EKSKLUSIVT

'Hellerup': Jeg begræder det
21. maj 2020 16:00Foto: Henriette Brandt
af Andy Joachim Pedersen

Brian ’Hellerup’ Petersen er dybt ærgerlig over aflysningen af PostNord Danmark Rundt og uvisheden om DM. Det er en reel mavepuster, som de danske aktører fik i går.

Mens vi venter på cykelsporten: Nibalis største sejre, Geraint Thomas\' coronatid og tilbageblik med van der Poel

se mere cykling på

Tirsdag aften så det lyst ud for dansk cykelsport. I den nye UCI-kalender var der en plads til PostNord Danmark Rundt i starten af september, og dermed var der en udsigt at sigte efter for de danske hold, som har været sat på pause ligesom resten af sporten.

 

Onsdag morgen kom meldingerne så: DM i Give udskydes til 2021 og PostNord Danmark Rundt aflyses i 2020. At det endte med at ske, er noget, som ’Hellerup’ er ked af, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Jeg må sige, at jeg begræder det. Det er meget ærgerligt. Det er vores Tour de France og vores udstillingsvindue. Vi vandt det sidste år, og jeg er sikker på, at vi kunne have gjort det rigtig flot i år også,” siger Brian ’Hellerup’ Petersen til Feltet.dk.

 

Det hele var planlagt og klar
Siden den store nedlukning ramte for godt to måneder siden, har ColoQuick også været ramt af nedlukning. Det er dog klart, at mandskabet naturligvis har søgt efter udsigter at se frem til, og ’Danmarks Tour de France’ var netop den udsigt.

 

”Vi havde allerede planlagt rekognoscering og alt var lagt til rette i forhold til PostNord Danmark Rundt. Vi blev lukket ned i marts, og vi havde løbet som mål. Derfra havde vi lagt træningslejre, rekognoscering og alt andet i forhold til det,” siger han.

 

At mandskabet havde planlagt det hele skyldes, at mandskabet sidste år rendte med sejren til Niklas Larsen. Den imponerende sejr skulle efterfølges af et godt resultat i år, hvor mandskabet var klar til at komme med det store show.

 

”Vi kunne se os selv som en outsider i forhold til de hold, som kom. Derfor forberedt vi os optimalt i forhold til det. Det var en mavepuster at få,” siger han.

 

Man er nødt til at respektere situationen
Ærgrelsen er dog også akkompagneret af respekt for den nuværende situation. ’Hellerup’ sætter hele situationen i perspektiv, da han minder om, at det aldrig er en ufarlig situation, når et land lukker ned.

 

”Samtidig med det der sker i vores land, må man også have respekt for det, der sker. Folk bliver fyret, virksomheder lukker og folk dør. Der bliver man nødt til at respektere de restriktioner, som kommer fra regeringen,” siger han.

 

Det ændrer dog ikke på, at han alligevel blev noget overrasket over udmeldingen onsdag, når den holdes op mod udmeldingen fra tirsdag, hvor UCI-kalenderen altså indeholdt PostNord Danmark Rundt.

 

”Vi skal lige samle os lidt, og så skal vi finde nogle nye mål. Jeg var lidt overrasket over det. Tirsdag aften meldes datoen 1. til 5. september ud og onsdag morgen kommer der så en mavepuster. Vi glædede os tirsdag aften, og rytterne var helt opstemt,” siger han.

 

Dele af ColoQuick-holdet er samlet i dag, og ’Hellerup’ var da også i gang med samlingen, da Feltet.dk fangede ham. Dagens samling gjorde det oplagt at tage situationen op med rytterne, hvis moral skulle genrejses.

 

”Nu har vi samling i dag, hvor vi får samlet dem lidt op. Vi holdt et lille krisemøde til at starte med og så er de i godt humør igen nu. Nu må vi bare se fremad. Selvom jeg ikke ved, hvad løb vi skal køre og hvornår, så handler det om at blive ved med at motivere rytterne,” siger han.

 

Danske ryttere er heldigere stillet end andre
Samlingen finder sted nær Blue Hors, som skulle danne grundlag for en del af ruten til det DM i Give, som nu er blevet rykket til 2021. Samlingen kører dog videre for ColoQuick, mens ’Hellerup’ håber, at der findes andre klubber i Danmark, som vil forsøge at tage teten.

 

”Vi havde planlagt at lave rekognoscering på de omgange hernede i forhold til DM, så det har vi ikke ændret. Vi må se, om nogen andre klubber tager handsken op. Man har aflyst det i Give, og så må man se, om nogen andre klubber byder ind og holder DM. Det er ude af vores hænder,” siger han.

 

Her leder han desuden samtalen hen på de ryttere, som har boet i Italien og Frankrig, hvor et udgangsforbud har holdt dem indendørs. Set i det perspektiv er situationen i Danmark stadig ærgerlig, men omvendt har de på andre områder haft gode vilkår.

 

”Jeg har nogle gamle venner, som er sportsdirektører nede i Italien, og deres ryttere er jo ved at rive væggene ned i deres lejligheder, havde jeg nær sagt. Det var de i hvert fald for 14 dage siden. På den vis er vi heldigt stillede,” siger han.

 

Sportsdirektørerne trækker et stort læs
Coronatiden har gjort, at mandskabet har investeret meget i mandskabspleje. Normalvis motiveres et holds ryttere af de kommende løb og mål, som de måtte have for en sæson. At holde ryttere motiveret, som ikke længere har udsigt til sæsonens store mål, er dog en anden udfordring.

 

Derfor storroser ’Hellerup’ også de sportsdirektører, som er på mandskabet. De har gjort et stort stykke arbejde, fortæller han.

 

”Vi bruger mere tid på mandskabspleje. Hver sportsdirektør har deres rytter, mens jeg har det overordnede ansvar. Alle sportsdirektørerne gør en kæmpe indsats for at motivere de ryttere, de har. Det er det vigtigste,” siger han.

 

Mandskabet har kørt stort set hver anden weekend siden nedlukningen med mindre grupper af ryttere, mens sportsdirektørerne er i daglig kontakt med deres ryttere.

 

”De andre sportsdirektører på holdet gør et kæmpe stykke arbejde. Det er helt vanvittigt, hvordan de arbejder med rytterne også nu. De er i daglig kontakt med dem, og jeg får opsummering fra dem, men det er dem, der laver det kæmpe, daglige arbejde,” siger han.

 

”Det er måske det, der gør, at vi kan blive ved med at holde gejsten. Jeg har trukket store veksler på de her sportsdirektører på holdet, og jeg kan ikke takke dem nok for deres store indsats,” siger han desuden.

 

Udfordringen tages op
Det ændrer dog ikke på, at det er et slag for et dansk kontinentalmandskab med forhåbninger til hjemlandets største cykelløb, når PostNord Danmark Rundt ikke længere er på kalenderen. Konsekvenserne kendes ikke endnu.

 

”Hvis man mister 80 procent af sin eksponering i forhold til at lukke PostNord Danmark Rundt ned, så er det klart, at det får en eller anden konsekvens i forhold til vores sponsorer også. Vi har ikke nået at lave konsekvensanalyse endnu,” siger han.

 

Snakken med holdets sponsorer er naturligvis i gang løbende, og dialogen om den nye situation er også i gang. ’Hellerup’ fremhæver, at der sidder dedikerede mennesker rundt omkring, som bakker holdet op, selvom det endnu er for tidligt at kunne konkludere på de konkrete konsekvenser.

 

”Vi har skrevet rundt til vores sponsorer og spurgt, hvad kan vi gøre for dem? Vi håber på stor forståelse, og jeg ved, at der er stor opbakning oppe fra Skive-egnen til vores lokale hold. Det er meget tidligt at sige noget om endnu,” siger han.

 

Holdet tager dog udfordringen op og kigger på de udfordringer, som måtte opstå. På den anden side har de netop mødt stor opbakning, og det hjælper trods alt på situationen.

 

”Vi tager udfordringen op. Om en måned ved vi mere om konsekvenserne. Vi har haft nogle sponsorer, som gennem hele forløbet har bakket os op. Der er virkelig nogle ildsjæle, som har været på fra dag 1. Vi har ikke kunne nå at være hele vejen rundt,” siger han.

 

Ligeledes er der fortsat uklarhed om, hvordan den danske løbskalender kommer til at se ud for resten af året. Mens andre forbund fra andre lande har lagt planer ud offentligt, ved hverken hold eller fans endnu, hvordan det kommer til at se ud i Danmark, og den udmelding afventer ColoQuick også, før programmet kan lægges.

 

”Der er ikke kommet en kalender ud endnu. Vi ved intet om noget fra 1. september, når det hele bliver lukket op. Vi aner ikke, hvad vi skal køre, og hvornår vi skal køre det endnu, da vi afventer en udmelding fra DCU,” siger han.

INFO
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
Covid-19
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DCU
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

LØRDAG

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour de Pologne

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de l’Ain

Reaktioner - Polen rundt

Reaktioner - Milano Sanremo

Følg den store Tour-generalprøve i Ain og Mads P. spurte i Polen

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Evenepoel atter ustyrlig – Fuglsang toer

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Video i artiklenVan Aert snyder Alaphilippe i Milano-San Remo

Belgier vinder igen i Tjekkiet Rundt foran World-Tour sprintere

Video i artiklenWout Van Aert vinder fantastisk spændende Milano – Sanremo

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Video i artiklenRoglic sejrer foran Bernal i Frankrig

Video i artiklenSe videooptakt til Milano-Sanremo

Video i artiklenSuveræne Roglic vinder 2. etape af Tour de lain

Alaphilippe: Vores mål er vinde Milano-Sanremo igen

Video i artiklenBagioli tager første sejr for Quickstep på 1. etape af Tour de lain

Jumbo-Visma suspenderer Groenewegen indtil UCI-afgørelse

Nibali før Milano-Sanremo: Sejren kom som en uventet gave

Van Avermaet bekræfter: Jeg forlader CCC

VM-arrangør: Aflysning en mulighed - Mads P. vil beholde trøjen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Optakt: Milano-Sanremo

Vind lækre Garmin produkter

Video i artiklenReaktioner: 1. etape Tour de l'Ain

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Tour de Pologne

Optakt: 2. etape af Tour de l’Ain

Grædende Groenewegen har ikke sovet: Tænker kun på Fabio

Reaktioner: 3. etape Polen Rundt

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Alexandre Geniez skifter til Total Direct Energi

Fuglsang tilfreds med fjerdeplads efter offensiv dag i Polen

ColoQuick vandt foran Uno-X og Uno-X vandt foran ColoQuick

Patrick Lefevere står fast han vil stadig føre sag mod Groenewegen

Jordi Meeus sprinter sig til sejren i Tjekkiet

Video i artiklenCarapaz viser klassen i Polen

Italiensk Quick-Step komet snupper første sejr foran favoritterne i Ain

Video i artiklenRichard Carapaz sprinter sig vej til sejr på 3. etape af Polen Rundt

Jakobsen ude af koma - alle knogler brækket i ansigtet

Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de Pologne

Optakt: Tour de l’Ain

Skadet Lampaert håber at blive klar til efterårets klassikere

Gadeløb i Aalborg aflyst

Van der Poel melder sig klar til Milano-Sanremo

Juul Andreasen om Bregnhøj: Det er høj klasse

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Verdensmestre udgør par nummer syv i Ballerup

TORSDAG

Ackermann: Chapeau til Mads P

Bornholm-rytter slår Price-Pejtersen i Randers

CPA efterlyser formel undersøgelse efter mareridts-styrt i Polen

Video i artiklenEtapesejr og gul trøje til Mads P: Se highlights!

Ballerini: Vi havde Jakobsen i tankerne hele dagen

Video i artiklenMads P efter triumf: Jeg dedikerer sejren til Jakobsen

Mitchelton-Scott levede op til favoritværdigheden i Czech Tour - mens Uno X overrasker

MADS P VINDER I POLEN!

Porte roser sit hold efter andenplads

Video i artiklenFørste sejr i regnbuetrøjen for Mads Pedersen i Polen!

Ny kategorisering af motionsløb skal øge sikkerheden

Deceuninck-Quick Step forsøger at fjerne presset fra deres kaptajner før Milano-Sanremo

Vlasov: Mont Ventoux er et ikonisk bjerg

Jakobsen forbliver i koma indtil i morgen

Video i artiklenVlasov tog solosejr på Mont Ventoux foran Richie Porte

Aleksandr Vlasov sejrer på Mont Ventoux

CCC og van Avermaet melder sig klar til Milano-Sanremo

Optakt: Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Tour de Pologne

Groenewegen: Jeg tænker på Fabio konstant

Så hurtigt kørte rytterne under vanvittig spurt i Polen

Emma Norsgaard skifter hold

Opdatering: Fabio Jakobsen er blevet opereret og forsøges vækket

Prades brækker ryghvirvel efter mareridts-styrt i Polen

Lampaert brækker kravebenet

Sarreau også ude af Polen Rundt

Wiggins tror på endnu en Tour-sejr til Froome

Fabio Jakobsen opdatering: Alvorlig men stabil

ONSDAG

Van Aert overrasket over egen spurt

Ewan: Kunne have haft bedre et hjul

UCI melder klart ud: Vi fordømmer Groenewegens kørsel

De 10 mest populære cykelprodukter i juli

Løbslæge: Jakobsen er i livsfare