EKSKLUSIVT

'Hellerup': Jeg begræder det
21. maj 2020 16:00Foto: Henriette Brandt
af Andy Joachim Pedersen

Brian ’Hellerup’ Petersen er dybt ærgerlig over aflysningen af PostNord Danmark Rundt og uvisheden om DM. Det er en reel mavepuster, som de danske aktører fik i går.

Mens vi venter på cykelsporten: Nibalis største sejre, Geraint Thomas\' coronatid og tilbageblik med van der Poel

se mere cykling på

Tirsdag aften så det lyst ud for dansk cykelsport. I den nye UCI-kalender var der en plads til PostNord Danmark Rundt i starten af september, og dermed var der en udsigt at sigte efter for de danske hold, som har været sat på pause ligesom resten af sporten.

 

Onsdag morgen kom meldingerne så: DM i Give udskydes til 2021 og PostNord Danmark Rundt aflyses i 2020. At det endte med at ske, er noget, som ’Hellerup’ er ked af, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Jeg må sige, at jeg begræder det. Det er meget ærgerligt. Det er vores Tour de France og vores udstillingsvindue. Vi vandt det sidste år, og jeg er sikker på, at vi kunne have gjort det rigtig flot i år også,” siger Brian ’Hellerup’ Petersen til Feltet.dk.

 

Det hele var planlagt og klar
Siden den store nedlukning ramte for godt to måneder siden, har ColoQuick også været ramt af nedlukning. Det er dog klart, at mandskabet naturligvis har søgt efter udsigter at se frem til, og ’Danmarks Tour de France’ var netop den udsigt.

 

”Vi havde allerede planlagt rekognoscering og alt var lagt til rette i forhold til PostNord Danmark Rundt. Vi blev lukket ned i marts, og vi havde løbet som mål. Derfra havde vi lagt træningslejre, rekognoscering og alt andet i forhold til det,” siger han.

 

At mandskabet havde planlagt det hele skyldes, at mandskabet sidste år rendte med sejren til Niklas Larsen. Den imponerende sejr skulle efterfølges af et godt resultat i år, hvor mandskabet var klar til at komme med det store show.

 

”Vi kunne se os selv som en outsider i forhold til de hold, som kom. Derfor forberedt vi os optimalt i forhold til det. Det var en mavepuster at få,” siger han.

 

Man er nødt til at respektere situationen
Ærgrelsen er dog også akkompagneret af respekt for den nuværende situation. ’Hellerup’ sætter hele situationen i perspektiv, da han minder om, at det aldrig er en ufarlig situation, når et land lukker ned.

 

”Samtidig med det der sker i vores land, må man også have respekt for det, der sker. Folk bliver fyret, virksomheder lukker og folk dør. Der bliver man nødt til at respektere de restriktioner, som kommer fra regeringen,” siger han.

 

Det ændrer dog ikke på, at han alligevel blev noget overrasket over udmeldingen onsdag, når den holdes op mod udmeldingen fra tirsdag, hvor UCI-kalenderen altså indeholdt PostNord Danmark Rundt.

 

”Vi skal lige samle os lidt, og så skal vi finde nogle nye mål. Jeg var lidt overrasket over det. Tirsdag aften meldes datoen 1. til 5. september ud og onsdag morgen kommer der så en mavepuster. Vi glædede os tirsdag aften, og rytterne var helt opstemt,” siger han.

 

Dele af ColoQuick-holdet er samlet i dag, og ’Hellerup’ var da også i gang med samlingen, da Feltet.dk fangede ham. Dagens samling gjorde det oplagt at tage situationen op med rytterne, hvis moral skulle genrejses.

 

”Nu har vi samling i dag, hvor vi får samlet dem lidt op. Vi holdt et lille krisemøde til at starte med og så er de i godt humør igen nu. Nu må vi bare se fremad. Selvom jeg ikke ved, hvad løb vi skal køre og hvornår, så handler det om at blive ved med at motivere rytterne,” siger han.

 

Danske ryttere er heldigere stillet end andre
Samlingen finder sted nær Blue Hors, som skulle danne grundlag for en del af ruten til det DM i Give, som nu er blevet rykket til 2021. Samlingen kører dog videre for ColoQuick, mens ’Hellerup’ håber, at der findes andre klubber i Danmark, som vil forsøge at tage teten.

 

”Vi havde planlagt at lave rekognoscering på de omgange hernede i forhold til DM, så det har vi ikke ændret. Vi må se, om nogen andre klubber tager handsken op. Man har aflyst det i Give, og så må man se, om nogen andre klubber byder ind og holder DM. Det er ude af vores hænder,” siger han.

 

Her leder han desuden samtalen hen på de ryttere, som har boet i Italien og Frankrig, hvor et udgangsforbud har holdt dem indendørs. Set i det perspektiv er situationen i Danmark stadig ærgerlig, men omvendt har de på andre områder haft gode vilkår.

 

”Jeg har nogle gamle venner, som er sportsdirektører nede i Italien, og deres ryttere er jo ved at rive væggene ned i deres lejligheder, havde jeg nær sagt. Det var de i hvert fald for 14 dage siden. På den vis er vi heldigt stillede,” siger han.

 

Sportsdirektørerne trækker et stort læs
Coronatiden har gjort, at mandskabet har investeret meget i mandskabspleje. Normalvis motiveres et holds ryttere af de kommende løb og mål, som de måtte have for en sæson. At holde ryttere motiveret, som ikke længere har udsigt til sæsonens store mål, er dog en anden udfordring.

 

Derfor storroser ’Hellerup’ også de sportsdirektører, som er på mandskabet. De har gjort et stort stykke arbejde, fortæller han.

 

”Vi bruger mere tid på mandskabspleje. Hver sportsdirektør har deres rytter, mens jeg har det overordnede ansvar. Alle sportsdirektørerne gør en kæmpe indsats for at motivere de ryttere, de har. Det er det vigtigste,” siger han.

 

Mandskabet har kørt stort set hver anden weekend siden nedlukningen med mindre grupper af ryttere, mens sportsdirektørerne er i daglig kontakt med deres ryttere.

 

”De andre sportsdirektører på holdet gør et kæmpe stykke arbejde. Det er helt vanvittigt, hvordan de arbejder med rytterne også nu. De er i daglig kontakt med dem, og jeg får opsummering fra dem, men det er dem, der laver det kæmpe, daglige arbejde,” siger han.

 

”Det er måske det, der gør, at vi kan blive ved med at holde gejsten. Jeg har trukket store veksler på de her sportsdirektører på holdet, og jeg kan ikke takke dem nok for deres store indsats,” siger han desuden.

 

Udfordringen tages op
Det ændrer dog ikke på, at det er et slag for et dansk kontinentalmandskab med forhåbninger til hjemlandets største cykelløb, når PostNord Danmark Rundt ikke længere er på kalenderen. Konsekvenserne kendes ikke endnu.

 

”Hvis man mister 80 procent af sin eksponering i forhold til at lukke PostNord Danmark Rundt ned, så er det klart, at det får en eller anden konsekvens i forhold til vores sponsorer også. Vi har ikke nået at lave konsekvensanalyse endnu,” siger han.

 

Snakken med holdets sponsorer er naturligvis i gang løbende, og dialogen om den nye situation er også i gang. ’Hellerup’ fremhæver, at der sidder dedikerede mennesker rundt omkring, som bakker holdet op, selvom det endnu er for tidligt at kunne konkludere på de konkrete konsekvenser.

 

”Vi har skrevet rundt til vores sponsorer og spurgt, hvad kan vi gøre for dem? Vi håber på stor forståelse, og jeg ved, at der er stor opbakning oppe fra Skive-egnen til vores lokale hold. Det er meget tidligt at sige noget om endnu,” siger han.

 

Holdet tager dog udfordringen op og kigger på de udfordringer, som måtte opstå. På den anden side har de netop mødt stor opbakning, og det hjælper trods alt på situationen.

 

”Vi tager udfordringen op. Om en måned ved vi mere om konsekvenserne. Vi har haft nogle sponsorer, som gennem hele forløbet har bakket os op. Der er virkelig nogle ildsjæle, som har været på fra dag 1. Vi har ikke kunne nå at være hele vejen rundt,” siger han.

 

Ligeledes er der fortsat uklarhed om, hvordan den danske løbskalender kommer til at se ud for resten af året. Mens andre forbund fra andre lande har lagt planer ud offentligt, ved hverken hold eller fans endnu, hvordan det kommer til at se ud i Danmark, og den udmelding afventer ColoQuick også, før programmet kan lægges.

 

”Der er ikke kommet en kalender ud endnu. Vi ved intet om noget fra 1. september, når det hele bliver lukket op. Vi aner ikke, hvad vi skal køre, og hvornår vi skal køre det endnu, da vi afventer en udmelding fra DCU,” siger han.

INFO
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
Covid-19
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DCU
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

MANDAG

Tilfreds Izagirre udnyttede overtal

Optakt: 4. etape af La Route d’Occitanié

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Landa endelig klar til ubestridt kaptajnrolle

Optakt: Tour de Pologne

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Følg Fuglsang og Vingegaard i Polen

Mads P: Det eneste, der bliver husket, er, at jeg vandt i Harrogate

Eksklusivt interviewUheld og sygdom plager Riwal på bjergetape i Frankrig

En stille verdensmester fylder 75

Izagirre sejrer i den italienske regn

Bernal vinder Tour-generalprøve i Alperne - Froome i problemer

Eksperterne næsten enige: Disse danskere kører Touren i 2020

To danskere klar til Czech Tour

Porte rygtes tilbage til INEOS

Sunweb-dansker genstarter sæsonen i Polen

Dansk Tour-start er udskudt til 2022

Søren Kragh kører Milano-Sanremo

Danskerduo til start for Quick-Step i Italien

Bernal om stortalent: Han bryder normerne

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Jumbo-Visma skriver med italiensk EM-bronzevinder

Optakt: Gran Trittico Lombardo

Optakt: 3. etape af La Route d’Occitanié

Officielt: Klassikerspecialist skifter til Bora-hansgrohe

Træner om Van Aerts watt-tal: Aldrig set noget lignende

Video i artiklen”Det skaber bølger i hele cykelkalenderen, når Touren rykkes en uge” – Bay kræver ændringer ved OL

Eksklusivt interviewNorsk Riwal-rytter må udgå i Frankrig

Evenepoel fortsætter sæsonen i Polen

Team INEOS indberetter klage under fransk etapeløb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Pierre Latour tager til Total Direct Energie

Eksklusivt interviewNorsgaard før debut og comeback: Jeg er pisse nervøs!

Sportsdirektør: Colbrelli gjorde alt rigtigt

Caruso efter sejr: Der er gået lang tid

Blaudzun: Jeg er så stolt af gutterne

Alaphillippe kæmpede med ødelagt hjul og seks punkteringer ved Strade Bianche

Eksklusivt interviewSkuffet Vinjebo blev hentet 500 meter fra stregen: Troede virkelig på det

Eksklusivt interviewHonoré efter Strade Bianche: Varmen var ekstrem

Ombejlet belgier forlænger med Bahrain-McLaren

Vinjebo tæt på stor triumf i Frankrig

Italiener snød Riis-stjerne for sejr i Spanien

Asgreen led i varmen: Følte mig syg

LIVE nu: Hvem vinder slaget på den baskiske mur i Getxo?

Optakt: Circuito de Getxo

Optakt: 2. etape af La Route d’Occitanié

Van Avermaet efter Strade Bianche: En af de sværeste dage i min karriere

Mathieu van der Poel: Punkteringer kostede mig chancen for at vinde

Landa efter Remco-demonstration: Det bliver umuligt at vinde om et par år

Bettiol: Cort trodsede dårlige ben og beskyttede mig

Nibali udgik af Strade Bianche med forslået hånd

Schachmann: Støvet var en faktor i Van Aerts sejr

Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis

Video i artiklenSe billeder og videosammendrag af Strade Bianche

LØRDAG

Fuglsang efter femteplads: Godt at være tilbage

Sosa: Glad for vores lille show

Video i artiklenUdmattet Van Aert: I dag var en lang lidelse

Evenepoel: Mission accomplished

Van Vleuten: Piazza del Campo er et smukt sejrssted

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Fuglsang i top fem - Van Aert vandt Strade Bianche

Eksklusivt interviewIndebrændt Kron snuppede ungdoms- og bjergtrøjen i stjernebesat løb

Eksklusivt interviewMartin Toft Madsen sejrer i Norges Cuppen

Video i artiklenUdmattet Van Aert: I dag var en lang lidelse

Video i artiklenStrade Bianche 2020: Van Aert smadrede de andre i Toscanas grus

Kron i langt udbrud - Coquard sejrede

Colombiansk stortalent slår Landa og Evenepoel på kongeetape

Nådesløs Van Vleuten knuser Garcia i Strade-finale

Pinot: Skal ikke køre mig træt i d’Occetanie

Irsk eks-rytter smadrer Contadors Everest-rekord

Van Avermaet om kontrakt: Jeg venter på Ochowicz

Spændt Bettiol: Alle vil bevise sit værd

Van der Poel: Strade Bianche er ét af sæsonens hårdeste løb

Optakt: 1. etape af La Route d’Occitanié

Eksklusivt interviewSkjelmose: Det er en kæmpe mulighed

Optakt: La Route d’Occitanie (Route du Sud)

Optakt: 5. etape af Vuelta a Burgos

Optakt: Strade Bianche

Masser af talenter får prøvekontrakter på WorldTouren

Dillier utilfreds med udelukkelsen grundet COVID-19

Ung dansker får prøve-kontrakt hos Trek-Segafredo