Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

'Hellerup': Jeg begræder det
21. maj 2020 16:00Foto: Henriette Brandt
af Andy Joachim Pedersen

Brian ’Hellerup’ Petersen er dybt ærgerlig over aflysningen af PostNord Danmark Rundt og uvisheden om DM. Det er en reel mavepuster, som de danske aktører fik i går.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tirsdag aften så det lyst ud for dansk cykelsport. I den nye UCI-kalender var der en plads til PostNord Danmark Rundt i starten af september, og dermed var der en udsigt at sigte efter for de danske hold, som har været sat på pause ligesom resten af sporten.

 

Onsdag morgen kom meldingerne så: DM i Give udskydes til 2021 og PostNord Danmark Rundt aflyses i 2020. At det endte med at ske, er noget, som ’Hellerup’ er ked af, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Jeg må sige, at jeg begræder det. Det er meget ærgerligt. Det er vores Tour de France og vores udstillingsvindue. Vi vandt det sidste år, og jeg er sikker på, at vi kunne have gjort det rigtig flot i år også,” siger Brian ’Hellerup’ Petersen til Feltet.dk.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Det hele var planlagt og klar
Siden den store nedlukning ramte for godt to måneder siden, har ColoQuick også været ramt af nedlukning. Det er dog klart, at mandskabet naturligvis har søgt efter udsigter at se frem til, og ’Danmarks Tour de France’ var netop den udsigt.

 

”Vi havde allerede planlagt rekognoscering og alt var lagt til rette i forhold til PostNord Danmark Rundt. Vi blev lukket ned i marts, og vi havde løbet som mål. Derfra havde vi lagt træningslejre, rekognoscering og alt andet i forhold til det,” siger han.

 

At mandskabet havde planlagt det hele skyldes, at mandskabet sidste år rendte med sejren til Niklas Larsen. Den imponerende sejr skulle efterfølges af et godt resultat i år, hvor mandskabet var klar til at komme med det store show.

Annonce

 

”Vi kunne se os selv som en outsider i forhold til de hold, som kom. Derfor forberedt vi os optimalt i forhold til det. Det var en mavepuster at få,” siger han.

 

Man er nødt til at respektere situationen
Ærgrelsen er dog også akkompagneret af respekt for den nuværende situation. ’Hellerup’ sætter hele situationen i perspektiv, da han minder om, at det aldrig er en ufarlig situation, når et land lukker ned.

 

”Samtidig med det der sker i vores land, må man også have respekt for det, der sker. Folk bliver fyret, virksomheder lukker og folk dør. Der bliver man nødt til at respektere de restriktioner, som kommer fra regeringen,” siger han.

 

Det ændrer dog ikke på, at han alligevel blev noget overrasket over udmeldingen onsdag, når den holdes op mod udmeldingen fra tirsdag, hvor UCI-kalenderen altså indeholdt PostNord Danmark Rundt.

 

”Vi skal lige samle os lidt, og så skal vi finde nogle nye mål. Jeg var lidt overrasket over det. Tirsdag aften meldes datoen 1. til 5. september ud og onsdag morgen kommer der så en mavepuster. Vi glædede os tirsdag aften, og rytterne var helt opstemt,” siger han.

 

Dele af ColoQuick-holdet er samlet i dag, og ’Hellerup’ var da også i gang med samlingen, da Feltet.dk fangede ham. Dagens samling gjorde det oplagt at tage situationen op med rytterne, hvis moral skulle genrejses.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Nu har vi samling i dag, hvor vi får samlet dem lidt op. Vi holdt et lille krisemøde til at starte med og så er de i godt humør igen nu. Nu må vi bare se fremad. Selvom jeg ikke ved, hvad løb vi skal køre og hvornår, så handler det om at blive ved med at motivere rytterne,” siger han.

 

Danske ryttere er heldigere stillet end andre
Samlingen finder sted nær Blue Hors, som skulle danne grundlag for en del af ruten til det DM i Give, som nu er blevet rykket til 2021. Samlingen kører dog videre for ColoQuick, mens ’Hellerup’ håber, at der findes andre klubber i Danmark, som vil forsøge at tage teten.

 

”Vi havde planlagt at lave rekognoscering på de omgange hernede i forhold til DM, så det har vi ikke ændret. Vi må se, om nogen andre klubber tager handsken op. Man har aflyst det i Give, og så må man se, om nogen andre klubber byder ind og holder DM. Det er ude af vores hænder,” siger han.

 

Her leder han desuden samtalen hen på de ryttere, som har boet i Italien og Frankrig, hvor et udgangsforbud har holdt dem indendørs. Set i det perspektiv er situationen i Danmark stadig ærgerlig, men omvendt har de på andre områder haft gode vilkår.

Annonce

 

”Jeg har nogle gamle venner, som er sportsdirektører nede i Italien, og deres ryttere er jo ved at rive væggene ned i deres lejligheder, havde jeg nær sagt. Det var de i hvert fald for 14 dage siden. På den vis er vi heldigt stillede,” siger han.

 

Sportsdirektørerne trækker et stort læs
Coronatiden har gjort, at mandskabet har investeret meget i mandskabspleje. Normalvis motiveres et holds ryttere af de kommende løb og mål, som de måtte have for en sæson. At holde ryttere motiveret, som ikke længere har udsigt til sæsonens store mål, er dog en anden udfordring.

 

Derfor storroser ’Hellerup’ også de sportsdirektører, som er på mandskabet. De har gjort et stort stykke arbejde, fortæller han.

 

”Vi bruger mere tid på mandskabspleje. Hver sportsdirektør har deres rytter, mens jeg har det overordnede ansvar. Alle sportsdirektørerne gør en kæmpe indsats for at motivere de ryttere, de har. Det er det vigtigste,” siger han.

 

Mandskabet har kørt stort set hver anden weekend siden nedlukningen med mindre grupper af ryttere, mens sportsdirektørerne er i daglig kontakt med deres ryttere.

Annonce

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

”De andre sportsdirektører på holdet gør et kæmpe stykke arbejde. Det er helt vanvittigt, hvordan de arbejder med rytterne også nu. De er i daglig kontakt med dem, og jeg får opsummering fra dem, men det er dem, der laver det kæmpe, daglige arbejde,” siger han.

 

”Det er måske det, der gør, at vi kan blive ved med at holde gejsten. Jeg har trukket store veksler på de her sportsdirektører på holdet, og jeg kan ikke takke dem nok for deres store indsats,” siger han desuden.

 

Udfordringen tages op
Det ændrer dog ikke på, at det er et slag for et dansk kontinentalmandskab med forhåbninger til hjemlandets største cykelløb, når PostNord Danmark Rundt ikke længere er på kalenderen. Konsekvenserne kendes ikke endnu.

 

”Hvis man mister 80 procent af sin eksponering i forhold til at lukke PostNord Danmark Rundt ned, så er det klart, at det får en eller anden konsekvens i forhold til vores sponsorer også. Vi har ikke nået at lave konsekvensanalyse endnu,” siger han.

 

Snakken med holdets sponsorer er naturligvis i gang løbende, og dialogen om den nye situation er også i gang. ’Hellerup’ fremhæver, at der sidder dedikerede mennesker rundt omkring, som bakker holdet op, selvom det endnu er for tidligt at kunne konkludere på de konkrete konsekvenser.

Annonce

 

”Vi har skrevet rundt til vores sponsorer og spurgt, hvad kan vi gøre for dem? Vi håber på stor forståelse, og jeg ved, at der er stor opbakning oppe fra Skive-egnen til vores lokale hold. Det er meget tidligt at sige noget om endnu,” siger han.

 

Holdet tager dog udfordringen op og kigger på de udfordringer, som måtte opstå. På den anden side har de netop mødt stor opbakning, og det hjælper trods alt på situationen.

 

”Vi tager udfordringen op. Om en måned ved vi mere om konsekvenserne. Vi har haft nogle sponsorer, som gennem hele forløbet har bakket os op. Der er virkelig nogle ildsjæle, som har været på fra dag 1. Vi har ikke kunne nå at være hele vejen rundt,” siger han.

 

Ligeledes er der fortsat uklarhed om, hvordan den danske løbskalender kommer til at se ud for resten af året. Mens andre forbund fra andre lande har lagt planer ud offentligt, ved hverken hold eller fans endnu, hvordan det kommer til at se ud i Danmark, og den udmelding afventer ColoQuick også, før programmet kan lægges.

 

”Der er ikke kommet en kalender ud endnu. Vi ved intet om noget fra 1. september, når det hele bliver lukket op. Vi aner ikke, hvad vi skal køre, og hvornår vi skal køre det endnu, da vi afventer en udmelding fra DCU,” siger han.

Annonce

INFO
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
Covid-19
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DCU
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
LIVE nu: Bahrain sætter Lidl-Trek under pres på sidste bjergetape
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chef håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime

Annonce

Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads

Annonce

Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Annonce

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
VIS FLERE

Annonce