, hvem der lige har skullet finpudse formen. Efterfølgende lavede vi nogle specifikke programmer til nogen, og vi har også sat nogen til at køre noget pacetræniing for lige at pudse det sidste af op til sæsonstarten”, forklarer 'Hellerup'.

 

Enkelte løb er det dog allerede blevet til for nogle af ColoQuicks ryttere.

 

Den 10. juli kørte Anthon Charmig, Aksel Bech Skot-Hansen, Mads Østergaard og William Blume Levy alle i top 11 i Bjergløbets enkeltstart på Bornholm, mens Oliver Wulff ugen efter sluttede toer efter Mads Pedersen ved Waoo Derny Grand Prix.

 

”Vi har gjort alt, hvad vi kunne for, at vores ryttere skal være topklar, og det synes jeg også, at man kunne se, da vi var på Bornholm at køre. De ryttere, som kørte enkeltstarten, gjorde det godt. Jeg var overrasket over, at Mads Østergaard kørte så stærkt, da han kørte på almindelig cykel”, udtaler 'Hellerup' og tilføjer:

 

”Det pjaskede ned, så vi valgte, at én mand skulle prøve at køre på almindelig cykel og de andre på enkeltstartscykel. Man kan altid være bagklog, men var han kørt på TT-cykel, så var han nok sluttet i top tre. Nogle gange må man prøve noget, og havde han nu vundet, så havde man sagt, at det var genialt. Så vi er klar, og vi glæder os bare til at skulle i gang”.


Randers Bike Week, DEMIN Cup og DM

ColoQuick stiller med samtlige af holdets 14 ryttere til Randers Bike Week, og ugen efter vil 13 (Stein-Erik Eriksen kører i Norge) af disse deltage i DEMIN Cuppens 1. afdeling i nordsjællandske Tikøb.

 

Her vil mandskabet jagte resultater fra start, men løbene vil samtidig udgøre optakt til en af sæsonens helt store målsætninger: DM-løbet i Middelfart den 23. august, hvis rundstrækning holdets ryttere kørte igennem adskillige gange i den forgangne weekend.

 

”Vi glæder os helt vildt til at skulle køre DM, og det er også derfor, at vi bruger en hel dag dernede og kører fuld distance og laver det taktiske oplæg, så rytterne allerede på nuværende tidspunkt ved, hvordan det bliver. Jeg har været dernede med et par sportsdirektører. Vi har kørt ruten igennem nogle gange, så vi kender den rigtig godt og har snakket taktik allerede. Det er vi i gang med”.

 

DM på landevej har i sagens natur været domineret af de professionelle WorldTour-ryttere i de seneste mange år, men lige præcis i år spår 'Hellerup' kontinentalrytterne en ganske god chance for at snyde profferne.

 

De særlige omstændigheder med den lange løbspause for samtlige ryttere kan nemlig vise sig at udligne niveauforskellene mellem rytterne, spår ColoQuicks ledende sportsdirektør.

 

”Selvfølgelig er der forskel på, om man er professionel, eller om man er kontinentalrytter, men afstandene vil være mindre, kvag at ingen af dem har haft 50 starter, når vi når til DM. Ingen af profferne har en Grand Tour i benene, eller har kørt alle klassikerne, inden de kommer til DM”, siger 'Hellerup' og tilføjer:

 

”Det gør, at chancerne for at lave et flot resultat vil blive større. Folk har bare skullet træne. Det er klart, at du får en anden udholdenhed, når du har alle de løbsstarter, og du har en anden speed. Et WorldTour-løb bliver kørt i en anden speed i forhold til et A-løb. Så vi er meget spændte på det”.

 

'Hellerup' bekræfter, at ColoQuick har fået sammensat et løbsprogram, men danskeren vil ikke røbe det komplette udseende af holdets kalender. Sikkert er det dog, at det danske mandskab grundet coronavirussen udelukkende vil opholde sig i Skandinavien i resten af 2020.

 

”Vi havde snakket lidt om, at vi skulle til Italien sidst på sæsonen, men det tør jeg simpelthen ikke. Jeg tænker ikke, at det er det værd. Vi har desværre ikke økonomiske ressourcer til bare at ansætte to læger, som kan tage med os rundt. Så i år må vi nøjes med at køre det, som vi kan i Norden, og så er det vigtigere, at vi kommer godt igennem året, og så må vi starte op på en frisk. Jeg tror, at der er mange, som ser det sådan i år”, slutter 'Hellerup'.

 

Som ’Hellerup’ i sidste uge kunne afsløre overfor Feltet.dk, har ColoQuick Cycling allerede holdets fremtid på plads for 2021.

INFO
Randers Bike Week
Nyheder
Denim Cup
Nyheder
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenBliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud

Efter 18. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Roglics taktik til tidskørsel endnu ikke fastlagt

Degenkolb: Betyder jeg var i god form til Touren

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Tour de France

Van Vleuten ude af Giro Rosa og VM

Video i artiklenTour de France-analyse: Klasse fornægter sig ikke

Denz bedst på kongeetapen i Slovakiet

Følg Sagans sidste forsøg på et grønt kup

Hirschi: Kwiatkowski var virkelig stærk

Pogacar: Jeg ser frem til tidskørslen

Landa - Vi prøvede alt

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenKwiatkowski: Jeg havde gåsehud de sidste kilometer

Video i artiklenEt kig frem mod ruten på 19. etape af Tour de France

Video i artiklenHøjdepunkter fra 18. etape af Tour de France

Video i artiklenKwiatkowski efter etapesejr: Jeg havde gåsehud de sidste mange kilometer

Video i artiklenKwiatkowski og Carapaz ruller over stregen side om side – Kwiatkowski vinder etapen

Video i artiklenDobbelt Ineos-triumf på 18. etape

Video i artiklenLotte Kopecky vinder 7. etape af Giro Rosa - van Vleuten fortsat i pink trods styrt

Verdensmesteren involveret i styrt - formodet brækket hånd

Video i artiklenUran i problemer! Bliver sat fra fontgruppen

Video i artiklenLanda angriber i bunden af dagens sidste stigning!

Video i artiklenFrontgruppen kører ind på dagens hårdeste stigning

Video i artiklenTo Ineos-ryttere i forreste gruppe over Col des Aravis

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg

Video i artiklenHirschi styrter på nedkørsel!

Video i artiklenKopecky vinder syvende etape af Giro Rosa

Mads Würtz femmer i new zelandsk sejr i Coppa Sabatini

Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg – Hindsgaul i udbrud

Video i artiklenHirschi først over dagens første bjerg

Video i artiklenInterview med Pogacar før dagens etape

Video i artiklenInterview med Richie Porte før dagens etape

Video i artiklenSøren Kragh og Michael Valgren sammen i udbrud

Video i artiklenRolland og Alaphilippe angriber fra feltet

Video i artiklenSam Bennett hurtigst i pointspurten.

Groupama-FDJ forlænger med fem ryttere

Bora-Hansgrohe sikrer sig sprintertalent

Modkørende trafik endte i rytterstrejke

Bilbao: Vi vil prøve igen

Kruijswijk leder Jumbo-Visma an i Giro d’Italia

Danskerne gjorde rent bord - se samtlige resultater fra første e-løb

Efter 17. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

ONSDAG

Video i artiklenOptakt: 18. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Højt at flyve, Superman!

Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat

Glad Roglic applauderer Lopez

Video i artiklenSepp Kuss angriber med under tre kilometer til mål

Pogacar giver ikke op: Alt kan ske

Feltet.dk og DCU lancerer spritnye e-cykelløb - vi livestreamer i aften

Video i artiklenKometen fra Colorado: Lopez var for stærk

Quick-Step-tysker vinder i Slovakiet - Price-Pejtersen i top-fem

Overvældet Lopez: Det er følelsesladet

Video i artiklenMarianne Vos vinder for anden dag i træk

Video i artiklenMiguel Angel Lopez vinder 17. etape

Video i artiklenSuperman Lopez vinder Tourens kongeetape - Pogacar taber tid

Riwal fortsætter som hovedsponsor

Video i artiklenArnaud Démare vinder anden etape i Luxembourg efter neutralisering

Video i artiklenTadej Pogacar tager bjergpoint

Gaviria vinder Giro della Toscana

Video i artiklenArmstrongs sprogskole: Hvordan udtaler man Kuss?

Video i artiklenArnaud Démare vinder anden etape i Luxembourg efter neutralisering

Video i artiklenMarianne Vos vinder for anden dag i træk

Video i artiklenBora tager første stik i Slovakiet

Riwal Securitas-rytter på det britiske landshold til VM

Europamesteren i enkeltstart startede ikke dagens etape i Touren

Video i artiklenGeorge Hincapie efter Søren Kraghs etapesejr: Det han præsterede var helt utroligt!

Bernal ude af Touren

Efter 16. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Corts afløser til VM fundet

Eksklusivt interviewMørkøv mistænker at Sagan er mæt af resultater

Eksklusivt interviewSuccesfuld U23-debut kom bag på Synch-Giant talent

Video i artiklenOptakt: 17. etape af Tour de France

TIRSDAG

Magnus Cort testet positiv for Covid-19

Vind lækre Garmin produkter

Video i artiklenTour de France-analyse: Skolebænk eller grand tour-stjerne?

Rolland tør ikke tro på prikkerne

Reaktioner fra Tourens 16. etape